tisdag 14 augusti 2012

Fifflande politiker & Ansvarsfrihet


Vilken underbar dag.

Politikerförakt. Bara smaka på ordet. Vad kommer det av?

Politiker och förakt säger folk som vill verka smarta. Men en djupare betydelse då? Vad kommer det av? Varifrån kommer föraktet för politiker? Är det bara avundsjuka? Kanske, men kanske är det även något mer. Kanske är det ilska över att ha blivit svikna av de som man röstat fram till ett jobb som de uppenbarligen inte kan sköta. Och om de nu har missbrukat kreditkortet/åkt limousin för 100 tusentals kronor/tagit med frun på semester som staten betalt/eller någon av 1000 andra saker så är oftast det enda de behöver göra att gå ut i pressen och gråta en skvätt så blir de förlåtna. Detta mina vänner, detta skapar politikerförakt. Kombinationen av att de kan göra misstaget, bli förlåtna och göra nya misstag igen. Allt läggs på hög tills det rasar...


Jag blir så jävla trött på det här samhället ibland. Jag är rätt sparsam av mig. Jag försöker spara pengar, försöker se till så jag inte köper en massa strunt, att jag inte fastnar i den här konsumtionshysterin. Jag lånar inte pengar för att köpa de senaste prylarna och jag betalade mitt studielån så fort jag kunde. En del skulle kalla mig dumsnål men det struntar jag faktiskt i. Sån är jag...

Var eller varannan dag hör man talas om i media politiker satsar skattepengar i det ena idiotprojektet efter det andra. De slösar bort de pengar som du och jag har arbetat ihop. Det senaste exemplet är hur stiftelsen, SSF, som ska gynna svensk forskning festar upp mångmiljonbelopp och betalar sin ordförande 135 000 I MÅNADEN. Hur länge måste du arbeta för att betala in 135 000 i skatt? Hur länge måste du arbeta för att försörja den stiftelsens chef ens en månad?

Det är våra pengar, dina och mina, som är avsedda att gå till forskning inom olika områden som kommer att gynna landet och folket i framtiden. De ska fan inte gå till att gynna enskilda politiker som lyckats hamna på en hög post eller till deras festande. 

Eller ta Annie Lööf som exempel... 
"Annie Lööf och hennes departement hade en julfest för över 600 000 kronor.
Temat för kvällen var glitter och glamour och notan skickades till skattebetalarna.
Julfesten har bokförts som seminarium." skriver aftonbladet idag.

Hur hon ständigt slingrar sig från att ta ansvar. Hur hon och hennes gelikar skapar ett växande politikerförakt. De spär på det som redan finns. En av de stora anledningarna stavas ”Ansvarsfrihet”...

Det är vrickat. Man har svårt att riktigt greppa dessa fantasisummor som de så lättvindigt slösar bort i kombination med den jävla ansvarslösheten som de har satt i system. Så länge det inte är deras egna pengar som de spenderar så borde de ställas till svars för sina handlingar. Vill de supa upp sina egna stålar så gör det. Jag kunde knappast bry mig mindre. Men nu är det svenska folkets pengar det handlar om. Det är våra pengar. Det är vår rätt att kräva att de tar ansvar för sina beslut. 

Jag betala gärna skatt. 33% eller mer är inte nåt problem, så länge det går till vår gemensamma välfärd och så länge som de politiker som ansvarar för pengarna faktiskt TAR ANSVAR.
Politiker är offentliga människor. De SKA vara en förebild. Någon att se upp till. Politiker SKA ta ansvar för sina beslut. Politiker SKA vara de klipskaste och bästa inom de områdena de tar beslut för. Klarar de inte av det så sluta och börja jobba som något annat. SÅ jävla enkelt ska det vara. Du ska kunna vara trygg med att lägga dina skattepengar i deras händer. De ska tjäna folket, inte tjäna på folket. 

Det finns ett parti som kräver att politiker ska ta ansvar för sina beslut. Det är väl en helt naturlig sak, eller hur? Ha det i åtanke vid nästa val. Tänk på att Svenskarnas parti (SvP) är de enda som förespråkar principen att politiker ska ta ansvar för sina beslut.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet, vi måste reagera och visa vad vi tycker!

    Harald på bloggen "Varför bli upprörd?"
    http://varfor-bli-upprord.blogspot.se/2012/08/festforskare.html

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.