söndag 31 januari 2010

Demonstration och fest...

Vilken underbar dag!

Sitter och myser med en kopp kaffe. Är aningen sliten. Det blev en lång dag igår. Lång men bra. Vi var inne i Kalmar för att demonstrera mot det politiska våldet. Det blev rätt så mycket folk och många fler som lyssnade. Det var lite kallt att stå och lyssna på talen men de var bra.

Festen på kvällen var riktigt kul också. Jag vill passa på att tacka alla som dök upp igår. Speciellt kökspersonalen och de andra lösaktiga fyllona som höll till där i närheten. Ni är änglar.

Sveriges radio tog en bild på min rumpa också.

Foto: Nick Näslund/SR.

Idag blir det nog bara att ta det lugnt. I veckan däremot har jag en del att styra med.


Dagens citat: Av en skånsk djurvän i fredags.
"Klappa inte den hunden! Jag har kissat på den!"

fredag 29 januari 2010

Fattigdom och elände...

Vilken underbar dag!

En lång vinterpromenad och pannkakor till frukost är underbart. Sitter och myser med en kopp kaffe och följer Stockholmsbörsen via nätet. Efter en värdelös jävla vecka så har den, hittills, gått upp idag. Den har gått upp flera andra dagar också men ändå slutat på minus. Hur fan ska man kunna bli rik nån gång om det ska vara såhär. Ekonomisk kris, i helvete heller. Man blir ju konstant blåst av systemet även i de bästa tider.
Värdelösa skitsystem.

Jag betalar gärna skatt men då vill jag inte att den ska gå till en massa feta politiker eller bidragssugande parasiter. Jag betalade närmare 100 000 i skatt förra året. Det är inte ens vad Reinfeldt får i månadslön. Han har 131 000 kronor i månaden. Övriga statsråd får "endast" 105 000 i månaden. Det är värt att ägna en tanke. Att all skatt man betalar på ett helt år försvinner på en månadslön till ett av våra 10 statsråd. Det ska fan vara ett privilegium att tjäna staten. De borde ha en lön som är en tredjedel av vad de får eller ännu mindre. Värdelösa skitsystem.


Såg en film igår som heter "Svart katt, vit katt". Fruktansvärt underhållande. Den utspelar sig i Rumänien. Har man inte fördomar mot zigenare innan så får man det efter filmen. Skumraskaffärer, arrangerade äktenskap, skådespelarna är nästan karikatyrer av sig själva och utspelar sig i ett lätt efterbliven öststat. Jag skrattade nästan hela filmen igenom. Jag rekommenderar den starkt. Den får 5 av 5 möjliga guldtänder.



Dagens citat: Det blir ett citat av min favoritfilosof Nalle Puh idag igen.

"Ibland är en båt en båt och ibland är den närmast en olyckshändelse. Det beror alldeles på om du är över eller under den."

torsdag 28 januari 2010

Sjuk och uttråkad...

Vilken underbar dag!

Är förkyld, feber och ont i huvudet. Har ett berg av disk i köket och mer slavarbete som väntar idag också. Om man skulle ta och köpa en diskmaskin kanske. Nackdelen med att ha en kock som inneboende är den uppenbara arbetsfördelningen. Han lagar mat och jag diskar.

Hittade ett nytt hus på internet som jag vill kika på. Det är inte så dyrt men det är en massa saker att fixa. Har bokat en tid hos banken för att kolla hur mycket jag kan få låna och ändra på mitt sparande.

Att det har varit "förintelsens minnesdag" har väl knappt någon missat. Detta ständiga tjat om att jaga och dra inför rätta de delaktiga. Bla, bla, bla...
Det är främst John Demjanjuk jag tänker på. Han står åtalad i Tyskland för att ha arbetat som lägervakt i Sobibor. Han har stått åtalad en gång tidigare för samma brott men i ett annat läger. Han utlämnades till Israel och friades slutligen från anklagelserna i deras högsta domstol. Då får tyskarna för sig att han kanske ändå kan vara skyldig. Fast då för att ha arbetat i ett annat läger. Cirkusen går vidare...

Det är ett förbannat hyckleri bara. Varför är det bara de besegrade som blev straffade som krigsförbrytare? Hur kommer det sig att inte en enda Israel blivit straffad för något krigsbrott? Det är ju inte precis så att det inte finns exempel på handlingar som den Israeliska militären utfört som skulle falla under samma åtalspunkter.

FN:s flathet mot dem är patetisk. Att någon ens tar den organisationen på allvar är också sjuk. Sverige borde ha lämnat det där pajasprojektet för länge sedan.

