torsdag 30 september 2010

Vilken underbar dag.

Vädret ändrar sig fort. Nu skiner solen och havet ligger stilla igen. Vi har kört in den tiden vi tappade i måndags och tisdags. Nu är vi på väg söderut längs höga kusten mot Sundsvall.

Det är skönt att vara tillbaka. Att få sitta med en kopp kaffe och titta på havet. Det är lugnande. Det är fan som semester. I 5 minuter iaf. Sen är det tillbaka till pappershelvetet igen. Rapporter, uppdateringar, arbetstidsjournaler och sjökort.

Men det är härligt att vara tillbaka igen. Vilken underbar dag.

Dagens citat: "Dagens ord är TYDLIGHET." Och J. har fått ett nytt schema.

onsdag 29 september 2010

En hjälpande hand på vägen till mångkultur.

Vilken underbar dag.

Jag har aldrig gillat aftonbladet. De är väldigt snabba med att skriva skit, oftast lite förvrängda halvsanningar och det är väldigt sällan man får läsa någon positiv nyhet i den. Den senaste hetsen de bedrivit mot nationalism är inte speciellt trevlig heller. ”Vi gillar olika” påstår de. Men gör de verkligen det? Den där Jan Helin som är chefredaktör bor i ett villaområde Äppelviken i Bromma, och på en insändare där en man erbjuder honom att byta bostadsområde till ett mer "olikt" så förklarar Janne att han minsann faktiskt gillar lika. Fast ändå olika. Han gillar lika men gillar inte folk som inte gillar olika. Lite svårt att greppa men han måste ju ha rätt. Han är ju trots allt ansvarig utgivare på en stor tidning. Här kan ni läsa en liten notis om det.

På aftonbladet så gillar de i alla fall olika. Där är mångkulturen väldigt uppskattad. Där kan man läsa om hur det arbetar 86 st svenskar. Det är konstigt. De gillar tydligen lika fast de ogillar folk som inte gillar olika. Fria tider skriver: ”Med undantag för ledarskribenten Helle Klein, som är av judisk börd, så utgörs listan över redaktionsmedlemmar på Aftonbladet helt och hållet av svenskar. Inte en enda person är invandrare.”

Så eftersom jag är en vänlig man vill jag givetvis hjälpa AB att bli så mångkulturella som möjligt. Jag skickar ett brev till Janne…

Hejsan Janne.

Eftersom du och din tidningsredaktion är förtjusta i mångkultur så vill jag hjälpa er i ER kampanj ”Vi gillar olika”. Jag har nämligen märkt att ni är alldeles för LIKA på er redaktion.
Sverige består idag av nästan 25% invandrare. Eftersom det speglas dålig på er redaktion där jag kunde läsa ut på er sida http://www.aftonbladet.se/hjalpinfo/article560529.ab att det inte finns några speciellt invandrarklingande namn så vill jag nu för att underlätta för dig ge dig en lista på vilka du bör säga upp omedelbart för att istället kvotera in Muhammed, Abdalla och Fatima från Rinkeby. 25% av 86 personer är 21,5 och eftersom det är mångkulturen som ska främjas så borde ju vi ju knappast vara rädda att avrunda uppåt.

Vi kan dra till med 25 personer då? Låter inte det bra? Jag gjorde en lista åt dig för att det ska gå snabbare. Jag hoppas att ni gemensamt avgår och ställer era platser till förfogande så snabbt som möjligt.

Marica Finnsiö, utvecklingschef, print
Nils Franchell, kommunikationschef
Annika Söderberg, tf affärsområdeschef, print
Markus Gustafsson, nyhetschef
Maria Trägård, projektchef
Joakim Ottosson, editionschef
Anne Kindahl, bildchef
Klas Lindberg, chef
Nicklas Hermansson, redaktionschef
Göran Fröjdh, redaktör Blogg, Chatt
Åsa Linderborg, kulturchef
Jonas Bladh, redaktör, Bil
Sofia Wadensjö Karén, featurechef
Anna Kult, redaktör, Sofis mode
Göran Fröjdh, redaktör Blogg, Chatt
Bo.Svernström, bitr redaktör, Härligt hemma
Bjarne Frykholm, redaktionell projektledare
David Nilsson, nyhetssamordnare
Martin Wåhlstedt, biträdande redaktionschef
Håkan Andreasson, editionschef
Magnus Persson, redaktör, TV-bilagan, Kryss-bilagan
Magnus Ringman, redaktionschef, print
Sigge Ennart, sajtchef
Och sedan sist men inte minst, du själv, Janne. Jag hoppas att du tar dig i kragen och lämnar din plats till förfogande åt någon stackars invandrare som behöver ett instegsjobb.

Mvh Rickard Pekkarinen


Dagens citat: Som farbror Frej hade sjungit den...
"Hej alla barn, nu ska ni höra. På vad farbror Helin med en penna kan göra.
Sätt ihop några lögner och skriv dem på rad. Så har man gjort sig ett Aftonblad!"


Det blir en dagens tröja också. En tröja till Janne.
Den finns att köpa här.

tisdag 28 september 2010

Skitväder

Vilken underbar dag.

Skitväder. Vi stampar och rullar. Vinden är nordostlig och vår fart har minskat betydligt. Förbannade höst. Vi har knappt rundat Ölands södra udde än. Jag misstänker att vi kommer att bli försenade…

måndag 27 september 2010

Äntligen hemma.

Vilken underbar dag.

"Hon är vacker" är den första tanken som slår mig när hon dyker upp ur dimman. Jag promenerar sakta i regnet från gaten där taxin släppte av mig. Hon är vacker och jag är hemma igen. Det ska bli ett spännande pass.

Äntligen hemma igen. Den platsen där man spenderar större delen av sin tid är vad kan kan kalla hemma. För mig är det nog här. Resan hit är alltid lika tråkig. 8 timmar på ett tåg är ingen höjdare. Fast det är ändå skönt att åka hit.

Nu blir det 6 veckor ombord. Underbart. Jag har saknat det. Det har inte precis varit ledighet jag har haft hemma. Valkampanjen tog tid. Men det var det värt. Vi kommer alltid att ha Grästorp. Det satt flera stycken tidningsurklipp på min hyttdörr när jag kom ombord. Nu blir det inte lika mycket tid till politiskt bloggande. Men ni får fan hålla till godo ändå.


Dagens citat: Den skyldige...
"Det var inte jag som satte upp artiklarna på din dörr. Jag lovar."

söndag 26 september 2010

Ett brev till en Sverigedemokrat

Vilken underbar dag.

