lördag 31 juli 2010

Det är inte trasigt om man kan laga det mer silvertejp.

Vilken underbar dag.

Det hade varit förbannat skönt att sova just nu. Det känns som det var länge sedan man fick chansen till det…
F&P och deras fruar var här och hälsade på igår. De fick Le grand Tour runt fartyget. De blev nöjda och jag skickade med dem lite saker hem också.

Vi ligger på varvet fortfarande. Då passar vi på att laga saker. Allt från maskin och skrovet till loggen och lanternor. Ibland med silvertejp som enda lösningen. Ingenting är riktigt trasigt för än det inte kan lagas med silvertejp. Här fixas en skrivare som är mer 15 år gammal.



Men snart är vi klara. Vi fyller våra ballasttankar idag och imorgon ska de fylla på vatten i dockan. Om allt fungerar så ska vi gå på söndag igen.

Ska på min brors bröllop idag. Det ska bli trevligt. Bara att komma iland en stund är skönt. Att slippa allt oljud och stress en stund. Har redan jobbat 75 timmar den här veckan och det kommer att bli minst 12 timmar till imorgon. Men nu är det bara 8 dagar kvar. Man kan ana ljuset i tunneln. Antingen det eller så är det bara mynningsflamman från en pistol…


Dagens citat: 2 stycken inte uttalade ”Ja” än men det kommer nog… och förstås ett stort jävla grattis till de båda.

fredag 30 juli 2010

Picknick, slottsbesök, en uteservering med tak och… ett jävla ösregn.

Vilken underbar dag.

Vilken underbar gårdag. Picknick, slottsbesök, en uteservering med tak och… ett jävla ösregn. Men när vi promenerade tillbaka till båten, en del av oss utan skor, så kändes det ändå som att regnet inte spelade någon roll.
Nu har jag knappt sovit något på 36 timmar och idag kommer F&P med sina bättre hälfter för att hälsa på. Jag får helt enkelt sova nästa vecka istället.




Dagens citat: 2 stycken med anledning av picknicken.

”Man kan inte vare nervös med en blåbärsmuffins.” & ”Det tar åratal av träning för att smula så mycket när man äter dem.”

torsdag 29 juli 2010

Att vara omsorgsfullt overksam...

Vilken underbar dag.

Idag kommer att bli en bra dag. Vädret kommer nog att bli sämre men det gör ingenting. Jag är på bra humör idag av flera anledningar. Har tittat på hur Polackerna sandblästrar flatbottnen hela morgonen. Den delen gillar jag, att titta på när andra arbetar. Det går sakta. Men vi blir nog klara tills på söndag.

Det är inte så illa att jobba 12timmarspass ändå. Men det är tur att det finns kaffe. Utan det skulle det fan inte gått. Tiden går fort. Det är fan redan torsdag. Ännu ett streck i räkningen. Jag har varit ombord 67 dagar nu och bara 10 dagar kvar med lite tur. Fast man vet ju aldrig i den här branschen. Det är inte ofta sånt stämmer. Jag skulle egentligen gått hem för 4 veckor sedan…

Landskrona hamn kl 6 på morgonen.



Idag kommer nog A. och hälsar på. Det ska bli spännande…


Dagens citat: På tal om morgonens arbetsinsats…
”Det är bättre att vara omsorgsfullt overksam än att arbeta slarvigt.”

onsdag 28 juli 2010

Konsten att ljuga, ljuga rätt, att ljuga trovärdigt eller att föra arbetstidsjournal...

Vilken underbar dag.

Inatt är det någorlunda lugnt. Jag myser runt med en kopp kaffe och kan ägna mig åt det vanliga pappersarbetet. Håller ett öga på polackerna som målar skrovet medan jag för in folks arbetstidsjournaler i datorn. Det är snart slut på den här månaden också. Men att renskriva arbetstiden är fan inte det lättaste alltid.

Man ska kunna tolka 12 olika personers handstilar och hieroglyfer. En del fyller i för mycket tid, en del för lite och andra glömmer bort att fylla i alls. En del fyller i övertid men räknar ihop sin tid fel. En enkel addition slutar i rena fantasisiffror. En del skriver övertid när de har schemalagd arbetstid och en del skriver övertid utan att precisera vad de faktiskt har gjort. Men om de skulle få fel lön så är det alltid mitt fel. Givetvis…

En bild på en typisk anteckning i arbetstidsjournalen...




Dagens citat: Angående arbetsjournaler...
"En bild säger mer än tusen ord och en arbetstidsjournal innehåller mer än tusen fel."

tisdag 27 juli 2010

Bara 2 veckor kvar...

Vilken underbar dag.

