tisdag 31 augusti 2010

Vem fan vill blanda Ärtsoppa, nudlar och kebab?

Vilken underbar dag.

Solen skiner idag också. Jag fick tips om en artikel i Kalmar läns tidning. Ingrid Jensen (C) gnäller om Svenskarnas parti och tillskriver oss en massa åsikter vi inte har. Hon påstår bland annat att vi ”vill stänga gränserna, så att människor från andra kulturer inte ska få komma hit.”

Det kan knappast vara längre från sanningen. Vi vill inte stänga gränserna. Vi vill stoppa invandringen från vissa delar av världen bara. Arbetskraftsinvandring behöver vi fortfarande men då ska den givetvis komma från läder med samma sorts folk som vi själva. Men jag håller fullständigt med henne när hon säger ”Det är inte fel på invandringen, även om det kan vara fel på invandringspolitiken.” Invandring behövs men den invandringspolitik som förs idag är helt åt helvete fel.
Och att vi vill hindra folk från andra kulturer att komma hit är ju också lögn. Alla människor är ju välkomna att besöka Sverige som turister. Det vill vi verkligen inte ändra på.


Däremot så har hon rätt på en annan punkt. Svenskarnas parti är helt emot mångkultur. Vi vill att ALLA kulturer ska få finnas kvar ÄVEN den svenska. Hur roligt är det att åka till Turkiet för att uppleva precis samma blandning av kulturer som det finns här hemma? Eller Frankrike för att äta samma mat som finns här också? Alla kulturer ska bevaras separat och inte blandas.

Ärtsoppa, nudlar och kebab är gott att äta var för sig, en måltid åt gången, men vem fan vill stoppa allt i samma gryta och äta det varje dag?




Dagens citat: NÄSTAN så här sade Ingrid Jensen (C) i artikeln. Jag har bara tagit bort ett fåtal ord… - ”Därför är det så viktigt att vi noggrant tänker oss för i valet i september och lägger vår röst på ett parti som Svenskarnas parti.”

söndag 29 augusti 2010

Dra ut huvudet ur röven, Björklund!

Vilken underbar dag.

Sommaren är fan inte slut än. Idag skiner solen. Jag sitter på balkongen med en kopp kaffe och läser tidningen. Ibland är livet inte så illa ändå. En artikel i aftonbladet är det första som fångar min uppmärksamhet. Det är folkpartisten Jan Björklund som tycker att det är tid att införa euron även i Sverige. Senast 2014 tycker han det är dags. "Förutsatt att det är vad svenskarna själva vill. – Man ska ha en folkomröstning där svenskarna får säga sitt." säger han i artikeln.

Jaha ja... Har han levt med sitt huvud så långt upp i röven att han missat att folket redan röstat om det en gång? I så fall, herr Björklund, kan jag ju upplysa dig om att det blev ett NEJ den gången. Att ha ännu en folkomröstning i en fråga som redan är avgjord är ju inget genidrag men å andra sidan så brukar han kläcka ur sig lite grodor då och då. Mitt parti respekterar folkvilja. Mitt parti säger klart NEJ till både Euron och EU. Mitt parti är Svenskarnas parti. Vill du också slippa den skiten? Rösta på oss i valet den 19:e!



För övrigt så är jag jävligt nöjd med mitt nya balkonggolv...




Dagens citat: "Så jävla fin har aldrig en balkong på Lötvägen varit förr."


lördag 28 augusti 2010

Än finns det hopp!

Vilken underbar dag.

Den lokala sosseblaskan, Östran, har börjat dyka upp i min brevlåda. Det är femte gången på en vecka. Det har även hänt förr att jag har fått den men aldrig så här många dagar i rad. Men det var i alla fall en glädjande förstasida idag. Den handlar tyvärr inte om Kalmar utan istället om Torsås. Med stora, svarta bokstäver skriker rubriken: -NEJ TILL FLYKTINGAR!

Det är det lokala Torsåspartiet som har fått nog. De vill säga nej till att ta emot både ensamkommande flyktingbarn och att skriva nytt avtal med migrationsverket om att ta emot nya flyktingar över huvud taget. De har hela 7 mandat och är därmed det tredje största partiet i kommunen. Svenskarnas parti har under de föregående åren drivit en kampanj för just de båda frågorna. Detta visar att det finns ett stöd för de åsikterna i kommunen.