Jag lyssnade på radio igår. De etablerade partierna i Grästorp hade uppmanat till en demonstration mot ”främlingsfientlighet” med anledning av att vi (och SD) fick mandat i kommunfullmäktige. Ett hundratal människor stod och hängde på ett torg i ösregnet. Jag tror inte det påverkar vår politik nämnvärt. Hoppas att ingen av dem blev förkyld.

Det jag reagerade på var att lokalradion hade ringt upp en mupp från SD som de intervjuade, nämligen Josef Fransson. Han berättade glatt att han inte kände till så mycket om vårt parti mer än namnet eller något om vår politik. Men att han gärna deltagit i manifestationen mot oss om han haft möjlighet.

Jag är rätt bitter i vanliga fall och jag är ingen anhängare av SD. Deras dubbelmoral är fan dubbelt så fel. Så jag gjorde som alla svenskar gör. Jag skrev en arg lapp. Eller ja, det blev ett argt mail. Jag skickade det iaf till Josef och jag hoppas att han svarar.

Länk till intervjun. och nedan följer mitt brev.

Hejsan Josef!


Jag lyssnade på intervjun med dig i SR P4 idag.
Där säger du bland annat att du gärna tagit del i manifestationen mot att Svenskarnas parti fått mandat i Grästorp om du haft möjlighet och att du inte ser några problem att ta avstånd från oss.
Jag blev lite nyfiken på din dubbelmoral så jag har ett par frågor som jag skulle vilja ställa. Jag hoppas att du tar dig tid att svara.
Skulle du vilja delta i en likande demonstration mot exempelvis Centerpartiet och deras gamla nazistkopplingar? Eller är det bara Svenskarnas parti som är ett legitim offer enligt dig?

Dessutom så erkänner du i samma intervju att du har väldigt dålig koll på vår politik och bara känner till namnet, Svenskarnas parti. Tycker du inte då att det är väldigt fördomsfullt att vilja delta i en demonstration mot oss när du inte känner till vår politik?

Jag inser att du fått ingen eller väldigt lite mediaträning och lätt går i journalistens fällor. Det är en förklaring men det är ingen ursäkt. Jag hoppas att du skäms och inser att du är lika god kålsupare som de andra etablerade partierna. Den hetsen som idag bedrivs i media mot just er är fruktansvärd men ni om någon borde ju då ändå ta ställning emot den när den riktas mot andra partier.

Jag tycker inte om den politik som ditt parti vill föra men jag tycker ännu värre om hycklare. Dubbelmoral är INTE dubbelt så bra.


Mvh Rickard Pekkarinen, SvP


Dagens citat: Herr Fransson säger i intervjun om Svenskarnas parti: "Jag har väldigt, väldigt dålig koll på dem." och "Jag känner inte till dem nämnvärt."

lördag 25 september 2010

Fuck Nordnet!

Vilken underbar dag.

Läste nyss hur värdepappersföretaget Nordnet också tagit ställning mot SD. De ska samla in pengar till ”Ungdom mot rasism” och tidningen Expo. Jag hade nyss efter lite övervägande bestämt att flytta min handel av fonder och aktier dit. Jag fick till och med hem kontraktet i förrgår. Men det var en jävla tur att jag inte hunnit skicka in det. Ett sånt företag ska specialisera sig på det de är till för. Att tjäna pengar. Jag börjar bli måttligt trött på det här tramset. Jag är ingen beundrare av SD men samhällets jävla tramsande stärker bara dem. Jag är för yttrandefrihet fast jag inte gillar SDs äckelliberala daltande med invandrare. I den här fighten står jag på deras sida.

Så nu har jag tagit mig i kragen och ska skicka in kontraktet. Det blir dock sönderrivet i 4 bitar och ett litet brev där jag skriver att "Eftersom ni nu tagit ställning mot SD så vill jag inte längre öppna ett konto hos er. Det är 500 000 kronor som ni nu går miste om." Sug på den, Nordnet.






Ni kan läsa artiklar om det här.
För övrigt bryr jag mig inte om SD. Vi kommer i alla fall alltid att ha Grästorp.

Dagens citat:  "Jag vill att vi ska kunna verka och utvecklas i ett öppet, demokratiskt samhälle." Nordnet Bank’s VD Carl-Viggo Östlund.

fredag 24 september 2010

Ett samtal med vänstern...

Vilken underbar dag.

Jag hittade en rolig artikel igår i Barometern. Eller det var inte ens en artikel utan mer en liten notis men den fångade ändå mitt intresse. Så här stod det iaf.

Manifestation mot rasism
Emmaboda i går 08:29 | Uppdaterad i går 09:52
Nicke Grozdanovski (V) är initiativtagare till en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet som anordnas på Centrumtorget i Emmaboda på söndag.
Bland annat kommer Mikael Nilsson (V) att hålla tal. Samtliga politiska partier och föreningar i Emmaboda är inbjudna till demonstrationen.

Vänsterpartiet är för mig endast hycklare när de säger sig försvara demokratin. Deras ideologi är den mest bloddränkta genom historien någonsin. Eftersom jag har rätt svårt att bara sitta tyst när de får hålla på att hyckla så var jag tvungen att åtminstone kommentera artikeln…

Det är inte många år sedan vänsterpartiet strök ”Kommunisterna” ur sitt partinamn. Det är en ideologi som orsakat 100tals miljoner människors död. Att ett sådant parti ändå får 5,6% av rösterna i riksdagsvalet är avskyvärt och fruktansvärt kränkande. När ska ni ta avstånd från det, Nicke? När ska ni ha en manifestation mot kommunismens brott? De 94.4 procent som röstade emot (V) i valet vågade ändå stå upp mot förtrycket trots extremvänsterns kartläggningar och uthängningar av meningsmotståndare.

Det tog inte en lång stund innan en av de ljusskygga kommunisterna nappade på min krok. Inte Big-Nick men dock lille Micke. Han svarar nämligen:

Denna manifestation är till för alla som inser att människor har lika värde. Kommunismens brott har vi aldrig förnekat det tar vi avstånd från utomparlementariska aktiviteter är typ manifestationer att likställa allt utomparlementarisk arbete som våld och brott det gör bara mig och andra uppmärksammade vad svenskarnas parti är till stånd med uppenbarligen. att dela flygblad är också en utoparlemantarisk aktiviitet det har väl ni också sysslat med under hela valrörelsen politiskt arbete utanför parlamententen det är det Ohly menade. Det är inte många år sedan svenskarnas parti hette nationalsocialistiskfront. ja vi hette kommunister i parti namnet. men skillnaden är att du kan inte hitta i vänsterpartiets program något som hyllar kommunismen till exempel säljer vi inte idolporträtt av Stalin från vår hemsida Ni säljer idolprträtt av Hitler.