Vilken underbar morgon skulle man kunna säga. Har arbetat sedan midnatt så mina 12 timmar för idag är gjorda. Hoppas bara att man kan få sova ostört. Det är äckligt varmt i hytten och de förbannade polackerna lyckades utlösa brandlarmet 2 gånger igår. Man skulle kunna tro att vi låg på varv någon helt annanstans egentligen. Polacker som jobbar här ombord och halva Landskrona som är födda utomlands. Det känns knappt som Sverige och då är det inte vädret jag tänker på.
Har några små ljuspunkter att se fram emot men det känns ändå som om det här kommer att bli en lång jävla vecka…

Har öppnat fler luckor än i en jävla julkalender.





Dagens citat: Har du bestämt dig? Den 19:e september är det dags!

måndag 26 juli 2010

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.

Vilken underbar dag.

Vi avgick från Lubeck igår eftermiddag och strax efter 01 i morse så blev det blackout i maskin. Vi hade passerat Falsterbo rev och det var på väg upp mot Drogden när allt bara slocknar. Det tog maskinavdelningen en timme att få ordning på sitt skit igen och under tiden fick vi navigera bäst vi kunde. Hålla undan för annan trafik och grund medan fick vi lyssna på ett larm som inte gick att kvittera. Underbart. Det är en sån morgon man bara känner på sig att det kommer att bli en underbar jävla dag. Började ångra lite smått att vi bestämt oss för att gå 12 timmars pass.

Slutligen så fick de igång maskin igen och vi fortsatte norrut förbi Drogden och över Öresundstunneln. Hade lovat att vinka när vi passerade Bjärred men eftersom vi gick på den danska sidan så syntes det så dåligt.

Vid kl 5 tog vi lots och strax efter 6 var vi förtöjda i Öresundsvarvets torrdocka. Dockan ska tömmas på vatten och det blir en botteninspektion senare idag. Då ska vi se hur mycket skador isen ställt till med i vinter på propellern, rodret och allting annat. Men det blir NAP. Någon annans problem. Jag gick av mitt pass kl 12 och ska sova riktigt länge. Om man nu kan det i den här förbannade värmen och oväsendet…

Uppdatering…

Vaknade av brandlarmet nyss. Förbannade skit.




Dagens citat: T. angående vår blackout inatt.
”Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.”

söndag 25 juli 2010

Once and again...

Vilken underbar dag.

Hinner inte skriva något nytt men jag läste nyss igenom mitt första blogginlägg och det är fortfarande så aktuellt. Så om någon orkar läsa det så varsågoda...

Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
När andra sviker så finns du alltid där. Du är redan 19 år och de två senaste har vi levt ihop med varandra. Men snart är det dags att säga adjö. Jag måste vidare. Jag måste ha något yngre. Men jag ska alltid minnas dig som en av mina bästa.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
Du har inte några smäckra linjer men du är inte heller knubbig som många av dina systrar. Du är inte ung längre men ändå har du allt som jag söker. Du är inte lätt att ha att göra med en arla morgon med grov låringssjö. Du är långsam och trög och slö men ändå är du alltid där och nästan alltid håller vi tiden.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen…
Vi har ridit ut stormar tillsammans. När vågorna gått höga så har vi fortsatt rakt igenom. Det må spola över väderdäck och utsikten är obefintlig men ändå fortsätter vi. Vi väjer inte för något. När jag är ifrån dig längtar jag efter dig och när jag är hos dig svär jag över dig. Men aldrig bannar du mig för det. Du är tyst och snäll och tålmodig.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
De säger att vi äter för mycket men vi blir ändå inte fetare. Vi jobbar dygnet runt men får ändå knappt någon lön. Men ändå ska de öka vår arbetstid med onödiga och krångliga rapporter. En dag kommer det att brista och men då står vi där ensamma.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
Snö och storm. Is och dimma. Ständigt kämpar vi mot klockan. 290 arbetade timmar i månaden utan sådant man tar för givet hemma. De säger att vi "frossar i trådlöst internet och kabel TV i alla hytter" men det tar 20 minuter att logga in på nordisk och TV:n fungerar bara när inte masten skymmer antennen.

Åhh, Helena, blott du är mig trogen...
Jul eller nyårsafton spelar ingen roll. Ombord är alla dagar grå. Men arbete ger frihet.
Vi lever våra liv i sex veckors cykler. Timglaset har tömt sin sand. Snart har jag avtjänat min tid med dig och får nog resa hem. Allt beroende på väder och vind, om maskinerna håller och min avlösare behagar dyka upp. Ibland kan det bli dagar eller veckor extra. Men ändå är man glad över att få åka. Med omdirigerade flyg och försenade tåg. Hem till fattigdom och elände, misär och ensamhet.

lördag 24 juli 2010

Trött, fattig, uttråkad och hemlängtan...