Dagens citat: Från allas vår hjälte Nalle Puh
"Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag."

onsdag 27 januari 2010

Förbannade väder...

Vilken underbar dag!

Förbannade jävla skitväder. Snöa ska det göra i december. Det ska vara en vit jul och sen ska skiten smälta bort. När jag vaknade i morse så vräkte snön ner. Igen. Att ta en rask promenad innan frukosten är inte ens kul i vanliga fall. Men när det är 10 centimeter nysnö och sikten är minimal så är det ännu värre. Skitväder.

Promenerade bort till affären och hämtade ut min nya överstyrmansbehörighet som sjöfartsverket skickat. 1000 spänn ska de asen ha. För en papperslapp med en stämpel. Overkligt, tragiskt men sant. Tur att rederiet betalar. He he... De ska få betala för min vaccinering också. Och för ett par kurser jag måste gå till våren för att behålla mina certifikat.

Annars blir det till att fortsätta detektivarbetet idag. "Sherlock Holmes goes 2010" sa en kompis om vårt arbete igår. Det stämmer nog rätt bra. Vilken underbar dag det kommer att bli.

Tittade på film igår. "Hogfather" baserad på Terry Pratchetts böcker om skivvärlden. Den var riktigt kul. Jag gillar hans böcker. Det är en slags parodi på fantasygengern. Dagens citat kommer från den filmen.


Dagens citat: Ur Hogfather.
- "Hur kommer det sig att det finns en vinets gud men inte en bakfyllans gud?"

tisdag 26 januari 2010

Mästerdetektiverna i arbete...

Vilken underbar dag!

Jag var lite för sen med att anmäla mitt intresse till visningen av huset jag ville ha. Budgivningen var redan igång. Jag vill inte slänga ut 1,5 miljoner på ett hus jag inte sett. Så det blir att leta vidare. Fan, det hade varit perfekt annars. Men det är ingen stress. Just nu så är jag nöjd med tillvaron. Att ha en kock som inneboende har sina fördelar.

Har haft en värdering av min lägenhet. Det gick väl sådär. Jag hade hoppats att få ut mer pengar för den. Men det kunde varit värre också.


Senare idag blir det lite detektivarbete. Nu är det sluttramsat. Det borde gjorts för länge sedan. Men det ska bli kul.


Dagens citat: Ur filmen Hot Fuss
"Han har stoppat fingret i den där ankdammen."

måndag 25 januari 2010

Värdelösa skitfilm...

Vilken underbar dag!

Jag var på bio igår och såg "Snabba cash". Det var nog den sämsta filmen jag sett på länge. Boken var ok men filmen sög. Om ni har läst boken så vet ni att det fanns ett nystan av röda trådar som höll samman handlingen och huvudkaraktärerna. I filmen så var det som om någon tagit en stor jävla sax och gett sig på den där tråden. Hur fan har de tänkt? Har de ens tänkt överhuvudtaget?

Replikerna kändes krystade, skådespelarna såg ut som de ville vara någon annanstans, hela handlingen verkade fel. Knappt någonting stämde. Hade jag varit författare och sett hur de slaktade mitt verk sådär på vita duken så hade jag varit rasande. Sämre film får man nog leta efter. Men förväntningarna var väl inte så höga från början ändå.

Det enda bra var att se Fares Fares karaktär få stryk av en arg arabisk knarkhandlare. Då skrattade jag. Förutom det så var det nog inget roligt alls i den filmen. Sedan läste jag att det ska bli tre filmer. En trilogi. Som senile-Stiegs "millenium" böckerna. Värdelöst. Skitproduktioner de också. Det är som Göta kanal filmerna. Men de har iaf en handling.

Idag är det storstädning pågång. Det kommer en värderingsman och ska titta på lägenheten. Jag är nyfiken på hur mycket jag kan få ut för den när jag hittat ett hus jag vill ha. Måste till banken också och se hur mycket jag kan få låna. Jag har även skickat min inneboende att inhandla ett schackspel...



Dagens citat: (jag själv) Det enklaste är oftast det lättaste. Så är det bara.

söndag 24 januari 2010

Att dricka eller inte dricka...

Vilken underbar dag!

Ännu en nykter helg på krogen. Jag börjar allvarlig fundera över min nykterhet. Fast å andra sidan är det skönt att vakna upp och inte vara bakfull. Jag talade med min blivande schack-combatant klockan 22 när vi var på väg till krogen. Då blev hon ledd hem för hon var för full för att komma in. Det känns som jag kommit förbi det stadiet i mitt liv. I alla fall när jag är hemma. På jobbet är en annan sak. Då skulle jag kunna tänka mig en sån fylla.

