tisdag 12 januari 2010

Ett oanständigt förslag...

Vilken underbar dag!

Talade med en gammal vän igår. Hon får tydligen oanständiga förslag på sitt arbete. Av sexuell natur. Jag kände mig nästan lite avundsjuk. De enda oanständiga förslag som jag får, av sexuell natur, är svaret att jag ska gå och knulla en grävling. Folk har ingen humor när man ringer och väcker dem vid halv fyra på morgonen. Otack är världens lön. Jag försöker ju bara vara trevlig... Alla elever ombord vet hur snäll jag är när jag ringer och väcker dem. Vid halv fyra brukar jag ringa och skrika:
"Klockan är 4! Nu får du för helvete gå upp! Jag ringer fan inte fler gånger!"
Det går de alltid på. Det är ondska. Ren ondska. Jag är glad att jag är handledare...

Talade även med sjöfartsverket igår. Eller Transportstyrelsen som de numera heter. Jag vill ha ut en ny behörighet så jag kan mönstra överstyrman. Då blir det större hytt, bättre lön, finare sprit och billigare prostituerade. Dock så är sjöfartsverket inte lätta att ha att göra med. De har egentligen alla papper som de behöver. Jag skickade nämligen in dem sist när jag begärde ut mina 2:e styrmans certifikat. Det enda de inte har är mitt nya friskintyg och det kan de få med ett enkelt knapptryck. Det är näligen de själva som bestämt att det ska finnas på nätet så min läkare har snällt fyllt i det där. Men icke då. Ett enkelt knapptryck är för mycket begärt. PAPPERSKOPIOR ska de ha. Vem fan var det som sa att vi var på väg mot ett papperslöst samhälle? Idioter...


Så senare idag blir det att fixa fram nya foton och kopior på mina betyg och läkarintyg.

Men det spelar ingen roll. Idag är ändå en underbar dag!
Att ställa om dygnet från att ha jobbat natt i 50 dygn till att sova de timmarna istället brukar inta vara såhär lätt. Somnade tidigt och vaknade tidigt. Underbart!
Har gymmat, diskat och hunnit boka en tid för vaccinering. Går igenom lite bilder som jag tog ombord. Här är en på väg ut från ett isigt Husum.Dagens citat:
Jag: Måste jag verkligen skicka in papperna när ni har dem i era datorer redan?
Han: Ja, sån är lagen.
Jag: Men kan inte du bara skriva ut dem?
Han: Nej, du måste sätta din signatur på dem.
Jag: Vad är det då för mening med att ni sparar mina papper?
Han: Även vi byråkrater måste ju försörja oss...

2 kommentarer:

  1. Oanständiga förslag.. Det är inte så illa även o det innefattar en grävling. De flesta brukar bara säga att jag ska hoppa och dö.

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.