Vilken underbar dag.

Jag är trött. Det är lördag idag. Det är städdag. Lönen kom igår och försvann lika fort. Betalade räkningarna i morse. Jag hatar inte så många saker så innerligt som att betala hyran för lägenheten när man inte bor där mer än halva året. Om ens hem är där man spenderar sin mesta tid så är det här dårhuset mitt hem. På både gott och ont. Mest ont.

Nu är vi på väg till Lubeck. Ska vara framme där tidigt på söndag morgon, lossa och sedan går vi mot varvet i Landskrona. Lots och bogserbåt är beställda till måndag morgon och möter oss där. Sen blir det en 84 timmars arbetsvecka, minst. Plus ett bröllop om jag har tur. Toppa det om ni kan!

Jag är för gammal för det här som Fille flytväst skulle sagt. Han är hemma och vilar upp sig nu och kommer nog inte tillbaka på ett tag. Har har fått ett nytt jobb på ett annat fartyg så jag hoppas att han trivs. En annan båt på en annan trad. Han slipper pappersrullar och den norrländska inaveln i hamnarna vi besöker. Han kommer nog tillbaka förr eller senare…

Vill hem och sova nu...




Dagens citat: Det gnälls om ändrade arbetstidsschema… L. gnäller, J. kommenterar och dör av skratt åt sin egen humor.

L. –”Jag är för gammal för att gå dagman! Jag föddes faktiskt bara 13 år efter andra världskriget!”
J. –”Aha! Jag tyckte väl att du är lite bombad.”

fredag 23 juli 2010

Williamsson turn eller en Åbergsk piruett?

Vilken underbar dag.

Det finns bara en sak som är tråkigare än att kör båt långsamt. Det är att köra båt långsamt, i cirklar…


Den där eleven var driftig nog att märka att vår deviationstabell som gått ut. Tjatig som han är så ville han genast göra en ny. Men snälla som vi är här ombord så låter vi honom hållas. Här har vi alltså ett skolexempel på hur det ser ut när man låter eleven köra båt. Det röda strecket är hur vi borde köra en vanlig kväll. Det lila strecket visar hur eleven har kört...




Men i det här fallet så är det dock helt korrekt. Vi ska köra i en 8:a.


Deviationstabellförklaring for dummies:

En magnetkompass är ju påverkad av bland annat metallen runt omkring den. En deviationstabell är en kurva som visar hur mycket fel våran kompass visar på grund av det. Om vi skulle lita blint på den så kan vi köra på grund. Vet man däremot om felen så kan man räkna fram den riktiga kursen.



Dagens citat: På tal om kvällens skeva cirklar…


Jag. -”Det är fan ingen Williamsson turn iaf. Snarare en Åbergsk piruett.”

torsdag 22 juli 2010

Skor, skor, skor, skor, smink, kläder, skor, hästar, skor och mera skor.

Vilken underbar dag.

Eller kanske inte. Är lite uttråkad och irriterad idag med. Lite drygt 3 veckor kvar på det här dårhuset nu varav en vecka blir på varvet i Landskrona.

För det första så är det att jag reggat min blogg på ett par sidor för att få fler besökare. Nackdelen med det är att jag måste besöka några andra bloggar för att det ska slumpas besökare till min sida. Det kunde vara kul tänkte jag när jag reggade mig där. Dels på blogstart och dels på www.mera-trafik.se Men de båda består mest av en flock unga tjejer i 14-18års åldern som skriver om skor, skor, skor, skor, smink, kläder, skor, hästar, skor och mera skor. Det hade säkert varit jävligt intressant om jag var en sån och jag förstår att min blogg knappast kan fånga deras intresse.


För det andra så är det ett misstag jag gjorde för något år sedan som hemsöker mig. Ett misstag som kostar mig pengar. Men nåväl, det får vara en dyrköpt läxa. Man lär så länge man lever. Kanske kan få in en slant genom att sälja lite hushållsartiklar i silver som jag inte behöver?

Fast å andra sidan så har jag jobbat en extra månad och problemet är snarare var jag ska göra av mina pengar. Funderar på att investera i guld. Det har ju fungerat i alla tider. Någon som har något annat förslag?



Dagens citat: "Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen. " - Otto Preminger

onsdag 21 juli 2010

Big brother is watching you, Big brother is a stinking ...

Vilken underbar dag.

Det är en sån dag idag. 59:e dagen ombord och jag är irriterad. Av mer än ett skäl.