Annars hade vi en trevlig kväll. Såg en dömd mördare på krogen. Han är ute och njuter av sin frihet medan han överklagar sin dom. En vän var sugen på att ge honom ett riktigt straff men det är nog bättre att göra det i nyktert tillstånd i så fall.

I övrigt så hade vi en pyssel dag igår. Har har vi 9 st slavar i arbete. Vilken underbar dag det var. Med penslar i högsta hugg gav vi oss i kast med dagens banderoller. Och vilket underbart slutresultat sen! Perstein-Parkinson var mäkta nöjd där han satt och frossade i en svampbaguette.



Dagens citat:
Jag: En stalker-brud är ju samma sak som en fru. Då måste du ju ligga?
S: Inte om man fortsätter springa...

lördag 23 januari 2010

Fyllon och husköp...

Vilken underbar dag!

Om man är ute och super till klockan 4 och inte kan hitta hem sen så kan man alltid ringa sin handledare. Det finns det faktiskt folk som gör. Du vet vem du är...
Men nu är utmaningen antagen. Handsken är kastad. Schackspelet står redo när du vågar möta mig.

Nu är det fan dags. Jag är så trött på det här ghettot. Jag måste köpa hus. Jag var på visning idag. Det såg ok ut. Lite småsaker att fixa till bara. Men för 1.5 miljoner vill jag ha ett hus som är i ordning. Ska jag betala så mycket så vill jag ha allt klart när jag flyttar in. Det finns ett annat hus som jag ska kika på också. Billigare och lite snyggare. Jag vill kika på det innan jag bestämmer mig. Får se vad min blivande sambo säger.

Min inneboende kommer nog idag också och inspekterar sitt rum. Det ska bli skönt att bo med någon igen som faktiskt bidrar till hushållet. Det ska nog gå bra. Jag kommer ändå inte vara hemma under större delen av tiden. Dessutom kommer min elektriker och hjälper mig med lite småsaker.

Ikväll blir det fullt upp. En massa pyssel och annat skoj. Slavarbete skulle man kunna säga annars. Det är nog närmare sanningen. Att det alltid ska vara Kalmaravdelningen som åker på det.


Dagens citat: Under gårdagens pyjamasparty...
J: "Så tjejer, sätt på Amy Diamond nu och hoppa runt en stund, så blir det muffins sen."


Utöver dagens citat får ni idag även dagens visdomsord. Nämligen:

"Bråka aldrig med en fet brud."

Mia Landingham, 135 kilo, bråkade med sin pojkvän, 54 kilo.Under bråket satte sig Landingham på honom. Tills han dog.

fredag 22 januari 2010

Bara väntar på att något ska gå åt helvete...

Vilken underbar dag!

Ibland vaknar man upp och är glad. Med ett stort leende bara. Livet leker och världen ligger för mina fötter. När det känns såhär så kan man vara säker på att något ska gå fel. Om dagen börjar bra så går det med all säkerhet åt helvete. Förmodligen så väntar en kvinna runt hörnet med ett schysst järnrör på att förstöra mitt liv... Det brukar vara kvinnor som förstör min tur på ett eller annat sätt. Men just nu är det för en gångs skull bra.

Igår däremot var en riktigt underbar dag. Jag ska få en inneboende nästa månad. Igår så hjälpte han mig med ett litet projekt. Det löste han perfekt och det sparar en massa extra arbete för mig. Chefen är nöjd och jag är nöjd. Det kommer att bli jävligt bra. Senare fick jag ett sms från mitt ex om hon betalt av på sin skuld. Jag fick mitt portträtt ritat av en snäll tjej. Jag är väldigt nöjd med det. Jag är så pass nöjd med det att jag lägger upp det här.



Här poserar jag från min bästa sida. Lita av den "judiska bankir"-looken. Arrogant, dryg, snål och rik som ett troll. Men de som känner och lånar pengar av mig vet att jag inte tar någon ränta av mina vänner. Och JAG vet att ni läser här era små parasiter! Snart är det löning och då vill jag ha tillbaka mitt guld! Så jag kan köpa ett hus någon jävla gång. Jag funderar på att kopiera upp bilden och dela ut till dem som lånar pengar av mig. Om de har den att titta på så kanske de kommer ihåg att betala tillbaka.

Dagens citat: "jason" från filmen Torkel i Knipa
Jason: "Man vet aldrig när man behöver ett schysst järnrör. Hajar du?"

torsdag 21 januari 2010

Sommarens första grillkväll...

Vilken underbar dag!

