måndag 5 juli 2010

Oförtjänat oförtroende...

Vilken underbar dag.

Vi har internet här ombord. Det är rätt skönt. Ska man vara borta hemifrån halva året så måste man ju ändå ha någon kontakt med omvärlden. Dock så fungerar det inte alltid och när det fungerar så är det så långsamt att man tror att datorn låst sig...
Tydligen så är vi rätt många som delar på uppkopplingen. 75 fartyg med mellan 10-25 man ombord som delar på 100mbit/s. Det blir inte mycket bredband till var och en. Det tar 20 minuter att logga in på sin mail.

Sedan så är vissa sidor spärrade. Ska man beställa kläder så går det bra, bara det inte är underkläder eller bikinis. De sidorna är spärrade. Likadant allt som har med sex att göra. Eller sidor med "adult content" dvs alla andra sidor som kan innehålla våld,sex eller spår av nakenhet.
Vidare så är sidor som innehåller "rasism" spärrade. Allt från Info14 och patriot.nu till Metapedia och bloggarna på Motpol hamnar i den här kategorin.
"Terrorism and millitancy" är också blockerade vilket jag kan förstå till viss del.
Gambling är nästa kategori. Dvs mitt spelkonto hos Betsson går inte att nås. Jag får satsa genom A. via MSN.
MSN fungerar för övrigt bara då och då.
Alla spel på facebook är spärrade. Maffiawars, farmville, etc... "Games" är tydligen inte tillåtet för oss.

Igår skulle vi även lämna pisseprov så att rederiet kan se att vi inte knarkar. Eller dricker för den delen heller. Det hade varit kul att se kontorets reaktion om de fick göra samma sak...


Dagens citat: Eller gårdagens snarare...

"Vill de ha mitt piss så ska de få betala för det. jag skriver upp övertid för det här."

2 kommentarer:

 1. Peter aka "Bertil"5 juli 2010 12:48

  Ja jävlar vad man har svurit över det där förbannade Websense! Helt idiotiskt är det. Man undrar ju hur censuren fungerar när man inte kommer in på tex en totalt oskyldig motpol-text om Arno Breker samtidigt som det är helt okej med de flesta andra texter på samma sida.
  Jag satt en gång och bara testade vilka sidor som inte gick att komma in på. Church of satans sida gick inte att komma in på, inte heller NSF:s (för typ tre år sedan) och det var ju ändå ett politiskt parti.
  Men min tröst var att även antifa.se var blockad, eftersom den tydligen innehöll "Racism and hate". Mohahaha!!

  SvaraRadera
 2. Prova V-tunnel.org och se om den inte funkar, då kan du kolla info14 m fl genom den, eller genom andra liknande tjänster.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.