Jag hoppas att det går bra för Torsåspartiet i valet så de kan förverkliga sina visioner. Risken är tyvärr att de ändå blir överkörda av de andra partierna eller tvingas till kompromisser i flyktingfrågan. Artikeln finns även på nätet.

I den borgerliga lokalblaskan så "avslöjas" en miljöpartist med vad de kallar en vit makt t-shirt på sig. Hur den nämnda tröjan utövar sin makt är oklart. Kopplingen är iaf väldigt långsökt.
Steg 1, Motivet på tröjan är sångerskan Saga.
Steg 2, Saga berättar på sin hemsida att hon började med musik efter att ha hört sångaren Ian Stuarts texter.
Steg 3, Daniel Poohl i sekten Expo beskriver honom som den moderna nazismens viktigaste figur. "– Jag vet inte vilka skäl den här miljöpartisten har för att bära tröjan, men i det här sammanhanget kan det uppfattas som ett stöd. Ian Stuart är vit makt-musikens Elvis Presley och står för rasismen i sin ädlaste form, säger han." enligt Barometern.

Hängde ni med? Miljöpartisten hade en bild på någon som blev inspirerad att sjunga för att hon en gång hört en nazist göra det. Givetvis är miljöpartisten då också nazist! Enkelt va? Expos logik är glasklar!


Dagens citat: Jag gillade Poohls jämförelse så idag blir det...
"Ian Stuart är vit makt-musikens Elvis Presley och står för rasismen i sin ädlaste form."


torsdag 26 augusti 2010

Välkommen till vår värld.

Vilken underbar dag.

Hittade en artikel där några politiker från SPI, S och C i Nybro gråter ut om att deras valpropaganda blivit förstörd. Nils Duveborn (SPI) säger "Vi har inte ekonomisk möjlighet att byta ut varje trasig affisch." och det förstår jag. De är ett litet parti vars medlemmar har begränsad ekonomi. Men de är stora nog för att få partistöd från staten. Men till stor del så finansierar de affischerna med just det partistödet.

"Det är ett bekymmer för oss eftersom det tar tid och kostar pengar." säger Inger Rydbrink (S) i artikeln. Jaha ja... Vems pengar är det då? Det är också skattebetalarnas givetvis. Det är väl kul att sossarna som får mångmiljonbelopp i partistöd från staten bekymrar sig om några kronor som affischerna kostar.

Men när våra affischer blir nedslitna så är de tysta. Svenskarnas parti får inte en enda krona från staten. Vi betalar allting ur våra egna fickor. Välkommen till vår värld, Inger. Vi gråter inte, vi sätter upp nytt!
Läs den här.

Jag vill avskaffa partistödet. Folket ska inte behöva betala för partier de inte vill stödja.

Dagens citat: Ett förvirrat sms...
"Ska du börja skolan den här helgen?"


onsdag 25 augusti 2010

Jag behöver inspiration...

Vilken underbar dag.

Har fått massor gjort. Fick lönen i morse och gjorde slut på den i eftermiddags. Den var större än jag trodde men några räkningar och en liten runda på IKEA gjorde slut på den.

Håller på att skriva ihop ett lokalt flygblad. Det blir en svår balansgång mellan smutskastning av de andra partierna och deras misslyckanden, och de är många fiaskon, och att beskriva mina visioner om ett bättre Kalmar. Har du några idéer eller förslag om vallöften så skriv en kommentar här.

Idag har jag skickat ut ännu fler brev med valsedlar till folk. Vill DU också ha en? Hör av dig till mig på rickard.pekkarinen@svenskarnasparti.se så skickar jag ett brev till dig också.

Dagens citat: En elak mupp från radiotjänst som dök upp här igår kväll.
Jag. "-Nej, jag har ingen TV."
Han. "-DU LJUGER!"

tisdag 24 augusti 2010

Politikerföraktet frodas... Del III

Vilken underbar dag!

Vilken underbar morgon. Fast man vaknade tidigt så är jag glad. Ända tills man läser tidningen... Det får bli ett bloggavsnitt om politikerförakt. Igen.

Hittade en artikel i Expressen om hur riksdagsledamoten Esabelle Dingizian (miljöpartist) vill ha in mer kultur på äldreboendena. Genom att skicka dit clowner... Hur fan tänker de? Man läser ständigt om hur de äldre får sämre och sämre mat, hur de får ligga i sin egen skit i flera dygn, hur de aldrig får komma ut och röra på sig och hur det minskas ner på deras kaffe. Detta är verkliga problem! Lös de först för helvete i stället för att skicka dit clowner. Här är artikeln.