Verkligen en underbar dag. Sova länge och inte vara bakfull.
Hade en vän på besök igår. Vi grillade korv på balkongen för första gången det här året. Min vän hällde även i sig en box vin själv och sedan ett par whisky på det. Det är inte så lätt att dricka med en gipsad arm. Vi talade om allt. Om gamla tiders bedrifter, hur det var roligare förr, om framtiden och om ekonomi. Livet är inte alltid lätt eller roligt. Men min vän ska bli far. Det ser han fram emot och jag är glad för hans skull.

Jag har kommit fram till att jag gillar listor. Jag har gjort en "att göra" lista och faktiskt lyckats beta av en hel del av sakerna. Det är en massa skit som jag annars aldrig skulle orka göra. Eller om jag skulle orka det så hade jag i alla fall skjutit upp det så länge som möjligt.

Sitter med en kopp kaffe och går igenom posten. Fick papper från rederiet med deklarationsuppgifter. Vi är tvungna att betala skatt för maten vi äter ombord. Det suger. Det suger en död elefants pungsvett. Vi har två kockar ombord. De jobbar också 6 veckor och är hemma 6. Den ena är bra och den andra... Ja, den andra kan man nog säga gör samma sak som jag anser att betala skatt för maten gör. Det där med den döda elefanten. Men ändå, i statens ögon, är deras mat lika mycket värd. Det spelar ingen roll att den ena kocken lagar mat värdig nobelmiddagen och den andra serverar kokt bajs. Skatten blir densamma. Jag hatar det här samhället ibland.

Men förra året var inte så dåligt ändå. Jag undrar bara vart fan alla pengar tar vägen. Jag har en gissning i alla fall men nu när man är singel igen så borde jag nog kunna spara en hel del mer.



Dagens citat:

Jag: -Du tycker inte att ett svärd för 1000 spänn och en radiostyrd bil för 3000 är lite onödiga utgifter när du snart ska ha barn?
W: -Ähhh... Det handlar om livskvalité.

onsdag 20 januari 2010

Jag har en egen Frisör/tatuerare/kock...

Vilken underbar dag!

Igår var jag och klippte mig. Jag har samma frisör som tatuerare. Den gamle, darrhänte Perstein-Parkinson. Han är lika säker på handen som en ekorre på amfetamin. Men det gick bra ändå. Alla de där "ojdå", "hoppsan" och "fan" kommentarerna han fällde när han gaddade mig lyste med sin frånvaro igår. Jag har nog varit rakad på huvudet i 10 år. Det ser nästan konstigt ut att ha hår. Men man vänjer sig väl.

Han bjöd på mat också. Så man kan säga att jag har samma Frisör/tatuerare/kock. Det var en jättegod lassange. Eftersom folk faktiskt verkar läsa det här så vill jag åtminstone ge honom lite beröm för den. Fast svamp ska vara på polska luder och inte i mat. Han verkar inte riktigt ha greppat det. Men ändå. Det var gott.

Idag ska jag till polisen. Jag ska ansöka om ett tillstånd. Det känns lite fånigt. Jag har inte så mycket förtroende för polisen. Visst finns där säkert bra individer också men jag har i alla fall aldrig stött på dem. Speciellt nu med deras "positiva särbehandling" vid antagningen. Det är för tusan inget annat än omvänd diskriminering Och alla inser det. Det är så jävla vrickat. Att kvotera in folk som inte blivit antagna annars. Då hamnar ju ännu fler nötter där.

Vi ska sparka igång sommarens grillsäsong idag också. Ska grilla ikväll med en gammal vän. Det är en rolig jävel. Har känt honom sedan jag flyttade till Kalmar. Han ska bli pappa snart så då lär han väl inte ha så mycket tid över. Så vi passar på att grilla idag. Är det någon annan som är sugen på en grillad korv så får ni kika förbi.

Dagens citat: Utgår på grund av Dagens tecken på att man bor i ett ghetto.

Nr 2. Det står en polisbil nere på parkeringen igen. De brukar vara här ett par dagar i veckan.

tisdag 19 januari 2010

Fyllon och husköp...

Vilken underbar dag!

Eller ja, en underbar morgon kanske. Sov länge idag. Blev väckt inatt kl 02:30 av ett fyllo. Hon gnällde om sitt miserabla liv och hur tråkiga folk var som inte svarade i telefonen när hon ringde. Underbart att höra att folk har det jobbigare än en själv. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Idag kommer hon förhoppningsvis att vara bakfull och ha ångest. Kanske skulle slå henne en signal och påminna henne om inatt...

Fick besök igår av tre förvirrade men snälla tjejer. De muttrade osammanhängande om husköp, felskickade sms och allting annat. Sen sjöng de också. Samtidigt som de åt upp alla mina hembakade kanelbullar. De försvann efter någon timme med löfte att ringa en mäklare. Vi får väl se hur det blir med den saken. Det hade varit trevligt att bo i ett hus istället för det här ghettot. Får väl se hur det blir. Det har talats om två olika hus. 1.5 miljoner kostar de. Hmmm... Det borde jag väl ha liggande någonstans.