Sjöfarten känns mer och mer som ett stort jävla ”Big brother” avsnitt. VDR:en (vår svarta låda) spelar in allt som sägs på bryggan, AIS:en sänder en signal om var vi är, vår kurs och fart, vår destination och ankomsttid till alla som är intresserade dygnet runt, vi får lämna pisseprov lite då och då för att rederiet ska se så vi inte dricker, kontakten med omvärlden begränsas av dåligt internet och värdelös mottagning på mobiltelefonerna…
Men inte fan kan man rösta ut folk man inte gillar eller har chansen att vinna pengar.

I stället så får vi tack vare LAS inte tillbaka våran jätteduktiga kock eller snälla kapten. Vi får heller inte alla de saker som besättningen på Tor Belgia plockat ihop innan båten skulle skrotas för att någon inte orkade ordna fram några containrar. TV apparater, verktyg och reservdelar, nya trossar och färg, allt fick de indiska skrothandlarna istället…
Tro fan att man blir less på den här skiten. Nä, nu ska jag ta och ”frossa i vårt trådlösa internet” en stund medan jag väntar den kvart det tar att ladda upp det här inlägget.


Det är en sån dag idag…



Dagens citat: Det pratas väder vid vaktavlösningen på bryggan.
L. – ”Fan, idag blir det fint väder. 27-28 grader i Nyköping.”
T. – ”Nyköping? Men vi är ju framme i Umeå i eftermiddag?”
L. – ”Ähhh, det var den väderkartan jag såg. Det får vi vara nöjda med.”

tisdag 20 juli 2010

Tales from the sea...

Vilken underbar dag.

”När jag seglade i Johnson lines…”, eller ”När jag var i Sahléns kylbåtar då…” eller ”När vi gick på Sydamerika med…”, eller ”När vi var iland, Pumpman, donkeyman, hökaren och jag…”.

Jag har hört dem alla berättas. Historia efter historia om hur det var på sjön förr. Man har gått vakt med en del gamla matroser genom åren. På de 4 timmar mellan midnatt och 04 som ska slås ihjäl så blir det lätt en och annan historia. Oftast hoppar man hej vilt mellan ämnena. Vad som började som en historia om att spara bunker blir något helt annat.

Jag missade tydligen mycket av den gamla goda tiden. Allt var bättre förr…

Dagens citat: Lösryckta delar av en av de vanliga historierna…

"Det påminner mig om när vi var iland i Melbourne. Eller var det Sidney? I alla fall så var det jag, hökaren, Donkyman, och en maskinist som skulle iland..." börjar han.
Jag sjunker tillbaka i mina egna tankar. Håller utkik efter bojen som snart bör dyka upp om styrbord. Lyssnar halvt om halvt på min kolegas historia. Försöker räkna ut när jag ska kunna få mottagning på min telefon.

"Det svåraste var förstås hur vi skulle få in luderna genom gaten. Men då tog vi..." Jag glider in i mina egna tankar igen. Bojen dyker upp ur dimman. Vi passerar den med några kabellängder till godo. Funderar på hur den här historien hänger ihop med snåla chifar eller att spara bunker men lyckas inte riktigt få ihop det.
"Och då gick den jävla slingen av så vi tappade den stulna folkswagenbubblan mellan båten och kajen. Och på treans lastlucka står de tre halvnakna luderna och hurrar!"

måndag 19 juli 2010

En förbannad jävla morgon...

Vilken underbar dag.

Vilken underbar jävla morgon. Vaknade för ett par timmar sedan av att sommarjobbarna knackade rost på däcket under min hytt. Vad fan är det för fel på folk? Fattar inte att varför de måste börja kl 8 på morgonen.

Solen skiner ute iaf. Det kommer att bli en varm dag. Förmodligen kan man nog ta ett dopp i poolen med.


Dagens citat: Ord som vrålades osammanhängande genom ventilen till två förvirrade ungdomar. Det mesta dränktes nog i smattret från nålpistolerna och resten försvann för att de hade hörselskydd på sig. Men ändå!

Jag – ”Förbannade helvetes jävla ungjävlar! Vad fan håller ni på med? Fattar ni trögtänkta små sumprunkare inte att folk sover? Era små satans jävla grodyngel! Era djävulska rövmongon! Era dumknullade babianer! Osv…”

söndag 18 juli 2010

Fille Flytväst - Rubrikernas man eller Vad man inte vill hitta i sina löparskor en lördagsmorgon.

Vilken underbar dag.

Eftersom folk skrivit att de vill läsa mer om Herr Flytvästs öden och äventyr så får jag väl böja mig för mina läsare…
Dagens inlägga handlar väl inte så mycket OM Fille Flytväst utan är mer baserat på hans erfarenheter av bus här ombord. Det är en härdad man. Han har råkat ut för mycket konstiga saker här ombord. Men han är å andra sidan inte så oskyldig som han ser ut. Han kommer nog att ge igen med samma mynt. Eller i det här fallet, samma dildo.

