måndag 23 augusti 2010

Politikerföraktet frodas... Del II

Vilken underbar dag!

Hittade två artiklar i aftonbladet idag om vilka dåliga förebilder dagens politiker är. Först ut är Thomas Bodström, ordförande i justitieutskottet, som ska drogtestas i Radioprogrammet P3 Nyheter. Han påstår sig var FÖR drogtester i skolan och säger sig gärna ställa upp på det själv. Men när han får reda på vilka substanser som det kollas efter så backar han ur. Har han något att dölja? På mitt jävla jobb så har vi inget val. Antingen lämnar vi pisseprov eller så blir vi ilandskickade fortare än lönen tar slut. Jag tycker att han som har ett lite mer ansvarsfyllt jobb borde kunna göra samma sak...
Artikeln i AB.

Obligatoriska drogtester för alla folkvalda är kanske något jag borde lägga till på mina vallöften.

Nästa pinsamma "politiker" är Fredrick Federley som åkta taxi för inte mindre än 65 960 kronor av skattebetalarnas pengar. Det handlar till stor del om taxiresor som går till restauranger och nattklubbar, men bokförs av honom som ”möte” eller ”riksdagen”. Federly är dock transa så det kan vara lite oklart om det är han eller hans andra personlighet "Ursula" som faktiskt åkt taxin.
Artikeln i AB.


Dagens citat:
"Allians: i internationell politik pakten mellan två tjuvar som har sina händer så djupt i varandras fickor att de svårligen kan stjäla från en tredje."
Ambrose Bierce (1842-1914)

3 kommentarer:

  1. Han kan ju alltid hävda det är "representation" att vistas på nattklubbar ;)

    SvaraRadera
  2. Är du putt för att du inte kan droga lite, eller?

    SvaraRadera
  3. Eftersom det är olagligt att bruka droger i Sverige så tycker jag inte att folk ska kunna neka ett sånt test. Speciellt inte folk med en sån position i samhället.

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.