Och på tal om fler clowner så hittade jag en artikel om hur "Big Nick", en vänsterpartist i modell XXXL, från Emmaboda ljuger vidare i lokalpressen.
Han, och företrädaren för (S), påstår nämligen att de gärna tar debatten med Svenskarnas parti. "Big Nick" påstår även att det inte var de som stod för inbjudningarna till den senaste debatten medan sossarna säger att det var det visst. Tyvärr så blev Svenskarnas parti utan inbjudan i slutänden. Istället var SvP:s kandidater till kommunvalet där som åhörare.

Läs artikel här och kommentera den gärna.
SvP:s version av debatten.

Dagens citat: Det blir två st idag. Angående debatten och vem som stod för inbjudningarna. "Big Nick" först: "Det var inte Vänsterpartiet utan Åfors Folkets husförening som arrangerade valdebatten och bjudit in partierna, säger Nicke Grozdanovski (V)"
Nr 2 står kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) för. På frågan om vem som bjöd in partier svarar hon: "Det var Vänsterpartiet som styrde i den frågan så det var deras val."
Citaten är hämtade från artikeln på Barometern.se



måndag 23 augusti 2010

Politikerföraktet frodas... Del II

Vilken underbar dag!

Hittade två artiklar i aftonbladet idag om vilka dåliga förebilder dagens politiker är. Först ut är Thomas Bodström, ordförande i justitieutskottet, som ska drogtestas i Radioprogrammet P3 Nyheter. Han påstår sig var FÖR drogtester i skolan och säger sig gärna ställa upp på det själv. Men när han får reda på vilka substanser som det kollas efter så backar han ur. Har han något att dölja? På mitt jävla jobb så har vi inget val. Antingen lämnar vi pisseprov eller så blir vi ilandskickade fortare än lönen tar slut. Jag tycker att han som har ett lite mer ansvarsfyllt jobb borde kunna göra samma sak...
Artikeln i AB.

Obligatoriska drogtester för alla folkvalda är kanske något jag borde lägga till på mina vallöften.

Nästa pinsamma "politiker" är Fredrick Federley som åkta taxi för inte mindre än 65 960 kronor av skattebetalarnas pengar. Det handlar till stor del om taxiresor som går till restauranger och nattklubbar, men bokförs av honom som ”möte” eller ”riksdagen”. Federly är dock transa så det kan vara lite oklart om det är han eller hans andra personlighet "Ursula" som faktiskt åkt taxin.
Artikeln i AB.


Dagens citat:
"Allians: i internationell politik pakten mellan två tjuvar som har sina händer så djupt i varandras fickor att de svårligen kan stjäla från en tredje."
Ambrose Bierce (1842-1914)

söndag 22 augusti 2010

Ett jävla slit...

Vilken underbar dag.

Är rätt sliten idag. Det är jobbigt att vara ledig. Vi var ute och delade flygblad igår på dagen och på kvällen var det dags att sätta upp valaffischer. Rinkabyholm, Lindsdal och delar av centrala Kalmar fick flygblad och valsedlar. Vill DU hjälpa till i valarbetet så är du hjärtligt välkommen. För att komma i kontakt med mig skicka ett mail till: rickard.pekkarinen@svenskarnasparti.se



Idag har jag bakat bullar och fikat med blivande väljare. Det är nog det bästa sättet att värva röster, med en kopp kaffe.

Imorgon kommer nog mitt balkonggolv. Det ska bli kul att fixa lite med det också. Har planerat att måla dörrar och lister under den här ledigheten också, hoppas att jag hinner med det.


torsdag 19 augusti 2010

Bortkastade pengar...

Vilken underbar dag.

Äntligen är man hemma igen och kan koncentrera sig på valkampanjen. Nu ska det fan bli fart! Jag har fått svar från en av skolorna och ska boka ett datum för bokbordet. Idag skickade jag ut den första omgången med valsedlar till de som skickat ett mail med sin adress. Alla ni som inte får ett brev nästa vecka kan skicka ett mail med sin adress till rickard.pekkarinen@svenskarnasparti.se

Idag hittade jag två artiklar som gjorde mig förbannad. Hur fan kan de lägga våra skattepengar på sånt? Det är mer pengar än jag betalat in i skatt på de 12 åren jag har jobbat. Och de slänger bort det på idiotsaker?