Tvättade igår. Har aldrig gillat att tvätta. Speciellt inte här. När de skriver instruktioner till tvättmaskinerna på en massa andra språk än svenska så är det dags att flytta.

Dagens citat: Utgår på grund av Dagens tecken på att man bor i ett ghetto.
(Lappar uppsatta i tvättstugan)

söndag 17 januari 2010

Det är en sådan dag idag....

Vilken underbar dag!

Eller ja, kanske inte en underbar dag. Det är en sådan dag idag. Det är tvättdag idag. Snön öser ner ute. Sitter och lyssnar på en skiva jag köpte för ett bra tag sedan. Varg - Visioner för miljoner. Genialiska texter men ur usla musiker. Han sjunger som ett ylande rullstolsmongo. Men som sagt genialiska texter.

Är aningen omotiverad idag. Till allt. Tvätta är jag minst av allt sugen på. Inte att gå ut i snöovädret heller. Att ligga på soffan, kolla film och dricka varm choklad är nog dagens aktivitet.

Livet suger ibland. Just nu känns det så. Vet inte riktigt varför. Vinterdepression? Landdepresison? Bara 4 veckor kvar tills jag får återse min kära Helena igen. Jag saknar henne ibland. Livet är enklare där. Jobba, äta, sova. Längtar till sommaren. Hittade en bild från i somras. Jag och motorman tar en välförtjänt rast i solstolarna. Fan vad jag längtar tillbaka dit.



Men snart är det slut. En törn till bara på Helena. Sen djävlar drar jag. Fortare än en avlöning. Snabbare än pengarna försvinner på mitt lönekonto. Vilken underbar dag DET kommer att bli.

Dagens citat: Det står jag själv för idag.
"Ibland har man tur. Jag känner en snäll tant. Hon är som en riddare i skinande rustning. Som en blodtörstiga ängel med tourettes syndrom."

Middag med vänner...

Vilken underbar dag!

Min datorreparatör kom förbi igår och skulle laga min burk som Perstein-Parkinson förstört under min bortavaro. Det gick inte så bra. Hans fru var med. Hon berättade en massa roliga saker som jag nog inte kan skriva här. Han är så snäll, min lilla hacker. Som tack för att han erbjudit sig att laga min dator så lånade han med sig en flaska vin och hans fru kritade en låda cigaretter. Det är tur att man kan betala hantverkare i alkohol och tobak. Hur skulle världen annars se ut?

Hade bjudit hit ett par vänner på mat igår. En av dem körde, en annan är nykterist och jag tänkte hålla uppe med spriten ett tag till så det var inte så mycket drickande. En av dem är dessutom vegetarian också. Men det blev bra ändå. Alla blev mätta och jag hoppas att alla hade trevligt i alla fall.

Lagade Oxfilé med salami och vitlök, potatisgratäng á la Rikard, ugnsstekta rotfrukter och en grekisk sallad. Blåbärsglass till efterrätt.

Fick blommor av en av mina gäster igår. Jag får aldrig blommor. Blommor dör i min lägenhet. Det är ett slags plantornas Gulag läger. Men jag blev glad ändå. Vi får väl se hur länge de klarar sig.


Dagens citat är utvalt med omsorg. Igår var en guldgruva för en citatletare. Jag skulle kunna skriva hela dagens inlägg med slumpvis valda ord från igår. En av mina vänner recenserade Henrik Pihlströms nya skiva. Bara där fanns citatmaterial för en vecka framöver. Efter det så diskuterades kvinnor. Även där fanns en mängd klockrena saker. Under kvällen så hamnade vi på krogen där vi mötte upp flera gamla vänner med fler saker att citera.



Dagens citat: Två stycken idag. Svårt att välja på grund av tystnadslöfte avgivit igår. Men det får bli "Framtiden såg bättre ut förr" och "Huvuden på pålar!"

lördag 16 januari 2010

Nya hopp och nya sorger...

Vilken underbar dag!

Att få vakna upp en lördagsmorgon och inte vara bakfull är skönt. Sen att man är stel i nacken och har ont i ryggen är ju en annan sak.

