fredag 18 juni 2010

Friday, bloody friday...

Vilken underbar dag.

Eleven kör båt idag, under konstant övervakning. Det är nästan mer jobb än att köra själv. Men han försöker iaf och det är huvudsaken. Han lär sig. Sakta men säkert. Med betoning på sakta.

Han lider nog av samma syndrom som de tidigare eleverna när det gäller att lägga ut en position i sjökorten, "Tid,distans,rätt position-syndromet". Antingen så skriver de fel tid, fel distans från förra positionen eller så sätter de helt enkelt ut positionen fel. 2 rätt av 3 duger inte. Det är allt eller inget som gäller. Gör om, gör rätt.

Nu är det fredag. Äntligen helg. Vädret är kasst men imorgon ska det bli fint. Då blir det Blekingeväder säger kapten. Vi får väl se.

Dagens citat: Har lagt in Navlines på radarn och elev pillar hej vilt bland inställningarna.

Jag: -"Arkimedes och hans cirklar kan dra åt skogen. Rubbar du mina Navlines så dör DU."

2 kommentarer:

  1. Rickard Rickard. När man läser din blogg får man ibland den uppfattningen att du måste vare en fasa att få som handledare.Men jag vet att bakom dessa rader finns en kille som har spelat en avgörande roll i elevens beslut om att fortsätta sin bana på dom sju haven. Bland annat min son och för det är jag dig evigt tacksam. / Mamma Cainer

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha... Nja. Jag kanske är lite överdrivet hård ibland. Men det fungerar ju uppenbarligen. Dock så är jag väldigt skeptisk till herr Cainers idéer om tankbåtar. Så roligt som vi har på Helena har man aldrig på tank. Du får hälsa herr Cainer och Lena när de behagar flytta norrut för sommaren. Hoppas att den blir solig och myggfri där uppe i Sameland. // R

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.