Lokalpressen
"För 700 kronor styck ska gatubrunnarna i Kalmar få nya lock. Anledningen är inte att det är fel på locken, utan att de ska förses med Kalmars stadsvapen. I hela kommunen finns det 13 500 lock."

Det ger en total kostnad på 9 450 000 kr!

Avhopp från Rosenbad.
"På tisdagen beslutades att Sven Otto Littorin får 112.000 kronor per månad i avgångsersättning. Ersättningen betalas ut retroaktivt från den 7 juli 2010 – den dag Littorin avgick – och ett år framåt... Den utlösande orsaken var uppgifter i Aftonbladet om att han köpt sexuella tjänster av en 30-årig kvinna, vilket Littorin bestämt förnekat."

Det ger en total kostnad på 1 344 000 kr!

Dagens politiker har fan ingen respekt för pengar. Ha det i åtanke när du röstar nästa månad. Lägg din röst på någon som har det. Någon som inte skulle slänga bort en massa pengar på trams! Lägg din röst på mig!

Dagens citat: Angående Littorins belöning för lång och trogen tjänst...
En snäll tant: -"Det är som en tyst uppmaning till vissa att begå brott, för det lönar sig."


onsdag 18 augusti 2010

Gratis bio!

Vilken underbar dag.

I min jakt på att bli rik eller åtminstone mindre fattig så hittade jag den här sidan, Gratisbio. Med några knapptryck så kan man få ihop poäng som man växlar in mot presentkort i ett 30tal sko eller klädbutiker eller biobiljetter. 200 poäng är ett presentkort på 50 spänn. Både enkelt och lätt. Jag har lyckats få ihop över 500 poäng på en vecka. Jonas vet vad jag pratar om...

Bara klicka på bilden så hamnar ni där...


Det mesta är helt gratis men det finns även erbjudande som man måste betala för. Det finns massvis med sätt att samla poäng och det är faktiskt inga måsten! Själv så loggar jag in varje dag, skriver i chatten och forumet vilket ger 1 poäng om dagen tillsammans (sedan kan man även tex lägga till vänner så får man en halv poäng till) och så besöker jag hemsidor och är med i de enkla och korta tävlingarna, och om jag ska köpa något på nätet, tex på Cdon, då går jag såklart genom Gratisbio och får då 5% av köpesumman i poäng!

Dagens citat: Gratis(bio) är gott!

tisdag 17 augusti 2010

300 jävla miljoner...

Vilken underbar dag.

Har sovit länge och fått en god frukost med ordentligt kaffe. Mycket bättre än så här blir det inte. Man kan läsa tidningen i lugn och ro utan att några segelbåtar försöker ramma oss och utan att eleven frågar saker som han redan vet svaret på. I ett försök att göra lite politiskt arbete så har jag mailat ett par gymnasieskolor om att få ha ett informationsbord där innan valet. I våras så fick vi löfte om det nämligen.

Dessutom så hittade jag en intressant Artikel i DN i morse. Den handlar till större delen om hur riksdagspartierna satsar på en personlig kontakt med sina väljare genom att gå ock knacka dörr hos folk. Men det jag fastnade för var en liten mening som löd: "Riksdagspartierna satsar nästan 300 miljoner kronor på den valrörelse som snart kulminerar."

300 miljoner! Det mesta av det är från partistödet som de får av staten. Känns det bra att dina skattepengar går till dörrknackare som arbeta för sossarna? Eller att du betalar för moderaternas valaffischer? Eller för Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas flygblad?

Hur mycket skolmat, nya lärare, fler poliser, bättre åldringsvård, osv hade man inte fått för de pengarna? Det är ett sjukt jävla system vi har. Låt partierna stödjas av sina medlemmar. Då Slipper DU betala propagandan för grupper du inte stödjer. Men det kan bli ändring på det. Ha det i åtanken när du röstar den 19:e september. Rösta på någon som vill avskaffa partistödet helt. Jag lovar att göra det. Har jag din röst?



Dagens citat: Angående partistödet...
"300 miljoner! Hur fan kan folk bara acceptera det? Varför bryr sig ingen?"

måndag 16 augusti 2010

Ibland ska man ha tur...

Vilken underbar dag.

Äntligen på väg hem. Nu får de klara sig bäst de vill. Jag tänker fan inte svara om de ringer från båten förän efter valdagen.

