måndag 29 oktober 2012

45/56.... Det börjar närma sig slutet.

Vilken underbar dag.

En långsam lastning i Luanda, hamnen som gud glömde och sedan ut en vända till på fältet innan det är dags för avmönstring. Har jag tur kan jag få gå av när vi ligger till kaj men den chansen är nog rätt liten.

I Aprika går allting långsamt. Ingen verkar ha någon aning om när saker ska hända eller om vi får de saker vi beställt.

Jaguaren, som jag gjorde min första vecka på, kom in igår och förtöjde akter om oss. Kul att se henne från den sidan också.

Jag kan nästan se ljuset i slutet av tunneln. Det har varit ett underbart äventyr men det ska faktiskt bli skönt att åka hem. Min lista över saker som ska hinnas med på ledigheten är inte så förbannat lång men jag ser verkligen fram emot att få träffa någon jag saknat...

Jaguaren på väg in.


Lastar i Luanda.

Däcket fullt och på väg till fältet.

söndag 21 oktober 2012

37/56 Vissa dagar går man bara runt med ett leende på läpparna...



Vilken underbar dag.

Vissa dagar går man bara runt med ett leende på läpparna...

Idag är en sån dag. Solen skiner, det blåser knappt, 30 grader varmt och vi ligger bredvid riggen och väntar. Jag är jävligt glad att det finns internet ombord. Små saker som ett meddelande på facebook kan verkligen göra hela ens dag.

Vi bunkrade på redden  för några dagar sedan och nu har riggen fått större delen av oljan, den cement som vi lastade i Luanda och all däckslast. 

Det är skönt med lite lugn. I veckan fick jag en heldag med gummi och vaselin. Smorde blixtlåsen på alla överlevnadsdräkter.




söndag 14 oktober 2012

Ett lyckligt förhållande...



Vilken underbar dag.

Idag firar jag en hel månad med min Puma. Nu har jag fått vad jag vill ha men det blir 25 bonusdagar till innan jag gör slut...

Vi ligger till kaj i Luanda för att lossa och lasta. Här går det minsann inte fort och ingen verkar riktigt veta vad eller när vi ska lasta vad. Ute är det nästan 30 grader idag och på bryggan är det behagliga 22. Jag hann få en halvtimmes sol på monkey island innan vakten idag.

Snart är vi klara här och ska gå tillbaka till att vara standby ute vid riggen. Jag längtar redan dit. Att bara sitta med sin kaffekopp och titta ut över havet i månljuset och se hur gasfacklan som brinner högst upp i oljeriggens borrtorn sakta gungar upp och ner vid horisonten...


Lossar däckslasten.



 Min puma.






Weza har förtöjt bredvid.



fredag 12 oktober 2012

Wooooohoooo! 28/56!

Vilken underbar dag.

28 dagar av 56 gjorda. Det är halvtid nu med min Puma!
Idag ligger vi till kaj i Luanda och väntar på att byta besättning, lossa vår däckslast, lasta cement och diesel. Det är 30 grader ute och händer inte ett dugg på kajen idag så jag stannar uppe på bryggan med aircondition och kall coca cola. Det är nollgradigt hemma men jag har svårt att tänka mig kyla just nu...

Vi ligger förtöjda på utsidan av en annan supplybåt, Bourbon Homere och framför oss ligger två till. Jag sitter på nätet och letar efter nya jobb att söka efter att jag gått nästa del av DP-kursen. Listan på rederier att maila blir längre och längre. 6 månaders jobb till innan jag får ut mitt certifikat. Men det är bara att bita ihop. Det är en investering. 

Vårt lastdäck:



Seacor Grant & Bourbon Crown:



 Hårt arbetande maskinister:


måndag 8 oktober 2012

I Aprika går det långsamt...



Vilken underbar dag.

Helgen har varit grå. Alla dagar är grå ombord egentligen. Man jobbar 12 timmar lördagar och söndagar också så ibland är det svårt att hålla reda på vilken dag det egentligen är. Tur att man har skeppsdagboken att dubbelkolla i. Vädret har varit mulet sedan i torsdags med små glimtar av solen. Det är ändå 27 grader varmt så man kan inte klaga på att man fryser.

Idag hade vi brandövning med riggen igen. Det var lugnt och behagligt den här gången. Vi stannade utanför säkerhetszonen och var standby som resten av dagen. Det var ännu en 6 timmars vakt på bryggan med kaffedrickande och småpratande. Man lär sig ha tålamod i supplybranschen iaf. 


Veckorutiner och månadsrutiner måste göras även om inte solen skiner. FRB:n är inventerad, däverten kollad och vajern smord. Resten av sakerna på min lista tar jag imorgon. I Aprika går det långsamt...