Eftersom det är en del felaktigheter och som jag ser det, misstolkningar så måste jag bara bemöta det.

Hejsan Mikael!
Först vill jag bara nämna att det är lite förvirrande hur du skriver när du inte använder punkt eller stor bokstav så ofta. Men jag ska göra mitt bästa för att tolka ditt inlägg.

Du säger att ni aldrig förnekat kommunismens brott men är det då inte lite dubbelmoral att vara med i ett parti som kallat sig för just kommunister? Och haft en partiledare som bara för något år sedan glatt erkände att han var kommunist? Ni har ju fler skelett i garderoben än ett gulageläger.
Vad er partiledare menade med utomparlamentarisk kamp vet nog bara han själv. Jag tolkar utomparlamentarisk kamp som ordningsstörningar, civil olydnad och även våldsanvändning. Med de erfarenheter jag har av extremvänstern så blir jag rädd när jag hör er partiledare öppet uppmana till det.
Att dela ut flygblad där vi förklarar den politik vi vill driva i kommunen ser jag däremot inte som "utomparlamentarisk aktivitet" utan snarare tvärt om.
Sedan vill jag reda ut en sak. NSF blev nerlagt, Folkfronten startades och bytte sedan namn till Svenskarnas parti. Alltså ett parti lades ner och ett annat startades så det handlar inte om något namnbyte från NSF till Svenskarnas parti.
Vad det gäller butiken Arminius så har de ett väldigt brett utbud. Där säljs även böcker av Strindberg och en mängd klassisk musik. Porträtt av både Hitler och Stalin kan du ju lätt hitta på sidor som Blocket och Tradera också om du nu är intresserad.


Jag hoppas att Micke eller Nicke fortsätter att skriva och trassla in sig i sina egna argument. Jag uppdaterar förhoppningsvis imorgon med deras svar.

Spännande tider och Larssons fula knep

Vilken underbar dag.

Igår var vi ute och åkte en sväng, idésprutan L. och jag. Partiarbete kan vi kallad det. Han har många idéer, den gode L. Många bra idéer och en hel del fula knep. Han är nästan ett geni skulle man kunna säga. Det bådar gott inför framtiden. Detta kan bli stort.

Jag var även förbi J&S igår och fikade. Även J. har en massa bra idéer. Det har han alltid. Senaste projektet var en riktig lyckoträff. Han är också nästan ett geni ibland skulle man kunna säga. Det bådar väldigt gott inför framtiden.

Jag har lovat att baka Blåbärsmuffins idag åt J&S och en flock små troll. Jag undrar vilket land muffins kommer ifrån och vilken typ av invandrare jag bara måste ha som hjälper mig med dem. Alla vet ju att vi svenskar skulle svälta ihjäl utan invandringen.

Vi lever i spännande tider. Vi måste smida medan järnet är varmt. Detta är vår Thulevåg. Husen är billiga i Grästorp. Nu kör vi, gubbjävel!

Dagens citat: "Det är bara fult att ljuga om man blir avslöjad."

Dagens roliga historia: Direkt från Jimmys facebook...
"Jimmie Åkesson promenerar omkring i Stockholm när han ser Aftonbladets chefredaktör Jan Helin bli våldtagen av en stor neger. Åkesson ser förvånad ut, men sedan rycker han på axlarna och går vidare. Helin ropar förskräckt efter honom: ”Hjälp mig, Åkesson! Du ser väl att jag blir våldtagen av en kolsvart djungelbarbar”. Åkesson vänder sig om och utropar: ”Oj, förlåt mig! Jag trodde vi gillade olika"."

torsdag 23 september 2010

Så vad tusan ska vi med invandring till?

Vilken underbar dag.

Igår lagade jag lasagne till middag. Det är ju inte precis svensk mat men jag klarade faktiskt av det utan någon som helst invandring till mitt kök. Det kanske kommer som en överraskning för en del av er läsare att man faktiskt inte behöver invandring för att laga mat. Vi kan själva!

Snart ska jag få en inneboende också. Han jobbar och kör taxi. Det kanske också verkar lite konstigt för en del. Han är nämligen svensk. Japp, ni läste rätt. Även svenskar kör taxi. Det trodde ni inte va? Det kanske kommer som en överraskning för en del av er läsare att man faktiskt inte behöver invandring för att köra taxi. Vi kan själva!

När det kommer till städningen så kommer vi nog att dela på det och tyvärr har vi inga äldre att ta hand om i vårt hushåll men annars så skulle vi kunnat göra det också. Det kanske kommer som en överraskning för en del av er läsare att man faktiskt inte behöver invandring för att städa och ta hand om våra pensionärer. Vi kan själva!

Så vad tusan ska vi med invandring till?

På bilden är det lasagne och nybakat bröd. Ni som förespråkar invandring kan gärna höra av er så får ni receptet. Då kanske vi inte behöver ta hit 100 000tals människor per år.



Dagens citat: Från Mikael på facebook.
"94.4 procent röstade emot V i valet, 70 mot S, 93 mot Fp. Det vill säga 'åt helvete med borgare, kommunister och massinvandring. Samma resonemang som dom som säger att 94 procent röstade för fortsatt massinvandring."

onsdag 22 september 2010

Priset för deras ideal.

Vilken underbar dag.

Jag börjar redan bli trött på detta jävla tjat i media om hur hemska SD är. Hur det hetsas och anordnas demonstrationer mot dem. Jag gillar inte SD, det kanske ni förstår. SD representerar för mig hur ett parti ständigt anpassar sin politik för att vinna fler röster. Populister av den värsta sorten. Hur de har utvecklats från att vilja stoppa invandringen till att bara minska den. Från att ha velat stoppa hjälpen till flyktingar till att bli det partiet som vill skänka flest miljarder till dem.

Hur har det kunnat gå så långt? Hur kan de sälja ut sig så? Priset för deras försök till att bli accepterade betalar de med att sälja ut sina tidigare ideal. Nu har de kommit in i riksdagen men vad hjälper de när de endast anser att det är invandringen från muslimska länder som ska stoppas som Thoralf säger till Barometern.

Om han menar att alla andra folk är välkomna bara de inte är muslimer är lite oklart. Då kanske vi kan fortsätta ta hit tex kristna somalier eller ateister från alla världens länder? Han kanske bara blev felciterad i artikeln. Det kan jag förstå. Journalisten Anders Blank är ju inte känd för sin seriösa journalistik precis. När han frågade mig om våra planerade skolbesök i våras så klippte han mitt svar mitt i en mening.