Min hemresa går bra. Hittills har jag haft tur iaf. Blev tagen av tullen på tåget. De småpratade medan de brutalt våldtog min väska. Passet och sjömansboken ville de inte ens se. Jag hade precis lite för mycket cigaretter med mig men jag slapp undan med en varning. Tullaren frågade vilken båt jag jobbade på. När jag svarade så började han skratta. ”Ahhh… I know your engineer. He had to pay much money for his cigarettes. But you have so little so you only get a warning.”
Ibland ska man ha lite jävla tur också…

Men med lite bra planering och förutseende så behöver man inte så mycket tur. Det var inte så dumt att ligga på varvet i Landskrona ändå.

Imorgon ska jag fan sova länge och äta min mors mat. Det kommer att bli så jävla underbart.

Dagens citat: Inga citat, bara vila.

söndag 15 augusti 2010

Äntligen slut...

Vilken underbar dag.

Vilken underbar jävla dag. Nu har jag jobbat färdigt för den här gången. Tre långa månader. Hela förbannade sommaren ombord. Vad får man för det? Vad är kontorets tack för att man stannar 6 veckor extra? Det är en 2:a klass biljett hem. Till och med i vårt avtal så står det att vi har rätt till en förstaklassbiljett.

Med min vanliga tur så kommer jag att hamna bredvid nått jävla fyllo, en stinkande hippie eller en drös skrikiga ungar. Det händer aldrig i 1:a klass. Nästa gång de frågar om man kan stanna extra så får de fingret. Men det får väl duga då. Med tanke på SJ:s vanliga missöden så lär jag väl ändå få ta en taxi från Alvesta eller nåt.

Ska stanna i Staffanstorp nån dag på vägen hem tror jag. Hälsa på familjen och se om P. behöver nån hjälp med sitt hus. Inte ens på ledigheten är man ledig…

Dagens citat: Äntligen!!!

lördag 14 augusti 2010

Cold feet... Hämnden del 2.

Vilken underbar dag.

Vilken underbar dag. Min hämnd är utdelad till fullo. Röret under offrets handfat lossades så vattnet rinner rakt ner på hans fötter istället för ner i avloppet. Det blev nog en blöt överraskning.



Min mjölk häller man fan inte Tabasco i ostraffat så att säga. Tydligen så har samma knep försökt användas igen med misslyckat resultat. Eller ja, det var väl delvis lyckat. Det var dock L&G som fick den mjölken. Men nu är jag nöjd. Det får bli en 6 veckors vapenvila.

För övrigt så har jag börjat räkna timmarna tills jag ska hem. 12 timmar kvar. 82 dagar gjorda. Vilken underbar känsla av frihet.

Dagens citat: ”What goes around, comes around.”

fredag 13 augusti 2010

In your face... Hämnden del 1.

Vilken underbar dag.

Vilken underbar dag. Min hämnd är utdelad. Första delen iaf. Andra delen kommer senare. Som utlovat blir det en bild. Bakom datorskärmen är det två konfettiskjutande smällare riggade. Utlösningslinan är dragen till skrvbordsstolen. När den dras ut så smäller det…


Del två av hämnden kommer imorgon. Med lite tur så kommer även en bild på det också. Min mjölk häller man inte Tabasco i ostraffat.
För övrigt så är det fredagen den 13:e idag. Jag är inte vidskeplig men man vet fan aldrig.


Dagens citat: ”What goes around, comes around.”

torsdag 12 augusti 2010

Vilken underbar vecka.

Vilken underbar dag.

Husum imorse, Sundsvall ikväll, Iggesund imorgon och sedan äntligen på väg söderut igen. På söndag är det slut på eländet för den här gången. Då går jag hem. Då har jag gjort 3 månader. L & T kan fan tjata hål i huvudet på folk. Att de upprepar sig är nog det minsta man kan säga. Min biljett hem har inte kommit påstår de. Min avlösare ska sjukskriva sig påstår de. Jag ska inte åka hem förän nästa vecka påstår de. Osv…

Men jag SKA hem på söndag om jag så fan ska rymma. Det kommer att bli en stressig ledighet. Valkampanjen kommer att ta mycket tid och jag ska fixa en del i lägenheten med. Balkonggolv, dörrar och lampor i köket.

Stuveriet i Husum gillar tydligen min blogg till skillnad från vårt kontor. Det är alltid kul att få höra. Så jag passar på att skicka dem en hälsning.