En kompis kom förbi igår kväll och fikade. Kaffe och whisky för hans del, kaffe och jordnötter för min. 62 nyktra dagar i rad nu. Det kan vara nyttigt ibland för att få lite perspektiv på saker och ting. Precis som en två veckors fylla kan vara bra för andra saker.
Min vän har i alla fall stora planer. En massa nya idéer. Som vanligt. Vi får väl se vad det blir av dem. Men jag är positiv. Det kan fungera. Det kan faktiskt fungera riktigt bra. Det kan ge en väldigt stor utdelning på en liten insats. Om det inte gör det så spelar det ingen roll. Vi förlorar inget på att försöka. Friskt vågat, halva inne som man säger.
Det är skönt att vara hemma igen. Att få göra något man brinner för. Jag gillar mitt jobb, det är inte det. Att vara på sjön är något av det bästa jag vet. Men det är ändå bara ett sätt att finansiera min fritid.




Fick nyss höra att en vän gått bort. Ihjälslagen på en fyllefest. Tragiskt men kanske inte helt oväntat. Det var så han levde men det var inte så han hade behövt att dö. Må han vila i frid och mina tankar går till hans anhöriga.



Dagens citat: (J. talar om kaptalismen)
J: "Att ta in slavar till USA var en genialisk idé som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Men en jävligt efterbliven idé i alla andra sammanhang. Att folk aldrig tänker efter före."

fredag 15 januari 2010

Nöjd...

Vilken underbar dag!

Var och tatuerade mig igår hos Perstein-Parkinson. Det jag blev mest nöjd med är att den sitter på skuldran. Då har jag rätt svårt att se alla fel i den. Gubben är ju gammal, darrhänt, halvblind och ny i yrket. Men den blev rätt bra ändå. Jag är nöjd. Det ser ut som en riktig sjömanstatuering. Krokig och sned. Nästan som den skulle vara gjord på frihand.




Min första tatuering gjorde jag i England för mer än 10 år sedan. Jag var ute på min andra båt och vi låg till kaj i Immingham. Det var en solig och varm lördag i juni. En underbar dag skulle man kunna säga. Jag låg på däck i en solstol när två av matroserna kommer förbi, bärande på en låda öl. "Ska du med iland på sightseeing?" frågar de. Javisst, svarar jag och frågar vad vi ska titta på. "Ähhhh....5-6 pubar och något mer" säger de och flinar...

Så vi går iland. Dricker kopiösa mängder med Guinness och hamnar i en tatueringsstudio. Långt in på någon bakgata, ner i en källare, bakom en ståldörr. En av matroserna känner killen som tatuerar. Han brukar gå hit. Man kan betala med cigaretter. Vi köper dem billigt ombord så det passar oss prefekt. Men man får vad man betalar för. Matrosen sätter sig i stolen och får en halvnaken flicka och ett ankare ritat på bröstet. Jag letar runt bland motiven medan maskinen surrar. Hittar inget jag gillar. Är så pass full att jag knappt kan stå. Blir tillsagd att sätta mig ner och får en ny öl i handen. På bordet bredvid mig ligger en pärm med olika motiv uppslagen. På första sidan finns tre vapen, en yxa, ett svärd och en morgonstjärna, korslaggda med en text på latin. Den får det bli. Den ska jag minsann ha på vänsterarmen. När det blir min tur så skrattar tatueraren åt mina försök att sluddra på engelska. Men han kör motivet i alla fall för två kartonger Benson & Hedges cigaretter. Vi köpte dem för 40 spänn ombord så min första tatuering kostade 80 kr.

Vaknade upp med den vanliga bakfylleångesten dagen efter och öm i armen. Men det var bara att ta en pilsner och ut på däck och jobba. På min tid fick eleverna inte vara ledig på söndagar. Fast man var ju oftast full och hade ingen koll på vilken dag det var ändå. Visste man vilken vecka det var så kunde man vara nöjd...


Dagens citat: (Igår när jag gaddade mig så upprepades dessa citat ett otal gånger.)

P-P: Ojdå!
P-P: Hoppsan!
P-P: Hmmmm!
P-P: Fan!
P-P: Nu blev det snett!

torsdag 14 januari 2010

Heaven and hell....

Vilken underbar dag!

Idag blev jag väckt av en ängel. Eller nästan iaf. Så när man kan komma. Hon är snäll. Oftast. Mot mig iaf. Jag vet att hon läser här så jag vågar inte skriva annat heller. Men det var hon som väckte mig och bara en sån sak gör att dagen blir bra.

Jag har varit hos doktor Frankenstein idag också. Det var en dam i 50års åldern som bröt väldigt på tyska. Det är svårt att låta bli att skratta ibland. Men när man ligger på slaktbänken och de karvar i en med skalpellen samtidigt som hon berättar vad hon gör på tysk-svenska så kan man hålla sig. En stund. Fast det var inte så farligt ändå. Jag fick ju ändå bedövning.
Ikväll blir det värre. Då blir det ingen bedövning. Då ska man till den judiske Dr Perstein-Parkinson och hans nålar. Vi får väl se hur det går.

