tisdag 10 juli 2012

SvP visar vägen!

Vilken underbar dag.


Det är svårt att försöka bedriva politik när man är på jobbet men det är knappast svårt att vara stolt över sina partikamrater.

I söndags, den 8 juli, samlades mina partikamrater från Tierp, Mora och Söderhamn för att gemensamt hjälpa Hofors barn, som i åratal ignorerats av Hoforshus AB.

Vid flera tillfällen så har de boende i området bett om att få den minst sagt bedrövliga lekplatsen på Storgatan i Hofors rensad på ogräs samt att få staket och andra fasta installationer reparerade och barnsäkra. Tyvärr så pratar kommunen och Hoforshus Ab hellre om åtgärder snarare än att faktiskt göra något. Vi i Svenskarnas parti anser att folkgemenskap ska man inte prata om utan det ska man praktisera.

När mina partikamrater fick reda på dessa missförhållanden så skickade man in en tillståndsansökan till Hoforshus AB för att få tillstånd att reparera och måla staket runt lekparken samt andra delar av lekparks-inredningen och rensa bort det nästan meterhöga ogräset.
Men när tiden gick och inget tillstånd eller ens ett svar gavs så valde mina partikamrater då att ta saken i egna händer. Man införskaffade färg, virke och leksaker till barnen och åkte till lekparken där man träffade några av de boende i området som visade stor tacksamhet och glädje över partiets initiativtagande.

Efter reparationerna av bland annat staketet och en gunghäst så började aktivisterna att röra sig hemåt. På väg därifrån så stötte aktivisterna på Christian Rickardsson som är VD för Hoforshus AB. Tidningen Arbetarbladet har tidigare i en artikel uppgett att Rickardsson utan uppenbar anledning skulle nekat personer som vart på lekplatsen för att fixa den, att reparera eller måla staketet. Mot aktivisterna visade han däremot upp en annan sida där han var väldigt tillmötesgående. Det har nu även skickats ett brev till den verksamhetsansvarige Bertil Östberg angående bland annat valet av kulör på staketet. Staketet är dock i så dåligt skick att det egentligen skulle behöva bytas. Självklart erbjöds hjälp även med detta.

I dagens upplaga av lokaltidningen Arbetarbladet så bekräftar även Christian Rickardsson att alla politiska partier är välkommna att hjälpa till att reparera lekparken.

Länkar:

Hoforsbloggen, Arbetarbladet, http://www.svenskarnasparti.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.