Dagens practical joke: Tabasco i mjölken? Det är alltså på den nivån ribban står? Då ska jag vrida upp ett par snäpp… Ni får en bild på min hämnd imorgon.

tisdag 10 augusti 2010

Politikerföraktet frodas.

Vilken underbar dag.

Som rubriken lyder tänkte jag skriva lite om politikerförakt idag. Det är nog en sak som alla kan relatera till. Vem har inte någonsin blivit äcklad av de lismande krypen som lovar och lovar vad som helst inför varje val och sedan inte håller sina löften? Vem har inte blivit förbannad när de gång på gång skor sig själva på skattebetalarnas bekostnad? Och vem har inte blivit förbannad när de begått sina misstag och ÄNDÅ finns de med på sina partiers listor till nästa val…

Politikerförakt. Bara smaka på ordet. Vad kommer det av? Politiker och förakt säger folk som vill verka smarta. Men en djupare betydelse då? Vad kommer det av? Varifrån kommer föraktet för politiker? Är det bara avundsjuka? Kanske. Men kanske är det även något mer. Kanske är det ilska över att ha blivit svikna av de som man röstat fram till ett jobb som de uppenbarligen inte kan sköta. Och om de nu har missbrukat kreditkortet/åkt taxi för 100 tusentals kronor/tagit med frun på semester som staten betalt/eller någon av 1000 andra saker så är oftast det enda de behöver göra att gå ut i pressen och gråta en skvätt så blir de förlåtna. Detta mina vänner, detta skapar politikerförakt. Kombinationen av att de kan göra misstaget, bli förlåtna och göra nya misstag igen. Allt läggs på hög tills det rasar. Det gör mig förbannad iaf.

Politiker är offentliga människor. De SKA/BÖR vara en förebild. Någon att se upp till. Klarar de inte av det så sluta och börja jobba som något annat.


Här är några artiklar som jag hittade genom en snabb sökning:

Socialdemokrat misshandlar folk med batong.
Folkpartist bedrar.
Moderat smugglar knark.
Miljöpartister rånar.

Centerpartist våldtar.
Och vänsterpartister betalar inte sina skulder...


Bilden är lånad från Wikimedia.org. Den dök upp när jag googlade på "Skurk" och jag tycker att det ser ut som en typisk politiker. Om nu någon annan tycker att det ser ut som en karikatyr av en viss sorts människor så tar jag inget ansvar för det...

Dagens citat: "När en politiker säger att vi sitter i samma båt så var på din vakt, betyder det att det är du som skall ro." - Vilhelm Moberg

måndag 9 augusti 2010

Luta sig tillbaka och se pengarna växa...

Vilken underbar dag.

Snart ska jag hem! Detta är sista resan. Det känns bra. Det blir bara 6 veckor extra ombord den här gången och det innebär en bra extra slant på lönen den här månaden. Det blir fan inget mer spelande nu på ett tag iaf. De här pengarna ska in på ett sparkonto. Jag hittade en bra artikel på Privata affärer angående sparandet.


Så jag började leta lite innan för att hitta den högsta räntan. Just nu så är det bästa Akelius med 4% i ränta om man låser pengarna på 4 månader. De har även vanliga konton med mycket bra ränta om man inte vill låsa pengarna en viss tid. Dessutom så slipper man stå i deras bostadskö om man har ett sparkonto hos dem.


Dagens citat: "Att ha pengar är bra, att ha kontroll över pengar är bättre."

söndag 8 augusti 2010

Ett anständigt jävla liv.

Vilken underbar dag.

Eller kanske inte. Jag var nog ironisk igen. Förbannade skit. Helvetes förbannade jävla skit. Jag ska aldrig någonsin mer spela på fotboll. Både Mjällby och Örebro torskade igår. Där rök mina sista pengar och det är mer än två veckor kvar till löning. En enda liten ynklig vinst ville jag ha. Är det för mycket begärt?
Dessutom så regnar det...

Är det fel att vilja ha det bra ibland? Att få ett anständigt liv ett litet tag? Att få vara glad för en jävla dag? Har en hel vecka kvar att jobba. Får åka hem nästa söndag. OM jag har tur. Man vet fan aldrig. Oftast så blir det fel. Även om det blir så och man lyckas ta sig hem så blir det en sån jävla chock. Från att jobba 66 timmar i veckan till noll. Man får abstinens efter ett par dagar.