Hetsen mot dem som drivs av media är hemsk. Jag gillar som sagt inte SD men att de stora tidningarna inte tar sitt ansvar och verkligen tar avstånd från det våld och de hot som nu SDs anhängare utsätts för är förkastligt. Kan folk som säger sig försvara en demokrati inte låta bli att bryta mot de lagar som gäller här så kanske de skulle tänka över sin egen syn på demokrati.

Dagens citat: Så här säger Sveriges främsta anitdemokrat, Fredrik Reinfeldt, om våldet mot SD.
”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

tisdag 21 september 2010

Tillbaka till verkligheten igen.

Vilken underbar dag.

Börjar komma ner på jorden igen. Att vi kommit in i Grästorp är stort. Så jävla stort. Det är ett första steg på vägen och vi går snabbare än SD gjorde. De som känner mig vet vad jag säger. "Jajjemensan Nettan. Hela vägen in ska den!" Nu är det vi som gått hela vägen in i kommunalfullmäktige. Sug på den du, Mona, Nicke och Rainbek.

Från mitt glädjerus över att partiet har fått ett mandat i Grästorp till att boka sin resa till båten. Det är verkligheten som träffar mig som en pungspark. Nu är det bara en vecka kvar i frihet. Var fan har tiden tagit vägen? Men det ska ändå bli skönt att åka och jobba. Det är länge att vara hemma 6 veckor. Nu har vi ju varit upptagna av valrörelsen men ändå. Tydligen så har de avvecklat halva kontoret så jag får boka resan själv den här gången.

Igår hade jag ett rekord i antalet besökare på bloggen, 427 st. Jag undrar om det var för att jag blev jämförd med Mikael Persbrandt i söndags eller om det var min mailväxling med en kris(t)demokrat. Jag trodde aldrig att så många skulle läsa min blogg.

Igår var det städning, diskning och tvättning som gällde, Allt sånt jag inte hunnit med förra veckan. Men nu är allt klart så jag ska fan bara mysa runt med en kopp kaffe hela dagen.
Rösträkningen är inte klar ännu så jag vet inte hur många av er som röstade på mig men tack ännu en gång.


Dagens citat: Från Fields of Athenrye.
"By a lonely harbour wall
She watched the last star falling
As that prison ship sailed out against the sky
Sure she'll wait and hope and pray
For her love in Botany Bay
It's so lonely 'round the Fields of Athenry."

måndag 20 september 2010

Vilken underbar valdag.

Vilken underbar dag.

Vilken underbar jävla dag. Igår fick partiet ett mandat i Grästorps kommun. Det är partiets första mandat. Jag är så glad att jag nästan saknar ord. Jag är så stolt över att få vara med i en organisation som lanserade sitt partinamn för mindre än ett år sedan, utan någon form av ekonomiskt stöd från staten eller näringslivet, ett parti vars medlemmar har gjort ett jättearbete med att lansera namnet och politiken, ett parti som i vårt första val ställer upp i inte mindre än 8 kommuner, i landstings och riksdagsval, ett parti som har kommit in i en kommunfullmäktige. Det klarade inte SD i sitt första val. Jag har bara en sak att säga. Nästa val ska vi fan minst tredubbla resultatet.


I kommunerna fick vi:
Grästorp SvP 2,8%
Mönsterås SvP 0,6%
Emmaboda SvP 1.1%
Motala är osäkert.
Surahammar SvP 1.1%
Kalmar SvP 0,1%
Färgelanda SvP 1,2%
Svalöv SvP 0,6%

Antalet röster i riksdagsvalet har inte publicerats ännu och inte heller antalet kryss som de olika kandidaterna fått. Dock så hittade jag antalet röster i kommunvalet i Kalmar. 63 stycken fick jag och det är jag väldigt glad för. Var och en av er som röstade på mig är en hjälte. Var och en av er vågar säga ifrån mot den vansinnespolitik som förs i kommunen.

Jag vill tacka alla som hjälpt till under vallkampanjen, alla som röstat på oss och speciellt till farbrorn som röstade på mig för att han tyckte att jag såg ut som Mikael Persbrandt på bilden flygbladet. Jag återkommer med resultaten från riksdagsvalet och hur många kryss jag fick.

För övrigt så drack jag ett stort glas whiskey igår. Efter exakt 10 månader som nykter så kändes det jävligt gott. En Bowmore har nog aldrig smakat så underbart...

Svenskarnas parti fick mandat i Grästorp!!!

Vilken underbar jävla dag!

Svenskarnas parti fick mandat i Grästorp!

söndag 19 september 2010

En stilla brevväxling med KD,

Vilken underbar dag.

Idag är det valdagen och det kommer att bli spännande. Jag har fått svar på mailet jag skickade igår med mitt pizzarecept. Eftersom jag är stolt över att ha hjälpt en medmänniska fast han är kristdemokrat så vill jag publicera vår brevväxling. Tyvärr tro jag att det här inlägget kommer att bli en aning långt. Men det blir värt att läsa det hoppas jag. Det visar hur genomskinliga argument de har egentligen.

Mitt första mail publicerades i det tidigare blogginlägget. Det här är Magnus svar på det och förmodligen är det ett standardsvar som de skickar till alla som gnäller på deras kampanj.

Date: Sat, 18 Sep 2010 08:39:25 +0200
Subject: Re: Hejsan Magnus!
To: minmailgivetvis@hotmail.com
From: magnus.jacobsson@kristdemokraterna.se
God dag
Spännande vilken spridning vår kampanj har fått.
Vi har jobbat med tre affischer, en FB Grupp samt min hemsida. utöver detta har vi även delat ut 5000 flygblad i Uddevalla vilket innebär att vi har nått ca 20-30% av alla Uddevalla bor med våran kampanj.

Budskapen på våra affischer är: Huvud rubrik: Hur sjutton tänker (SD) ? Samt tre olika underrubriker: Vem skall baka våra pizzor?, Vem skall ta hand om farmor?, Vem skall göra våra utlandsaffärer. Genom att jobba med tre olika under rubriker har vi velat visa att invandrare finns i hela samhället och inom alla yrkeskategorier allt i från servicenäringen, offentlig sektor samt import och export industrin. När nu vissa reagerar på den ena affischen och lyfter den ur sitt sammanhang för att på något sätt försöka misstänkliggöra oss blir det bara löjligt. Vi är de parti som på absolut tydligast sätt i hela Uddevalla (och nu mera troligtvis i hela Västsverige ) har tagit avstånd i från (SD)s segregerade människosyn där dom ställer gurpp mot grupp. I stället för att kritisera en enskild affisch borde ni på samma sätt som oss ta debatt med (SD) så att vi sliper dem i riksdagen.

