torsdag 16 augusti 2012

Svenskarnas parti (SvP) sätter press på kommunen att ordna lekplatser för barnen.


Vilken underbar dag. 

Bra jobbat ni som var i Hofors och fixade lekplatsen. Idag kan man läsa i Gävle Dagblad om hur Hofors kommun ålagt byggkontoret att planera för nya lekplatser i Hofors. 

Bakgrunden till beslutet är de nedgångna lekplatserna i Hofors som under sommaren uppmärksammades på Hoforsbloggen. Svenskarnas parti (SvP) skickade in en tillståndsansökan till Hoforshus AB för att få reparera och måla staket samt andra delar av lekparks-inredningen samt rensa bort det nästan meterhöga ogräset. Erbjudandet från Svenskarnas parti (SvP) uppmärksammades även på Hoforsbloggen och det dröjde inte länge för än Folkpartiet (FP) beslutade att de måste förekomma SvP genom att åka dit och rensa ogräs.

Eftersom veckorna gick och inget tillstånd eller ens svar gavs på SvP:s erbjudande till Hoforshus så valde aktivisterna att ta saken i egna händer och visa att partiets folkgemenskapspolitik inte är något man ska tala om utan det ska man praktisera. 

”Efter reparationerna av bland annat staketet och en gunghäst så började aktivisterna att röra sig hemåt. På väg därifrån så stötte aktivisterna på Christian Rickardsson som är VD för Hoforshus AB. Tidningen Arbetarbladet har tidigare i en artikel uppgett att Rickardsson utan uppenbar anledning skulle nekat personer som vart på lekplatsen för att fixa den, att reparera eller måla staketet. Mot aktivisterna visade han däremot upp en annan sida där han var väldigt tillmötesgående. Det har nu även skickats ett brev till den verksamhetsansvarige Bertil Östberg angående bland annat valet av kulör på staketet. Staketet är dock i så dåligt skick att det egentligen skulle behöva bytas. Självklart erbjöds hjälp även med detta.” kan man läsa påSvenskarnas partis hemsida.
  
Det stöd av de närboende och den uppskattning somaktivisterna visades för sin aktion skrämmer förmodligen de etablerade partierna i Hofors vilket gör att de nu agerar för att satsa på lekplatserna i ett försök att hindra Svenskarnas parti från liknande aktioner. 

Vi tar tillbaka vårt land bit för bit. Att Svenskarnas parti med sin enkla aktion tvingar de etablerade partierna till att föra en politik som är bättre för vårt folk är härligt att se. Även om det är en sådan liten sak som nya lekplatser åt våra barn. 


1 kommentar:

Kommentera gärna om ni vill.