Förutom mina två tortyrsessioner så står det inte så mycket annat på schemat idag. Jag är öppen för förslag.


Dagens citat: (på slaktbänken)
Dr F: "Nu schka jak schticka dig med min schpruta."
Jag: "Stick på du bara."
Dr F "Nu schka jak schera lite."
Jag: "Skär på du bara."
Dr F: "Nu schka jak schy."
Jag: "Vadå?"
Dr F: "Schy! Schy! Schätta schtygn!"
Jag håller på att dö av skratt...

onsdag 13 januari 2010

Under kniven...

Vilken underbar dag!

Idag blir det fullt upp. Ska vaccinera mig i eftermiddag mot Hepatit A och B. Det kan vara bra att ha om jag får för mig att åka på semester eller tatuera mig hos någon kompis. Det sistnämnda är inplanerat på torsdag kväll. På förmiddagen ska jag ta bort ett födelsemärke. Så det blir en del smärta den här veckan. Men det kommer att bli bra.



Men det är ju inte värre än 6 timmars lastning i Iggesund i 15 minusgrader. Ibland tror jag att de har 6 fingrar och spelar banjo allihopa. "Vi gör så gott vi kan" är deras motto. Men när inte det räcker då? Är det inte dags att anställa riktiga människor då? Eller i alla fall ett gäng schimpanser. De borde ju inte ställa till med lika mycket trassel tycker jag.
I Iggesund går det aldrig som planerat. Alltid är det något skit. Deras truckar går sönder, får punktering, måste på service, eller bara går väldigt sakta. Last som vi bara ska flytta en bit råkar försvinna, last som vi ska ha finns inte där eller står längs in i deras magasin. I december när det snöade bad vi dem att sopa bort snön från pappersrullarna innan de lastade ombord dem. (Annars smälter snön sedan och pappret blir blött och förstört.) Men det gick inte, för deras snöskottnings utrustning stod i ett förråd som var översnöat. Moment 22. De kunde ju inte skotta sig fram till förrådet utan sakerna som stod inne i förrådet. Att plocka fram sakerna INNAN det kommer 1 meter snö är ju inte att tänka på. Nä, ett gäng schimpanser hade nog varit effektivare. De hade passat bra ihop med Cirkus Helena.



Läste i lokalpressen om en uthängd pedofil. Fan vad bra. Det kan han fan ha. Om man läser kommentarerna så verkar ju folket hålla med. http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/nyinflyttad_haengs_ut/%28comment%29/view#view


Dagens citat: (Bad en vän om hjälp igår med att fixa ett par kopior av mina betyg)
Han: Här har du dina kopior. Nu är du skyldig mig en låda öl.
Jag: Gubbjävel! Du är ju skyldig mig två flaskor sprit?
Han: Är upptagen nu. Vi får prata sen.

tisdag 12 januari 2010

Ett oanständigt förslag...

Vilken underbar dag!

Talade med en gammal vän igår. Hon får tydligen oanständiga förslag på sitt arbete. Av sexuell natur. Jag kände mig nästan lite avundsjuk. De enda oanständiga förslag som jag får, av sexuell natur, är svaret att jag ska gå och knulla en grävling. Folk har ingen humor när man ringer och väcker dem vid halv fyra på morgonen. Otack är världens lön. Jag försöker ju bara vara trevlig... Alla elever ombord vet hur snäll jag är när jag ringer och väcker dem. Vid halv fyra brukar jag ringa och skrika:
"Klockan är 4! Nu får du för helvete gå upp! Jag ringer fan inte fler gånger!"
Det går de alltid på. Det är ondska. Ren ondska. Jag är glad att jag är handledare...

Talade även med sjöfartsverket igår. Eller Transportstyrelsen som de numera heter. Jag vill ha ut en ny behörighet så jag kan mönstra överstyrman. Då blir det större hytt, bättre lön, finare sprit och billigare prostituerade. Dock så är sjöfartsverket inte lätta att ha att göra med. De har egentligen alla papper som de behöver. Jag skickade nämligen in dem sist när jag begärde ut mina 2:e styrmans certifikat. Det enda de inte har är mitt nya friskintyg och det kan de få med ett enkelt knapptryck. Det är näligen de själva som bestämt att det ska finnas på nätet så min läkare har snällt fyllt i det där. Men icke då. Ett enkelt knapptryck är för mycket begärt. PAPPERSKOPIOR ska de ha. Vem fan var det som sa att vi var på väg mot ett papperslöst samhälle? Idioter...