Mvh

Magnus Jacobsson
www.jacobsson2010.se


Jag är inte nöjd för han svarar faktiskt inte på något alls som jag skrev, så jag skickar ett nytt mail:

Hejsan igen Magnus!

Era affischer uppfattas helt klart som löjliga men inte på det sättet som du tror. Det löjliga ligger i att vi skulle behöva en invandring i den storleken som vi idag ser bara för att baka pizzor, ta hand om farmor och göra utlandsaffärer. Allt detta och mer därtill kan ju svenskar göra. Vi har ju gjort det förr, eller hur?
Som det ser ut nu så har vi en öppen arbetslöshet på 8-10% bland befolkningen i stort och närmare 30% bland ungdomar. DÄR kan du hitta arbetare som kan baka pizzor, ta hand om farmor och köra taxi.
Att KD tagit avstånd från SD och deras politik är självklart. Ni är ju rädda att de ska ta era väljare. Att ni däremot inte tagit avstånd från den totalt förkastliga invandringspolitik som förts de senaste 10-15 åren är däremot bara pinsamt. I stället för att kritisera SD och sätta upp ett par affischer borde ni på samma sätt som oss se till att skapa en hållbar politisk utveckling i det här landet så att invandringen stoppas och fler svenskar får arbete.

Mvh Rickard Pekkarinen, (SvP)


Nu svarar Magnus lite annorlunda. Det här är slarvigare skrivet, en del stavfel, särskrivningar och fullt av de vanliga flosklerna om att vi alltid haft invandring och att svenskar tydligen inte kan eller någonsin har kunnat jobba?

Date: Sat, 18 Sep 2010 09:22:55 +0200
Subject: Re: Hejsan Magnus!
To: minmailgivetvis @hotmail.com
From: magnus.jacobsson@kristdemokraterna.se
Vänster politik ger inga jobb utan ett var vänsterpolitiken som byggde upp de getton som vi nu lider av. Det du säger om att vi svenskar jobbade förut mm är rent trams det har aldrig funnits något rent Sverige utan vi har alltid haft invandrare och vi har alltid haft ett utbyte med omvärlden. Det är således inte intressant att dela upp saker och ting i vi och dom som uppenbarligen både du och (SD) gör. För mig är det självklart alla behövs och vi skall vi sund marknadsekonomi se till så att alla som bo och bygga i Sverige får jobb...

mvh
mj


Men envis som jag är så skickar jag ännu ett brev och pekar ut hans felaktigheter:

Hejsan!

Att vänsterns politik ger för lite arbete håller jag med om. Men de senaste 20 åren så har vi haft både blå och röda regeringar i flera omgångar och ändå finns fortfarande ghettona kvar. Borde ni inte kunnat göra något åt dem? De senaste 4 åren, med blått styre, så har problemen i dessa områden ökat markant. Jag syftar på upplopp, stenkastning mot polis och räddningstjänst men även arbetslöshet och bidragsberoende. Det hade med all säkerhet inte varit bättre med en rödgrön röra i regeringen men ni visar ju helt klart en handlingsförlamning när det gäller att ta tag i problemen.

Du menar alltså att det är "trams" att svenskar jobbat förut? När började vi jobba då? Eller jobbar vi ens nu? Vi har ju invandrare här som jobbar åt oss? Och framförallt, hur såg det ut innan vi började jobba? Satt hela den svenska urbefolkningen i sina stenåldersgrottor och väntade på att Abdhalla skulle komma förbi med en sabeltandstiger-pizza?

Sverige har alltid haft invandring och ett utbyte med omvärlden skriver du också. Javisst har vi det. Ingen har påstått något annat. Men det är som att jämföra äpplen och päron. Dagens massinvandring av 100 000tals asylsökande kan man inte jämföra med 400 valloner som kom hit på 1600talet. Det är skillnad på flyktingar och arbetskraftsinvandring, det hoppas jag att du förstår.
Ett sunt utbyte med omvärlden är givetvis vi i Svenskarnas parti intresserade av. Men det betyder inte att vi vill låta vår egen kultur blandas upp och försvinna i mängden. Alltså måste vi till viss del dela upp saker och ting i ett vi och dom, givetvis på ett bra sätt. Vår kultur och andras kulturer, på lika villkor.

För mig är det självklart alla kulturer ska bevaras och inte blandas. För mig är det självklart vi skall ha en sund marknadsekonomi och se till så att alla svenskar får jobb innan vi tillåter mer invandring.

Mvh Rickard Pekkarinen, (SvP)


Efter det har tyvärr Magnus inte svarat mer. Jag hoppas att det är för att han är upptagen med att lära sig att baka pizza och inte att han ignorerar mig när han fick slut på argument.

fredag 17 september 2010

Vem ska baka våra pizzor?

Vilken underbar dag.



Efter att ha läst i expressen hur Magnus Jacobsson (KD) inte vet hur man bakar pizza så tänkte jag hjälpa en medmänniska i nöd. Jag skrev därför ett brev till honom där jag delar med mig av ett recept och tips på hur man bakar en pizza utan att importera en enda invandrare. Eftersom jag kanske inte är ensam om att vilja stoppa invandringen och lära Magnus att baka pizzor så publicerar jag även brevet här:

Hejsan Magnus!

Efter att ha läst om dina valaffischer där du beskriver dina problem i köket så tänkte underlätta lite för dig. Jag gillar också pizza. Det är enkelt att göra och jättegott. Jag har ett antal bra recept som jag nu skänker dig. Du behöver helt enkelt inte ta hit 100 000tals invandrare som ska laga mat åt dig utan, hör och häpna, du använder bara dina egna färdigheter och bakar pizzan själv. Det är både roligt och lärorikt att laga nya rätter så du kan kombinera lite som du själv vill med ingredienserna. Jag gillar vitlök och Salami på min pizza men du kan ju prova dig fram lite.

Jag hoppas innerligt att du tar till dig av det jag försöker förklara. Men för att vara lite tydligare så kan jag skriva det igen. VI BEHÖVER INGA INVANDRARE FÖR ATT LAGA MAT ÅT OSS. Svenskarna har existerat i tusentals år utan att en enda invandrare bakat pizza åt oss. Hur lyckades vi överleva kanske man kan fråga sig. Hur lagade vi mat? Varför slutade vi laga mat när det kom invandrare?

Pizzadeg:
0.25 paket jäst
2 dl vatten
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
Tomatsås:
4 msk tomatpuré
4 msk mango chutney
4 msk passerade tomater
Fyllning: Tomatsåsen givetvis, riven ost, Salami, pressad vitlök och sist men inte minst lite oregano.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg.
Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25x35 cm om man vill ha tunn pizza.
Lägg på någon fyllning och grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Om ni läsare också vill hjälpa Magnus med lite recept så han slipper propagera för invandring så kan ni maila dem till: magnus.jacobsson@kristdemokraterna.se. Gillade du det här inlägget? Jag blev inspirerad av Björkqvists krönikaRealisten.