Försöker hitta något vettigt att blogga om. Något som rör min politik eller åtminstone åt det hållet. Men inte ens det lyckas idag. Någon som har något tips? Hittills så är det bara det bara det vanliga gnället men det verkar ju underhålla en del människor.
Dessutom så regnar det...




Dagens citat: Sagt om fotbollen igår…

”Mjällby vinner idag. Mustaffa spelar ju!”

lördag 7 augusti 2010

Ingenting är gratis här i livet...

Vilken underbar dag.

Ingenting är gratis här i livet. Nästan iaf. Jag hittade ett sätt att få gratis trisslotter med en väldigt liten arbetsinsats. Klicka på lite annonser, få poäng som man löser in mot en trisslott. Med lite flyt så kan man få 25000 i 25 år!

Bara klicka på länken och skaffa ett konto du också.


Gratis Skraplotter



Degens citat: "It´s my dream and your not fucking in it."

fredag 6 augusti 2010

Tomma löften.

Vilken underbar dag.

Då vårt Internet mot all förmodan fungerar hjälpligt ibland så lyckades jag läsa två artiklar idag. Dels en som gjorde mig förbannad där folkparti ledaren Jan Björklund vill förbjuda heltäckande slöja i skolan och dels en annan artikel signerad Björn Björkqvist.
Den första handlar om de vanliga valfläsket som det sk folkpartiet ägnat sig åt tidigare, då i form av språktest för invandrare, vilket även visade sig vara just valfläsk. Den senare artikeln är en träffsäker analys av situationen i Sverige idag. Det är inte bärandet av slöjor som är problemet. Slöjdebatten är bara ett symptom. Här följer ett litet utdrag ur den senare artikeln:

” Flera socialdemokrater i hårt invandringsdrabbade städer har börjat tala om tillfälligt stopp. Exempelvis har Anders Lago i Södertälje nyligen begärt ett möte med regeringen för att diskutera flyktingstopp till kommunen. Liknande tankar har framförts av Ilmar Reepalu i Malmö. Även moderaterna i Malmö talar nu om stopp på flyktingmottagningen, i vart fall tillfälligt.
Det är besynnerligt att invandringen som ofta sägs vara så fantastiskt bra för Sverige plötsligt har förvandlats till ett problem på de orter som tagit emot flest. Om invandringen var en sådan resurs borde ju kommuner som Södertälje och Malmö vara de mest framstående i landet. Istället brottas de med mängder av problem som invandringen de facto fört med sig: Ekonomiska bekymmer, grov organiserad brottslighet och rotlöshet för att nämna tre exempel.”

Eftersom det vanliga argumentet om hur mycket invandringen berikar oss borde ju även användande av slöjor i skolan vara en bra sak? Eller?

En röst på mig i valet är en röst för ett totalstop av invandringen. Det är det enda rätta om vi ska komma till rätta med problemet. Att förbjuda slöjor i skolan räcker helt enkelt inte…

onsdag 4 augusti 2010

Varifrån ska pengarna tas?

Vilken underbar dag.

Jag har fått frågan om hur jag ska finansiera min politik. Det är en rätt så rimlig fråga, så jag ska försöka besvara den. Det är främst mina åtgärder inom sjöfarten det gällde. Dvs Tonnageskatten, TAP-avtalet, Statliga bidrag till Svenska Sjöräddningssällskapet, Bemanningen av isbrytarna och räddningshelikoptrarna.

Rent spontant anser jag att 10 miljarder bör täcka det. Den största posten blir en ändrad skatt för rederierna. De skattar inte på själva inkomsten utan på hur stora fartyg de äger. Det underlättar deras planering för att kunna beställa nybyggen. Det blir som bilskatt skulle man kunna säga. De får betala för att de äger en båt, inte för hur mycket de tjänar genom att använda den enkelt förklarat. Har de lättare att planera hur de ska bedriva sin verksamhet så innebär det fler fartyg, dvs mer skatteintäkter och fler jobb.

Slopas TAPavtalet så blir det fler svenskar i arbete, dvs mer inkomster till staten. Så det är ju knappast en kostnad för staten utan snarare en inkomst. Rederierna får betala lite mer i löner till de svenskar som måste anställas istället för de låglönebesättningar som de har nu men med tonnageskatten som kompensation så tjänar de på bytet.

Statligt bemannade isbrytare och räddningshelikoptrar är ingen miljardkostnad heller. Bemannas de som tidigare till större delen av värnpliktiga så kan kostnaden hållas nere. Detta kräver dock att värnplikten återinförs vilket också är en av mina politiska målsättningar.