Jag gillar listor. Den senaste listan har Fille Flytväst hjälpt mig med. ”Var man inte vill hitta en dildo en tidig lördagsmorgon.” På plats nummer 713: I träningsskorna.

För övrigt så är jag en dålig förlorare. Det fick en datorskärm erfara. Jag sa aldrig mer satsa pengar på fotboll.


Dagens bild: Plats nr 713

lördag 17 juli 2010

Att bränna sina skepp...

Vilken underbar dag.

Den där förbannade eleven och hans fotbollstips. Han är skyldig mig massor med pengar nu…
Han är fan ingen bläckfisk iaf.

Efter tjat om flera bilder så letade jag genom en massa gamla kort. Hittade en från förra sommaren. Nästan ett annat liv känns det som. Ett liv där bekymmer inte fanns om man inte tänkte på dem. Man ville stanna i just det ögonblicket för alltid. Mycket har ändrats sedan dess men ändå känns allt likadant. Ibland måste man ändra sig. Att kasta sig ut i mörkret. Säga upp sig och dra vidare. Att bränna sina skepp…

Det uttrycket har jag aldrig gillat riktigt. Jag tycker om att ha en utväg och tända eld på saker är inte riktigt min grej. Men jag förstår nödvändigheten av det ibland. Att tvinga sig själv framåt för det är den enda vägen. Det finns ingen återvändo.

Uttrycket sägs komma från Hernan Cortés när han seglat till Amerika för att erövra aztekernas rike. När de landstigit så beordrade han sina soldater att sätta eld på deras fartyg. ”Ska vi hem igen så använder vi deras fartyg.” var hans order för att motivera trupperna. Och det fungerar för vart fan är aztekerna idag?

Men jag gillar ändå inte uttrycket…




Dagens citat: Ett modifierat ordspråk...
"Dåren drömmer om rikedom, den kloke om lycka och jag vill ha båda."

torsdag 15 juli 2010

Det är en sån dag idag...

Vilken underbar dag.

Solen skiner och det är sådär äckligt varmt. Det gick ovanligt snabbt att lasta idag. Det är då man blir orolig för att något är fel. Jag bara väntade på att något skulle gå sönder eller att de skulle berätta att de ställt in fel last. Men inget hände.
Så vi lämnade Husum redan innan 12 och är nog framme i Sundsvall efter middagen. Tror jag iaf. Är för trött för att tänka. Sov för lite inatt fast man för en gångs skull var ledig några timmar.

Måste ta och skriva ihop något till ett lokalt flygblad också. Om min politiska vision för Kalmar. Får se om jag hinner det senare idag förhoppningsvis. Det borde väl inte vara så svårt.

Satsar mina pengar på att Mjällby vinner på lördag.
Fille Flytväst skulle sluta snusa men det höll bara 2 dagar.



Dagens citat: Eleven lyssnar på radiotrafiken. En båt ropar på Bothnia Pilot och vill ha en lots "for 1800".
j. - "Kostar lotsen 1800 kr? Kan man bestämma det själv?"

onsdag 14 juli 2010

It aint over until tha fat lady swings

Vilken underbar dag.

Var iland i Holmsund för att klippa mig. Men det var tydligen fullbokat på alla fyra ställena jag gick till. Hur stor är den jävla chansen? Varför ska alla förbannade samer klippa sig en onsdags klockan tre? Det är en konspiration…
Så jag får fortsätta att vara långhårig ett tag till. Funderar starkt på att raka av allt igen. I brist på roliga saker att skriva så får ni en bild på den feta damen akterifrån.



För övrigt så hittade jag en rolig sida med alla saker man inte visste att man behövde. Den heter Bluemonkey och jag lade upp en länk till den nere till vänster.


Dagens citat: I nattens mörker så hörs konstiga läten på bryggan…
- ”Reinbek? Reinbek! REINBEK! Wo bist du, Reinbek? Was macht du, Reinbek? Reeeeeeeeeeinbek!”

tisdag 13 juli 2010

Ibland har man tur...

Vilken underbar dag.

Ibland har man tur…
I morse så hade våran ECDIS lagt av. Det är ett elektroniskt sjökort för de av er som inte vet. Eller ännu bättre, det är en karta över havet, i datorn. I alla fall…
Efter lite mixtrande och omstartande så kom Fille flytväst och jag fram till att det nog var skärmen som var trasig.
Problemet löste vi genom att knycka plattskärmen från den trasiga datorn på däckskontoret. Fille flytväst stod för knyckandet den och jag för inkopplandet.

