måndag 15 mars 2010

Rundgång...

Vilken underbar dag!

Vi var på väg ner mot södra kvarken tidigare idag. Navigerades efter de waypoints vi fått från Ice Info. I området söder om oss och nere i ålands hav finns tre isbrytare. Ymer, Vidar viking och Tor viking. Vi ringer till Ymer för att få nya waypoints. De har inte tid att hjälpa oss, inga nya instruktioner, prata med Vidar viking svarar de. Vi ropar på Vidar viking som säger att det är Ymers waypoints som gäller och att vi inte ska avvika från dem. De måste dessutom hjälpa en annan båt. Vi når den sista waypointen och girar söderut ner mot fyren märketskallen. Vi letar oss vidare på egen hand. Isen är tjock och det går väldigt sakta. Vi letar efter råkar och sprickor. Efter en stund så ropar vi upp Tor viking som frågar om vi inte fått de nya waypointsen från Vidar viking...

Moment jävla 22. Hur fan ska man kunna bedriva sjöfart när alla isbrytare och is informationstjänsten håller på som en jävla cirkus? Jag börjar undra om de inte vill hjälpa oss. Isbrytarna bemannas numera av ett konkurrerande rederi istället för värnpliktiga som det var förr.


Dagens visdomsord: Angående äktenskapet...
"En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så. En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.