Så senare idag blir det att fixa fram nya foton och kopior på mina betyg och läkarintyg.

Men det spelar ingen roll. Idag är ändå en underbar dag!
Att ställa om dygnet från att ha jobbat natt i 50 dygn till att sova de timmarna istället brukar inta vara såhär lätt. Somnade tidigt och vaknade tidigt. Underbart!
Har gymmat, diskat och hunnit boka en tid för vaccinering. Går igenom lite bilder som jag tog ombord. Här är en på väg ut från ett isigt Husum.



Dagens citat:
Jag: Måste jag verkligen skicka in papperna när ni har dem i era datorer redan?
Han: Ja, sån är lagen.
Jag: Men kan inte du bara skriva ut dem?
Han: Nej, du måste sätta din signatur på dem.
Jag: Vad är det då för mening med att ni sparar mina papper?
Han: Även vi byråkrater måste ju försörja oss...

måndag 11 januari 2010

Vilken underbar dag!

Vilken underbar dag!

Jag vaknar upp mitt i natten av att det är tyst. Det är svårt att somna om när man vant sig vid konstanta oljud. Allting måste skaka och vibrera, gnissla och knarra, fläktarna måste susa. Är det tyst har någonting hänt. Något är fel. Maskinerna har stannat.
Vissa vaknar lätt av ljud men när jag nyss kommit iland så vaknar jag alltid av tystnaden. Det är jobbigt att vakna upp men samtidigt så jävla skönt att kunna vända sig om och somna om istället för att springa upp på bryggan.
Att få komma hem till sin egen säng är skönt men efter 51 dagar på sjön så känns det konstigt att vara hemma. Konstigt. Tomt. Ovant. Men skönt.
Det blev längre tid ute än planerat den här gången. Att "göra lite övertid" innebar 9 dagar extra. Men just nu kan det kvitta. Jag har inget planerat på min ledighet ändå. Jag tar dagen som den kommer. Och "Cirkus Helena" seglar vidare även när dess clowner är på ledighet. Och clowner är vi och Helena är vår scen. Grymma skämt och spratt är våran vardag. Det är ett dårhus och vi älskar det.

Mina tre stolta clowner! Trötter, Fuller och Gnäller



Dagens citat: (På restaurang igår)
Jag: Jag kan bjuda på det här idag.
Hon: Nej, det behövs inte.
Jag: Jag är rik, du är fattig, jag bjuder idag. Punkt.
Hon: Ska vi gifta oss?

söndag 10 januari 2010

Åhh Helena!


Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
När andra sviker så finns du alltid där. Du är redan 19 år och de två senaste har vi levt ihop med varandra. Men snart är det dags att säga adjö. Jag måste vidare. Jag måste ha något yngre. Men jag ska alltid minnas dig som en av mina bästa.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
Du har inte några smäckra linjer men du är inte heller knubbig som många av dina systrar. Du är inte ung längre men ändå har du allt som jag söker. Du är inte lätt att ha att göra med en arla morgon med grov låringssjö. Du är långsam och trög och slö men ändå är du alltid där och nästan alltid håller vi tiden.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
Vi har ridit ut stormar tillsammans. När vågorna gått höga så har vi fortsatt rakt igenom. Det må spola över väderdäck och utsikten är obefintlig men ändå fortsätter vi. Vi väjer inte för något. När jag är ifrån dig längtar jag efter dig och när jag är hos dig svär jag över dig. Men aldrig bannar du mig för det. Du är tyst och snäll och tålmodig.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
De säger att vi äter för mycket men vi blir ändå inte fetare. Vi jobbar dygnet runt men får ändå knappt någon lön. Men ändå ska de öka vår arbetstid med onödiga och krångliga rapporter. En dag kommer det att brista och men då står vi där ensamma.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
Snö och storm. Is och dimma. Ständigt kämpar vi mot klockan. 290 arbetade timmar i månaden utan sådant man tar för givet hemma. De säger att vi "frossar i trådlöst internet och kabelTV i alla hytter" men det tar 20 minuter att logga in på nordisk och TV:n fungerar bara när inte masten skymmer antennen.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
Jul eller nyårsafton spelar ingen roll. Ombord är alla dagar grå. Men arbete ger frihet.
Vi lever våra liv i sex veckors cykler. Timglaset har tömt sin sand. Snart har jag avtjänat min tid med dig och får nog resa hem. Allt beroende på väder och vind, om maskinerna håller och min avlösare behagar dyka upp. Ibland kan det bli dagar eller veckor extra. Men ändå är man glad över att få åka. Med omdirigerade flyg och försenade tåg. Hem till fattigdom och elände, misär och ensamhet.