Dagens citat: "Baka din egen jävla pizza!"


Rösta på ett parti med kunniga bagare! Vi kan baka våra egna pizzor!

Campingsemester på Öland.

Vilken underbar dag.

Igår delade vi ut flygblad i massor. Både i Kalmar och på Öland. Vi hade knappt en låda kvar när vi fick reda på att det har kommit ett nytt flygblad från tryckeriet. Det måste också ut innan söndag. Jag vet inte riktigt hur många det är men det kommer nog att bli en massa jobb. Lysande planering. Jag ska sätta mig och göra en lista på saker som ska förbättras tills nästa val.
Större affischer måste vi också ha. Våra är bra med de syns så jävla dåligt på långt håll.

På tal om zigenare...
Migrationsverket har ju flyttat in ett stort gäng zigenare på en camping utanför Färjestaden. Ett av våra lokalproducerade flygblad kom med i Smålandsnytt igår också. De boende i området som vi pratade med säger att de är oroliga att kriminaliteten ska öka och jag förstår dem. Samma campingägare har även boenden i Arlöv som han hyr ut åt migrationsverket.
Internettidningen Realisten skriver inte mindre än 3 artiklar om det. De kan läsas här, här och här.
I DN kan man läsa hur Frankrike vill fortsätta riva deras illegala läger där. I värsta fall så kommer det väl hit ännu fler snart.

Fast med de etablerade partiernas logik så borde ju Mörbylånga kommun bli tokrik på det här. Massor av arbeten kommer att skapas och befolkningen kommer att bli mycket gladare och mätta. Tänk bara på alla de utländska exotiska maträtterna som dessa flyktingar kommer att förse lokalbefolkningen med. Tänk vad välstädat det kommer att vara överallt och vad många taxibilar det kommer att köra runt i Färjestaden...



Behöver jag säga vilket parti ni ska rösta på på söndag för att bli av med dem?

torsdag 16 september 2010

Både positivt och negativt.

Vilken underbar dag.

Vi delade ut ett tusental flygblad och valsedlar igår igen. Det var flera stycken som blev glada och lovade att läsa igenom vår information. Nästa alla av dem var äldre.

Givetvis är det inte alla som gillar vår politik. Sofia Holmström är en av dem och hon har skrivit om det på sin blogg. Det mesta var det vanliga svammlandet om att mångkultur är bra men utan att ta upp något exempel på just vad det är som är bra. Jag tackar för gratisreklamen och kände mig tvungen att svar lite också. Även "Örjan" vars namn jag inte hittar på hans blogg tar upp vår flygbladsutdelning. Mer gratisreklam men han förstod nog inte riktigt min humor misstänker jag.

Idag blir det nog fullt upp också. De sista flygbladen ska ut i stan och sedan kanske tillverka valplakat om det finns tid över.


Dagens citat: Boys of Wexford går på repeat...
"I want no gold, my maiden fair, to fly from home with thee;
Your shining eyes will be my prize - more dear then gold to me.
I want no gold to nerve my arm to do a true man's part
To free my land I'd gladly give the red drops from my heart."
We are the boys of Wexford, who fought with heart and hand
To burst in twain the galling chain, and free our native land!"


onsdag 15 september 2010

Till och med en förbannad gungställning.

Vilken underbar dag.

Vaknade tidigt igen. På soffan igen. Måste fan ta mig i kragen och orka gå bort till sängen. Var rätt trött efter att ha delat ut ett tusental flygblad igår. Ibland krävs det så lite för att göra en glad. När jag ser att hyreshusen har alla sina brevlådor precis innanför ytterdörren så skiner jag upp som en hel jävla sol. Bara så ni vet. Ifall det står någon svettig, tokflinande dåre nere på gården idag så är det bara jag som delar ut flygblad...

Å andra sidan så krävs det inte så mycket för att jag ska bli förbannad heller. Vi såg nämligen en gungställning igår. Det brukar väl vara rätt normalt att råka se och de brukar klara sig undan min ilska. Men just den här var speciell. Jag var tvungen att ta en bild på den. Lägg märke till regnbågsflaggan på stången och de buttplugsformade handtagen...



Med tanke på många av mina läsare så kan jag nog påstå att jag är rätt "liberal" i homofilifrågan. Jag struntar i vad folk har för sig bakom hemmets stängda dörrar och vad de nu tänder på. Det är deras problem och så länge de inte bryter mot några lagar bör staten inget göra.

Dock så är jag fruktansvärt emot hur det här skitsamhället ständigt försöker lyfta fram alla andra läggningar än heterosexualitet som normalt eller till och med som något bra. Att även barn ska behöva stå ut med att påtvingas den skiten på dagis, i skolor och till och med av en jävla gungställning gillar jag inte.

Alla de andra riksdagspartierna gullar med HBTrörelsen. (Piratpartiet har ju till och med pedofiliförespråkare i sina led.) Alla de andra partierna deltar på deras "pride"festival varje år. Nja, inte SD då. Men det är inte för att SD inte vill. Nej då, det är för att arrangörerna NEKADE SDare att gå i tåget.

Har DU också tröttnat på det tramset? Rösta då på Svenskarnas parti (SvP) i valet på söndag.

Dagens citat: "Sätt dig på den där och rotera."

tisdag 14 september 2010

Taktikrösta är för mesar...

Vilken underbar dag.

Äntligen fungerar mitt internet som det ska. Igår hade vi en massa att göra. En helvetes massa brev som skulle postas. Det är sista chansen att skicka ut valsedlar till folk nu. Har du inte fått din så hör av dig till rickard.pekkarinen@svenskarnasparti.se så skickar jag den idag.

Idag blir det till att dela ut flygblad. Det kommer att bli en varm dag känner jag på mig. Men jag har nog minst en timme till på mig att dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro.

Hittade en artikel om att taktikrösta i AB idag. KD och C ligger farligt nära gränsen för att åka ur riksdagen och för att se till så alliansen vinner så kommer folk att rösta på dem. Förbannade efterblivna stolpmongon. Dumknullade jävla babiannyllen. Det spelar ingen roll om de åker ut. Det vore kanske lika bra om de gjorde det. Låt folket få 4 år med Mona. Låt hela jävla riksdagen äta sig mätta på Toblerone 5 gånger om dagen som folket får betala. Blir det inte en blodig revolution efter det så kommer det aldrig att hända.

