måndag 26 juli 2010

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.

Vilken underbar dag.

Vi avgick från Lubeck igår eftermiddag och strax efter 01 i morse så blev det blackout i maskin. Vi hade passerat Falsterbo rev och det var på väg upp mot Drogden när allt bara slocknar. Det tog maskinavdelningen en timme att få ordning på sitt skit igen och under tiden fick vi navigera bäst vi kunde. Hålla undan för annan trafik och grund medan fick vi lyssna på ett larm som inte gick att kvittera. Underbart. Det är en sån morgon man bara känner på sig att det kommer att bli en underbar jävla dag. Började ångra lite smått att vi bestämt oss för att gå 12 timmars pass.

Slutligen så fick de igång maskin igen och vi fortsatte norrut förbi Drogden och över Öresundstunneln. Hade lovat att vinka när vi passerade Bjärred men eftersom vi gick på den danska sidan så syntes det så dåligt.

Vid kl 5 tog vi lots och strax efter 6 var vi förtöjda i Öresundsvarvets torrdocka. Dockan ska tömmas på vatten och det blir en botteninspektion senare idag. Då ska vi se hur mycket skador isen ställt till med i vinter på propellern, rodret och allting annat. Men det blir NAP. Någon annans problem. Jag gick av mitt pass kl 12 och ska sova riktigt länge. Om man nu kan det i den här förbannade värmen och oväsendet…

Uppdatering…

Vaknade av brandlarmet nyss. Förbannade skit.
Dagens citat: T. angående vår blackout inatt.
”Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig.”

2 kommentarer:

  1. Katta / Barbie27 juli 2010 12:14

    Ja, jag blev lite ledsen att ni inte passerade Bjärred :( Stod fint på bryggan och väntade och väntade *snyft*

    SvaraRadera
  2. Ja säkert... Haha. Och där har vi bild på den lilla fina optimistjollen! Ja, den borde kallas så med tanke på hur underbara dagar det är ombord på den. (Syftade på den här bloggen - "Vilken underbar dag...")

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.