tisdag 10 augusti 2010

Politikerföraktet frodas.

Vilken underbar dag.

Som rubriken lyder tänkte jag skriva lite om politikerförakt idag. Det är nog en sak som alla kan relatera till. Vem har inte någonsin blivit äcklad av de lismande krypen som lovar och lovar vad som helst inför varje val och sedan inte håller sina löften? Vem har inte blivit förbannad när de gång på gång skor sig själva på skattebetalarnas bekostnad? Och vem har inte blivit förbannad när de begått sina misstag och ÄNDÅ finns de med på sina partiers listor till nästa val…

Politikerförakt. Bara smaka på ordet. Vad kommer det av? Politiker och förakt säger folk som vill verka smarta. Men en djupare betydelse då? Vad kommer det av? Varifrån kommer föraktet för politiker? Är det bara avundsjuka? Kanske. Men kanske är det även något mer. Kanske är det ilska över att ha blivit svikna av de som man röstat fram till ett jobb som de uppenbarligen inte kan sköta. Och om de nu har missbrukat kreditkortet/åkt taxi för 100 tusentals kronor/tagit med frun på semester som staten betalt/eller någon av 1000 andra saker så är oftast det enda de behöver göra att gå ut i pressen och gråta en skvätt så blir de förlåtna. Detta mina vänner, detta skapar politikerförakt. Kombinationen av att de kan göra misstaget, bli förlåtna och göra nya misstag igen. Allt läggs på hög tills det rasar. Det gör mig förbannad iaf.

Politiker är offentliga människor. De SKA/BÖR vara en förebild. Någon att se upp till. Klarar de inte av det så sluta och börja jobba som något annat.


Här är några artiklar som jag hittade genom en snabb sökning:

Socialdemokrat misshandlar folk med batong.
Folkpartist bedrar.
Moderat smugglar knark.
Miljöpartister rånar.

Centerpartist våldtar.
Och vänsterpartister betalar inte sina skulder...


Bilden är lånad från Wikimedia.org. Den dök upp när jag googlade på "Skurk" och jag tycker att det ser ut som en typisk politiker. Om nu någon annan tycker att det ser ut som en karikatyr av en viss sorts människor så tar jag inget ansvar för det...

Dagens citat: "När en politiker säger att vi sitter i samma båt så var på din vakt, betyder det att det är du som skall ro." - Vilhelm Moberg

3 kommentarer:

 1. Så sant så min käre R!

  SvaraRadera
 2. Bästa kamrat: Är det en tillfällighet att personen ifråga på bilden har en väldigt stor, ful och vidrigt krokig näsa? Jag får i alla fall vibbar att han passar väldigt bra in på ett folkslag som har sitt säte i ett litet land i mellanöstern och som som sedan århundraden tillbaka parasiterat och snyltat på andra folkgruppers nationer.

  I Sverige utgör denna folkgrupp blott någon promille men ändå styr de både stora banker och stora mediakanaler såsom Expressen, Dagens Nyhter och TV4 för att ta några exempel.

  Numera finns det personer av detta folkslag som är en liten dominant och högljudd grupp inom Sverigedemokraterna och som är pådrivande av den antiislamistiska propagandan. Det är nog därför SD har totalt avsaknad av kritik mot detta självutvalda minoritetsfolkslag.

  Ja ja, bara en tanke som slog mig.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Kim, det måste givetvis vara en tillfällighet. Jag googlade endast på "skurk" och sedan dök den där bilden upp. Kanske är det Wikimedia som har fördomar?

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.