Violá! Det fungerade! Men för att fästa den i kartbordet så den inte kasar iväg när det rullar så var vi tvungna att borra några små hål. När jag skulle flytta skärmen så händer det som inte får hända. Jag lyfter den i fästet, som inte sitter fast riktigt… Skärmen åker i durken med ett brak som skulle kunna skrämma en döv blåval. Delarna flyger åt alla håll. För övrig så är skepparens sovhytt rakt under oss.

Fille flytväst tittar konstigt på mig…

Jag tittar konstigt på fästet som jag fortfarande håller i handen.

”Ähhh, vi sätter ihop den igen bara. Det är nog ingen som märker det” säger jag.

Fille flytväst tittar om möjligt konstigare först på mig och sedan på skärmen…

Så vi börjar pussla. Efter mycket om och men, svordomar och misstro så ser den någorlunda hel ut. Vi kopplar in sladdarna och fanskapet fungerar faktiskt. Ibland har man som sagt tur.



För övrigt så har börsen gått upp 2,71% idag. Fortsätter det såhär så är jag miljonär innan jag är 35!

Dagens citat: Ibland så säger en blick mer än 1000 ord. Fille Flytvästs blick imorse när jag tappade skärmen i durken och bitarna flög åt alla håll är obetalbar. Det enda som slår den är blicken jag får när jag säger: ”Ähhh, vi sätter ihop den igen bara.”

måndag 12 juli 2010

Guld och pengar!

Vilken underbar dag.

Jag vill ha min egen bläckfisk! När jag kommer hem så ska jag bygga en stor jävla vattentank i vardagsrummet där han kan bo och plocka musslor ur burkar hela dagarna.

Paul hade fan i mig rätt om finalen också. Hur lyckas han? Men den här gången hade jag lyssnat på hans tips. Jag satsade på Spanien. Synd att det tog sån tid för dem att göra ett mål bara. Men det blev ändå några kronor i vinst.

Dagens citat: Hoppar över det idag. En bild på årets bläckfisk däremot kan ni få. Han heter Paul och han förföljer även andra än mig...

söndag 11 juli 2010

Underbara gamla Paul!

Vilken underbar dag.

Tyskland vann igår! Paul hade rätt! Då återstår att se om han har rätt en sista gång också. Han har sagt att Spanien ska ta hem det.
Så idag är pengarna satta på Spanien. Vi är lite försenade just nu men vi är framme i tid tills matchen börjar. Det ska bli kul.

Det måste fan vara en av årets varmaste dagar idag. Fille Flytväst putsar motvilligt ventilerna och eleven gnäller om sjökortsrättningar.

Dagens citat: Eleven kommenterar kvaliteten på det tyska spelet under första halvlek… Efter hans mål så lät det dock annorlunda.

j. –”Den där Jansen håller ju samma kvalitet som Lars Lagerbäck!”

lördag 10 juli 2010

22 000 ton stål...

Vilken underbar dag.

Solen skiner och det är en massa segelbåtar ute. Tydligen så är det Gotland runt-racet. Det är som en tävling för lätt förståndshandikappade stockholmare. För att få delta där så ska du:
1, ha en liten plastjolle.
2, inte ha någon som helst självbevarelsedrift och en stark dödslängtan.
3, förlita sig fullständigt på den del i sjövägsreglerna från 1800talet som säger att motorfartyg väjer för segelfartyg.
4, vilja riskera att få 22 000 ton stål i 12 knop rakt upp i... för att man inte flyttar sig.

För övrigt så spelar Tyskland ikväll. Mina pengar är satta på dem. Det har Paul sagt att man bör göra. Jag har lärt mig min läxa. Paul har alltid rätt. Han är bläckfisken med stenkoll. När jag kommer in i riksdagen så kommer jag att göra allt för att han ska bli historiens första 8 armade blötdjurshelgon. Eller åtminstonde fridlyst. Om han däremot skulle ha fel så lär han snart sluta sina dagar i en fisksoppa iaf...


Dagens citat: Segelbåtar....
"Han är gjord av plast, vi är gjorda av stål. Vem tror du svänger först?"

fredag 9 juli 2010

Det bästa med sommaren!

Vilken underbar dag.

Jag har kommit fram med vad det bästa med sommaren är. Det är inte värmen eller solen som är uppe dygnet runt. Det är inte att bada i poolen eller att sitta i en stol på däck och bara njuta. Det är alla sommarjobbare. Alla söta, blonda, trevliga tjejer som helt plötsligt jobbar överallt. Jag undrar var de gömmer sig hela vintern?

Eleven har en annan åsikt. Han tyckte inte att hon var söt. Men han har inte varit ombord så länge. Kvinnors skönhet är relativ. Det finns inget som gör dem så vackra som alkohol och stängningsdags eller i vårt fal, mer än 6 veckor ombord. Eleven har varit här en månad nu. Så snart är han nog på samma nivå som oss andra...

