lördag 17 juli 2010

Att bränna sina skepp...

Vilken underbar dag.

Den där förbannade eleven och hans fotbollstips. Han är skyldig mig massor med pengar nu…
Han är fan ingen bläckfisk iaf.

Efter tjat om flera bilder så letade jag genom en massa gamla kort. Hittade en från förra sommaren. Nästan ett annat liv känns det som. Ett liv där bekymmer inte fanns om man inte tänkte på dem. Man ville stanna i just det ögonblicket för alltid. Mycket har ändrats sedan dess men ändå känns allt likadant. Ibland måste man ändra sig. Att kasta sig ut i mörkret. Säga upp sig och dra vidare. Att bränna sina skepp…

Det uttrycket har jag aldrig gillat riktigt. Jag tycker om att ha en utväg och tända eld på saker är inte riktigt min grej. Men jag förstår nödvändigheten av det ibland. Att tvinga sig själv framåt för det är den enda vägen. Det finns ingen återvändo.

Uttrycket sägs komma från Hernan Cortés när han seglat till Amerika för att erövra aztekernas rike. När de landstigit så beordrade han sina soldater att sätta eld på deras fartyg. ”Ska vi hem igen så använder vi deras fartyg.” var hans order för att motivera trupperna. Och det fungerar för vart fan är aztekerna idag?

Men jag gillar ändå inte uttrycket…
Dagens citat: Ett modifierat ordspråk...
"Dåren drömmer om rikedom, den kloke om lycka och jag vill ha båda."

3 kommentarer:

 1. och kvinnan vill ha dig :)

  SvaraRadera
 2. Att "bränna sina skepp" finns med i många isländska förkristna sagor om våra nordiska gamla förfäder Cortés kan slänga sig i väggen!
  Roligt att följa din blogg din gamle sjöbuse! ;-) /P

  SvaraRadera
 3. Guldstjärnan18 juli 2010 01:53

  Oj då, undra vem som har tagit den där otroligt skarpa bilden med det fina ljuset och välinställda slutartiden...?

  Hoppas ni har en skön sommar ombord i år också!

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.