Den sista posten är också den minsta. Idag så är Svenska Sjöräddningssällskapet (SSRS) en frivilligorganisation. De riskerar ibland sina egna liv för att rädda nödställda på sjön. Utan en krona i ersättning. Organisationen betalas av donationer. Det skulle inte krävas många miljoner för att de skulle kunna förbättra sin verksamhet. Jag vill givetvis att det även i fortsättningen ska vara ett frivilligt arbete men staten borde kunna betala för deras utrustning och räddningsbåtar.

Var ska då pengarna tas ifrån? På 10 sekunders letande så hittade jag de nödvändiga 10 miljarderna per år plus lite till i en artikel om utanförskap från Dagens nyheter.

Här är ett litet utdrag…
”– Enligt utredningar som andra har gjort kostar en människa som är arbetslös under hela sitt liv staten 14 miljoner kronor. Om man utgår från att vår uppskattning är korrekt – att vi har 50.000 romer i landet varar 80 procent går utan arbete – så medför det 560 miljarder kronor i extra utgifter för staten under deras livstid, säger Maria Leissner. Den summan ger i sin tur en årlig kostnad om 12,5 miljarder kronor.”
När jag kommer in så blir det inte en krona mer till dem.




Dagens citat: "När jag kommer in så blir det inte en krona mer till dem medan svenska rederier får en bättre möjlighet att konkurrera med utländska motsvarigheter, svenska arbetare får tillgång till fler arbete och alla får en säkrare vardag."

tisdag 3 augusti 2010

Jag har gjort det här förr….

Vilken underbar dag.

Klockan har passerat midnatt. Passerar genom Bornholmsgattet i över 17 knop. Dödstrött, kallnat kaffe i koppen, Wolfe Tones på stereon och en stark känsla av Déjà vu. Jag har gjort det här förr…

Det känns skönt att det är lite rutin på saker igen. Det var trevligt på varvet men en vecka var fullt tillräckligt. Nu är det någorlunda tyst i båten och AC:n fungerar igen. Det har anmärkts om att jag skriver alldeles för lite om min politik här så jag har lovat att bättra mig. Men idag får ni hålla till godo med mitt vanliga gnäll. Har ni några förslag på politiska förändringar ni vill se eller vallöften ni vill ha så kan ni maila dem till mig på: Rikard.Pekkarinen@svenskarnasparti.se

Satsade mina pengar på att Helsingborg och Trelleborg skulle vinna sina matcher igår. Det gick bra trots våran lokala bläckfisks spådomar om två oavgjorda matcher. Det går bra nu. Snart kanske jag till och med kan ta ut pengar från mitt spelkonto. Är det någon som känner sig sugen på att bli rik så rekommenderar jag:




Dagens citat: Flera av mina partikamrater har nu också presenterat sig på Valpejl.se. Passa på att läsa lite mer om vilka frågor vi engagerar oss i. Det är bara att klicka på bilden.

måndag 2 augusti 2010

Äntligen måndag.

Vilken underbar dag.

Äntligen tillbaka igen. Kom fram till Lubeck i morse, lastade snabbt och gick innan kl 16. Ska köra båt ikväll med men imorgon blir första dagen jag bara jobbar 8 timmar sedan den 20:e Juli. Det ska bli skönt med en lugn dag. Fast man vet fan aldrig. Alltid är det något skit som händer.


Dagens citat: "Borta bra men hemma bäst. Fy fan vad skönt det är att gå sin normala vakt igen."

söndag 1 augusti 2010

70 days and counting…

Vilken underbar dag.

Vilken underbar jävla dag. När man tror att man kan se slutet av sitt pass så blir det plötsligt ännu en vecka längre. En vecka kvar blir snabbt till två. 70 dagar ombord nu and counting… Nu har vi åtminstone snart blivit klara på varvet.

Men jag fick iaf chansen att gå på min brors bröllop. Det är jag trots allt glad för. Prästen påminde dock om en blandning mellan barbapappa och Tomas DiLeva. Det var en massa flummande om kärlek och livmodern som jag inte riktigt greppade. Men å andra sidan så är jag inte kristen heller så det var kanske därför. Efteråt var riktigt trevligt också. Bra (korta) tal och gott kaffe. Hoppas att de får ett underbart liv tillsammans. Förväntar mig att bli farbror i början av Maj.




Dagens citat:

"Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång."

Källa: Francis Bacon