Fan att man har 5 veckor kvar.

Dagens citat: Har fyllt i Elevens cadet report book…
J. –”Du tror inte att min lärare kommer att tycka att det här är lite oseriöst?”
Jag – ”Ähhh! Hans frågor är ju överseriösa, jag bara kompenserar det lite.”

5 minuter senare så hittar jag eleven halvliggande i stolen med fötterna på radarn. Han kompenserar lite han också...

torsdag 8 juli 2010

Förföljd av en bläckfisk.

Vilken förbannad jävla skit-dag.

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!
Den där lilla åttaarmade skiten hade rätt igen. Förbannade, slemmiga, musselsugande blötdjur! Hur fan kan en sån där mollusk lyckas gissa rätt på varenda jävla match? Men jag är minsann inte bitter idag. Nejdå. Jag är vansinnig...

Dagens bild: Jag är förföljd av den där jävla Paul...

onsdag 7 juli 2010

Vilken underbar match

Vilken underbar dag.

Wooohooo! Holland vann igår. Men det var en svettig match. Domaren verkade inte kunna klockan. Det var 3 minuters tilläggstid, inte 5. Eleven stod och hoppade vilt framför TVn för att domaren inte blåste.

Men det är fullständigt lysande! Då ska bara Tyskland vinna idag också så går mina bets in.
Tyvärr så har olyckskorpen till bläckfisk, Paul, förutspått att Spanien vinner. Men han har haft fel förr. Har han rätt så jävlar…

Fick ett mail idag från SVT. De vill att jag ska presentera mig på http://valpejl.se/ tillsammans med alla andra riksdagskandidater. Hmmm… Jag undrar hur mycket av min presentation de kommer att redigera bort?

Fick ett förslag på att lägga upp en bild igår. Där någon visar lite hud, så att säga.Men med tanke på att min lilla mamma läser bloggen också så blir det en bild på när vi leker brandövning istället.




Dagens citat: Utgår. Däremot så blir det en morgondagens döda bläckfisk om inte Tyskland vinner.

tisdag 6 juli 2010

Utanför spärren...

Vilken underbar dag.

Har fått besked om varvsbesöket idag. Det blir den 26:e i Landskrona. Det kunde ju varit ett roligare ställe. Någonstans varmt och trevligt istället för mitt i ett jävla ghetto. Men det är ju nära hem iaf. Det kommer nog att bli en del övertid.

Det är skitväder idag. I morse regnade det och nu är det mulet och blåsigt. Passerar snart Visby, då får man telefonmottagning en liten stund iaf. Det är dagens höjdpunkt. Eller ja, det finns en liten ljusglimt till iaf. Det finns ett hål runt spärrarna på internet…

I brist på annat så får ni en bild på eleven som sitter och slöar som vanligt.



Dagens citat: Dagens citat utgår och istället blir det en dagens hjälte.

Med motiveringen: För ett lysande utfört arbete i en pressad situation och med ett lugn som en sibirisk tiger räddade F. dagen med sina utförliga instruktioner.

måndag 5 juli 2010

Oförtjänat oförtroende...

Vilken underbar dag.

Vi har internet här ombord. Det är rätt skönt. Ska man vara borta hemifrån halva året så måste man ju ändå ha någon kontakt med omvärlden. Dock så fungerar det inte alltid och när det fungerar så är det så långsamt att man tror att datorn låst sig...
Tydligen så är vi rätt många som delar på uppkopplingen. 75 fartyg med mellan 10-25 man ombord som delar på 100mbit/s. Det blir inte mycket bredband till var och en. Det tar 20 minuter att logga in på sin mail.

Sedan så är vissa sidor spärrade. Ska man beställa kläder så går det bra, bara det inte är underkläder eller bikinis. De sidorna är spärrade. Likadant allt som har med sex att göra. Eller sidor med "adult content" dvs alla andra sidor som kan innehålla våld,sex eller spår av nakenhet.
Vidare så är sidor som innehåller "rasism" spärrade. Allt från Info14 och patriot.nu till Metapedia och bloggarna på Motpol hamnar i den här kategorin.
"Terrorism and millitancy" är också blockerade vilket jag kan förstå till viss del.
Gambling är nästa kategori. Dvs mitt spelkonto hos Betsson går inte att nås. Jag får satsa genom A. via MSN.
MSN fungerar för övrigt bara då och då.
Alla spel på facebook är spärrade. Maffiawars, farmville, etc... "Games" är tydligen inte tillåtet för oss.