Men lite mer allvarligt talat så gillar jag inte tankesättet hos folk som taktikröstar även om jag förstår det. "Jag håller med om det ni säger men jag ska rösta på SD för att det är större chans att de kommer in än att ni gör det." har jag fått höra många gånger. Jag vill bara ta dem i kragen och skaka dem varje gång jag hör det. Bara skrika "idiot"! i ansiktet på dem. Möjligtvis även ge dem en pungspark också.

Rösta för i helvete på det partiet som står er närmast och inte på det ni tror kan komma in. Om fler människor faktiskt gör så kommer valresultatet att bli fan så mycket bättre.


Dagens citat: Någon är bitter idag...
"Nästa jävel som berättar att han ska taktikrösta får en smäll. Det är fan ett vallöfte!"


måndag 13 september 2010

En aning försenat.

Vilken underbar dag.

Förbannade skitdag igår. Mitt internet slutade att fungera i förrgår och jag fick ett brev från Radiotjänst i Kiruna. De påstår att en kontrollant upptäckt att jag har en TV men inte talat med någon i muitt hushåll. Vi talades visst vid när han var här då han kallade mig för lögnare. Sånt gillar jag inte. Ärekränkning och förtal kallas det.

Fick större delen av mitt mail publicerat i Östran igår. Nicke svamlar dock vidare. Jag misstänker att han förväxlar oss med en helt annan organisation. Han läser säkert här också så det här är ett meddelande till honom. Kolla upp vad du pratar om, Nicke. Det skulle vara som om jag beskyllde vänsterpartiet för vad Muf hittar på. Det är ju olika organisationer, eller hur?

I övrigt delade vi en fruktansvärd massa flygblad i förrgår. Allt gick bra om det var tur att jag hade med mig en guide med lokalkännedom. Han fick betalt för sina tjänster i nybakad äppelpaj.

Igår blev det fullt upp. Vi var inbjudna till en debatt på en gymnasieskola i Emmaboda. Men det blev inställt i sista minuten. På kvällen blev det att dela ut flygblad utanför en debatt om sjöfartspolitiken här i Kalmar. Det var bra respons som tusan. Många av besökarna var elever på sjöbefälshögskolan och flera berättade efteråt att vårt flygblad gav rakare svar på de stora frågorna än vad politikerna i panelen gjorde.


Får se när jag hinner ladda upp dagens inlägg. Jag har internetabstinens och tröstäter paj.

Dagens citat: -"Mmmmm… Paj…"

onsdag 8 september 2010

Dagens ord är: Kränkt och ett öppet brev till Östran...

Vilken underbar dag.

I dagens samhälle så är det tydligen väldigt lätt att bli kränkt. Vad som helst egentligen kan få folk att känna sig kränkta. Om någon bilist inte stannar när du står vid ett övergångsställe så blir man kränkt, när vissa partier inte blir inbjudna till debatter så blir de kränkta och när vänsterpartiet skriver att vår politik är "kall och hård" så blir fan i mig jag kränkt. Men sånt brukar aldrig resultera i någon artikel i pressen...

Dagens roligaste artikel är helt klart den om vårt "Provocerande flygblad" i lokalblaskan Östran. Vänsterpartiet känner sig provocerade och kränkta av vårt flygblad. Vi vill avskaffa mångkulturen och de gillar självklart inte det. Det konstiga är dock inte att de känner sig kränkta, det gör ju alla mer eller mindre dagligen, utan att de ljuger i artikeln. Ljuger rakt ut och journalisten har uppenbarligen inte gjort någon som helst koll om påståendena stämmer.

I artikeln påstår Hugo Grönlund att vi "smygfotograferat" dem och lagt upp bilderna på hemsidan. Vidare påstår han att där benämns han själv, Mikael Nilsson och Nicke Grozdanovski som partiets värsta fiender. Eftersom jag själv skrev notisen på partiets hemsida om lördagens aktivitet så vet jag att så inte är fallet. Hugo ljuger alltså medvetet i artikeln och journalisten sväljer allt med hull och hår.

Jag är kränkt! Av Hugo, av journalisten och av Östran! Jag kräver en ursäkt! Dessutom är jag övertrött och har druckit för mycket kaffe så jag skrev ett öppet brev till Östran. Får jag inget svar imorgon så lämnar jag in en anmälan till pressombudsmannen...


Öppet brev till Östran:

Hejsan!
Först av allt så vill jag bara säga hur fruktansvärt kränkt och provocerad jag blev när jag läste Er artikel om SvP:s "Provocerande flygblad" idag.

Förutom att ni i artikeln låter en person från ett fd kommunistiskt parti uttala sig utan att låta oss bemöta kritiken så innehåller även artikeln flera lögner.

Eftersom jag själv var en av valarbetarna från Svenskarnas parti som stod på troget i Emmaboda i lördags så vet jag att ingen "smygfotografering" skedde. Vi var helt öppna med att vi tog bilder, dels på våra medarbetare och dels på de andra partierna. På marknaden i Eriksmåla togs även där bilder helt öppet och man talade till och med med Nicke Grozdanovski från vänsterpartiet.

Ingenstans på vår hemsida, www.svenskarnasparti.se, kan jag hitta att vi har namn, bilder och någon text där vi påstår dem vara "partiets värsta fiender". Det finns flera bilder på vänsterpartister, tagna under valkampanjen, men ingen av dem namnges.

Hugo Grönlund och Nicke Grozdanovski är offentliga representanter för Vänsterpartiet och får därmed tåla att folk tar bilder på dem.

Därför kräver vi nu att få en dementi publicerad i morgondagens upplaga annars kommer vi att lämna in en anmälan till Pressombudsmanen.

Mvh Rickard Pekkarinen (SvP)



Dagens citat: Det blir en dagens snyfthistoria direkt från östrans artikel!
"Hugo Grönlund (V) tycker inte om Svenskarnas Parti och deras valpropaganda."

tisdag 7 september 2010

Robert Aschberg, "en intressant diskussion" och 9000 jobb ska bort...

Vilken underbar dag.

Fick ett tips igår av en av mina gamla elever om en intressant aktivitet imorgon. Det handlar om sjöfartens framtid. Det är ju mitt politiska område så att säga. En ännu roligare sak är att de ska ha Robert Aschberg som "moderator". Är det bara jag som tror att det kommer att bli lite partiskt att ha en fd kommunist och maoist när fackföreningarna står på den ena sidan i debatten?

Men det kan nog bli roligt att följa debatten ändå. Speciellt nu när en kommande statlig utredning om ett Svenskt Internationellt Skeppsregister presenteras. Förslaget innebär att omkring 9.000 svenska sjömän riskerar att förlora sina jobb som istället skulle gå till arbetskraft från låglöneländer.

