söndag 12 augusti 2012

Den politiska soldaten.

Vilken underbar dag.

Idag är det en av de få härliga sommardagarna när solen skiner och det blåser precis lagom mycket. Ligger i solstolen med en bok och en kopp kaffe. Det är inte första gången jag läser den här boken. Jag läser den för att bli inspirerad och jag blev inspirerad att läsa just den här boken efter ett tal som hölls på Nordisk Vision.

"Det var inte och är inte taktik eller doktriner eller aktiviteter vi behöver, hur viktiga dessa än är i det politiska systemet totalt sett - utan en ny människotyp, som vill leva som en nationalist i vardagslivet, som vill verka som en ledstjärna och en inspiration för de landsmän omkring honom som förtvivlar över vår situation."

Citatet är taget ur Den politiska soldaten av Derek Holland. Det skrevs för nästan 30 år sedan men det är fortfarande lika aktuellt idag. Vi behöver förebilder i vår vardag. Vi behöver folk som lever som de lär och vi behöver inspiration. Vi behöver folk som står fast vid sina principer istället för politikerna som fyller sina egna fickor på folkets bekostnad.Vi behöver politiska soldater.


"Han ska inte bli den som säger "Vad betyder det här för mig?" utan den som säger "Vad kan jag hjälpa till med?" För den typen av människa finns det vissa ord som innehåller nyckeln till själva livets mening: Heder, rättvisa, självrespekt, ärlighet, trohet, ödmjukhet, medkänsla, kärlek."

Det är just den typen av människor vi behöver för att få det här landet på rätt köl igen. Inte några korrupta politiker med fingrarna i varenda kakburk, inte några självgoda journalister som sitter på sina höga hästar och skriver ledarartiklar, inte några tokiga homofiler som vill anpassa hela samhället efter sin egen livsstil och absolut inte några religiösa dårar som följer en bok skriven av en hallucinerande skäggtomte som gifte sig med en 7åring...

 Vi behöver idealister, vi behöver realister, vi behöver nationalister. Vi behöver politiska soldater.
Vi behöver svenskar som ser med öppna ögon på det som håller på att hända med vårt land. Vi behöver människor som är villiga att engagera sig för att hjälpa oss att ändra utvecklingen. Vi behöver nationalister, som tänker, agerar och lever som nationalister.

"Vi börjar i liten skala och bygger upp en folkgemenskap där vi som svenskar tar ansvar för varandra och vår gemensamma framtid. Vare sig det gäller att samla in kläder till hemlösa, att donera blod, att nattvandra eller att hjälpa till med en sådan enkel sak som att iordningställa en lekpark. Folkgemenskap ska man inte prata om, det ska man praktisera."

Det sista citatet är inte från Derek Hollands bok. Det är mitt eget från en artikel skriven tidigare i år och det är jag som försöker beskriva hur enkelt det faktiskt är att leva som en nationalist. Man kan kanske inte göra allt men man kan göra något. Man kan göra skillnad. Man kan leva som man lär...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.