Igår skulle vi även lämna pisseprov så att rederiet kan se att vi inte knarkar. Eller dricker för den delen heller. Det hade varit kul att se kontorets reaktion om de fick göra samma sak...


Dagens citat: Eller gårdagens snarare...

"Vill de ha mitt piss så ska de få betala för det. jag skriver upp övertid för det här."

söndag 4 juli 2010

Russinet i lussekatten...

Vilken underbar dag.

Eller vilken underbar natt kan man nog snarare säga. Det är för fint väder för att sitta inne och skriva. Ni får tre stycken dagens citat istället.



Dagens första citat: Pratar med Fille Flytväst och A. om våra respektiva hemländer…

Jag: -”Norrland är fan som det där russinet man pillar bort från lussekatten.”

Dagens andra citat: På tal om tur…

”Fan Fille, visst är det konstigt hur gud kan ge allt till en del och inget till andra? Jag har tur, är snygg och rik, har gott självförtroende och en stor kuk. Men ta du en kaka till kaffet, Fille, så du också kan säga att du fått något gott här i livet.


Dagens tredje citat: På chanel 16 imorse. En båt buskör förmodligen och en annan bli irriterad. Båt nummer 1 talar med en stark fransk brytning. Kl 3 på morgonen är detta fruktansvärt roligt.

Båt 1:-”I will kill you!”
Båt 2: - “Fuck you also!”
Båt 1: -“Shut up, you little sausage, shut up!”

lördag 3 juli 2010

Att smida planer...

Vilken underbar dag.

Brasilien blev utslagna ur VM igår. Uruguay vann sin match efter förlängning och straffar. Förbannade jävla skit. Alla pengar jag vann förra veckan är bortspelade. Har satsat på Spanien och på Tyskland idag. Hoppas att det går bättre. Men som straff för elevens dåliga tips så vägrar jag svara på frågor idag.

Men det är fint väder idag igen. Har suttit en timme i solen. Underbart. Helt jävla underbart. Det går inte att vara bitter då. Det här har jag längtat efter hela vintern.



Nu är J. ombord. Planer smids och utrustning görs i ordning. Det ska bli roligt. Det ska bli en jävla överraskning. J. borde lärt sig vad han inte ska ha med sig ombord efter den förra incidenten med dildon men icke då. Det här ska bli kul.


Dagens citat: Vi talar givetvis om fotboll, att tippa rätt resultat och bläckfisken Paul…

J. –”Får man chansen att få en mussla så är det väl klart att man tar den saftigaste!”

fredag 2 juli 2010

Bottenskador och varvsbesök..

Vilken underbar dag.

Vilken underbar jävla dag. Solen skiner, det är varmt som tusan och jag sitter inomhus. Hela jävla sommaren här ombord. Men jag är inte bitter, nejdå. Men får jag ett nytt jobb så rymmer jag i nästa hamn. Scannade in mina certifikat idag. Tur att man inte behöver så mycket sånt för att få jobba i den här branschen... 22 st lade jag in. Det tog en hel jävla timme.

Idag kommer J. Då blir det hyss. Underbart.

Vi hade dykare nere igår för att inspektera botten, rodret och propellern inför varvsbesöket. Isvintern har inte varit nådig. Två slingerkölar är vridna, propellerbladen är taggiga som en slö fogsvans men rodret så rätt ok ut.

Dykarna filmade en hel del men jag har inte den filmen på min dator. Istället får det bli ett par bilder från förra varvsbesöket.






Dagens citat: Det blir ett dagens grattis istället. Tillägnat Liten, Skäggo och Alice/Adolf.

torsdag 1 juli 2010

Mitt alldeles egna Nigeriabrev del II.

Vilken underbar dag.

Mina nigerianska vänner har svarat på mitt mail. Tydligen så har de skickat ett sms till mobilnumret jag angav. Konstigt. Jag har inte märkt något. Så jag bad dem att skicka ett till. Och skrev att jag verkligen var oroad av deras oförmåga att nå mig via sms…

För att vara på den säkra sidan så skickade jag 4 mail om det idag. Funderar på att skicka ett par stycken imorgon också. Bara för att vara på den säkra sidan. Om de är dumma nog att svara så blir nästa steg att be dem kontakta Lars Lagerbäck som coachar deras landslag och erbjuda honom pengarna. Hoppas att han bli glad!

Jag har sökt 4 nya jobb idag också. Hoppas att jag får något av dem. Det hade varit kul att se något nytt.

Dagens citat: Eleven har lånat en limpa cigaretter men kan inte betala tillbaka…
-”Priset stiger, grabben, ju längre det går innan du betalar. 300 spänn igår, 350 idag och 400 imorgon. Dröjer det längre än så lämnas ärendet till Fille Bultsax. Han är inte att leka med.”