Mitt parti säger klart NEJ till ett sådant register. Vill du hjälpa till att rädda svenska jobb på svenska fartyg så rösta på oss i valet. Vi säger NEJ till ett Svenskt Internationellt Skeppsregister och JA till införandet av en tonnageskatt för rederierna.
Om inte annat så finns det en intressegrupp på facebook.


Angående föreläsningen så står det
på Linnéuniversitetets sida

"9 september
Paneldiskussion om svensk sjöfarts framtid
Moderator: Robert Aschberg
Välkommen till en intressant diskussion med fokus på svensk sjöfarts framtid och utmaningar. Med en panel sammansatt av riksdagsledamöter, Sjöfartsverket,
Transportstyrelsen, Sveriges Redareförening och de sjöfackliga organisationerna. För hela deltagarlistan, se högerkolumnen.
Plats: KalmarSalen
Tid: 1800-1930"

Dagens citat: Av utkastet till förslaget om Svenskt internationellt skeppsregister framgår att:

-"Lagen om anställningsskydd behöver ändras så, att ett rederi har möjlighet säga upp svenska sjömän till förmån för arbetskraft från lågkostnadsländer."


måndag 6 september 2010

Politikerföraktet frodas... Del IV

Vilken underbar dag.

Dricker kaffe och funderar på hur jag ska göra för att måla dörrarna. Men idag är det ingen stress. Jag ska läsa tidningen i lugn och ro först. Läsa tidningen och att skriva om politikerförakt. Igen. Det är nog fan det jag skrivit mest om tror jag. En snäll tant gav mig ett tips på en artikel igår.Den finns att läsa på FriaTider.se.

Det handlar om hur Europarådet vill bekämpa könsdiskrimineringen. Det är jättebra. Sånt är jag för. Man ska ha lika lön för lika arbete. Men å andra sidan så tycker jag att man inte ska kvotera in män eller kvinnor till arbete om det finns någon som är bättre lämpad. Tex, brandmän eller poliser eller vad tusan som helst. Man ska inte behöva nöja sig med att anställa den näst bästa bara på grund av hans eller hennes kön.

Men det var i alla fall inte deras syfte jag blev arg över. Det var snarare tillvägagångssättet de vill använda. De anser att språket ska ändras. Wooohooo! Vilket genidrag! Om man slutar kalla sin mamma för mamma så blir hon nog mindre förtryckt i samhället! Vad tusan är det för en bunt förvirrade stolpmongon som sitter där och kommer på saker? Jag hoppas att DU är nöjd med att dina skattepengar används för att finansiera den här skiten.

Ett utdrag ur artikeln:
"Initiativet till resolutionen kommer från den socialistiska schweiziska parlamentsledamoten Doris Stump. Enligt Stump ska kvinnor inte längre beskrivas som ”passiva och mindervärdiga varelser, mödrar eller sexualobjekt”.
Schweiz är redan ett föregångsland i kampen mot det sexistiska språket. I huvudstaden Bern har ”könsabstrakta personbeskrivningar” i allmänhet redan företräde i offentliga sammanhang. Det innebär exempelvis att ”förälder” genomgående ska användas istället för ”mamma” eller ”pappa”."


Dagens citat: Utgår till förmån för dagens ursäkt. Jag vill be min lilla mamma och pappa om ursäkt för alla de gånger som jag har kallat dem för just mamma och pappa. Det har inte alls varit min mening att hänge mig åt den fruktansvärda strukturella könsdiskrimineringen som florerar i samhället. Jag hoppas att de och alla andra mammor och pappor överlever ändå.


Vill du att det ska bli slut på tramset i politiken? Rösta på SvP i valet!

söndag 5 september 2010

Äppelmongo

Vilken underbar dag.

Informationsbordet vi hade på gymnasieskolan i onsdags har resulterat i en mängd artiklar. Det var rätt roligt att läsa kommentarerna.

Svenskarnasparti.se
Nationell.nu
Barometern.se
Info14.com
Sverigesradio.se

Igår var vi för övrigt i Emmaboda och delade ut flygblad och valsedlar. Vi var 10 st som åkter från Kalmar och 4 till mötte upp på torget i Emmaboda. Vi fick nog ut 2000 flygblad iaf. Jag stod på torget och träffade en snäll tant som uppskattade min "välvårdade skånska". Konstigt nog trodde hon att jag var från Helsingborg.




And now to something complety different...
Det finns ett äppelträd en bit bort. Helt fullt med mogna äpplen nu och jag hade planerat att plocka några stycken till en äppelpaj. I morse såg jag hur en storvuxen, utvecklingsstörd herre stod och mumsade i sig "mina" äpplen! Förmodligen så var han på rymmen från gruppboenden längre bort.

Dagens citat: "Ge djävulen i mina frukter, ditt feta äppelmongo!"

torsdag 2 september 2010

Informationsbord och hycklande Sverigedemokrater

Vilken underbar dag.

Igår hade vi ett informationsbord på en gymnasieskola i Mönsterås kommun. Det gick över förväntan faktiskt och efteråt så åkte vi runt för att lägga ut valsedlar på alla de platser där man kan förtidsrösta. En kort rapport om det finns redan på hemsidan.

Hittade en artikel i DN där man kan läsa att SD presenterar ett valmanifest med 99 punkter. "-Jobben är valets viktigaste fråga, sade partiledaren Jimmie Åkesson vid en pressträff vid valstugan vid Sergels Torg i centrala Stockholm." står det i artikeln.

Jaha ja... Jobben är ju viktiga. Men fördomsfull som man är så trodde jag att SD tyckte att invandringen skulle vara den viktigaste frågan. Stoppar vi den så blir det fler arbeten och mer pengar över till allting annat. Frågan om jobb är fruktansvärt viktig. Men löser man invandringsfrågan så blir det lättare att lösa de andra med. Det borde väl till och med Jimmie Åkesson kunna räkna ut.

Vidare i deras manifest kan man läsa hur de vill ha en begränsning av asyl- och anhöriginvandringen till en nivå som den i Danmark och Finland, "Invandrare ska anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom" står det.
Jasså? Så det ska bara begränsas och inte stoppas helt? Så de ska anpassa sig och inte kastas ut? Jaha ja...
Fördomsfull som man är så trodde jag att SD ville stoppa invandringen och skicka hem dem som var här också. Men det visar väl var SD står. De tummar på sina löften för att bli accepterade av etablissemanget. De vinner röster på folks fördomar om dem. Folk röstar på dem för att de TROR att SD vill stoppa invandringen.

Det ENDA partiet som vill ha ett totalstop för invandringen är Svenskarnas Parti, (SvP). Vill du också ha det så rösta på oss den 19:e September.