torsdag 21 januari 2010

Sommarens första grillkväll...

Vilken underbar dag!

Verkligen en underbar dag. Sova länge och inte vara bakfull.
Hade en vän på besök igår. Vi grillade korv på balkongen för första gången det här året. Min vän hällde även i sig en box vin själv och sedan ett par whisky på det. Det är inte så lätt att dricka med en gipsad arm. Vi talade om allt. Om gamla tiders bedrifter, hur det var roligare förr, om framtiden och om ekonomi. Livet är inte alltid lätt eller roligt. Men min vän ska bli far. Det ser han fram emot och jag är glad för hans skull.

Jag har kommit fram till att jag gillar listor. Jag har gjort en "att göra" lista och faktiskt lyckats beta av en hel del av sakerna. Det är en massa skit som jag annars aldrig skulle orka göra. Eller om jag skulle orka det så hade jag i alla fall skjutit upp det så länge som möjligt.

Sitter med en kopp kaffe och går igenom posten. Fick papper från rederiet med deklarationsuppgifter. Vi är tvungna att betala skatt för maten vi äter ombord. Det suger. Det suger en död elefants pungsvett. Vi har två kockar ombord. De jobbar också 6 veckor och är hemma 6. Den ena är bra och den andra... Ja, den andra kan man nog säga gör samma sak som jag anser att betala skatt för maten gör. Det där med den döda elefanten. Men ändå, i statens ögon, är deras mat lika mycket värd. Det spelar ingen roll att den ena kocken lagar mat värdig nobelmiddagen och den andra serverar kokt bajs. Skatten blir densamma. Jag hatar det här samhället ibland.

Men förra året var inte så dåligt ändå. Jag undrar bara vart fan alla pengar tar vägen. Jag har en gissning i alla fall men nu när man är singel igen så borde jag nog kunna spara en hel del mer.Dagens citat:

Jag: -Du tycker inte att ett svärd för 1000 spänn och en radiostyrd bil för 3000 är lite onödiga utgifter när du snart ska ha barn?
W: -Ähhh... Det handlar om livskvalité.

5 kommentarer:

 1. Låter som en bra kväll! Jag har en massa bra spartips. Du vet var jag/mitt msn bor. ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas ni grillade sojakorv och inte så sån där äcklig med djur i? :-)

  SvaraRadera
 3. Du förgyller min dag. :)

  SvaraRadera
 4. Soyakorv är inte korv, Korv innehåller kött annars är det korvsubstitut och borde inte klassas som mat.
  Käre R du är störd. Man grillar inte på vintern.

  SvaraRadera
 5. Klart som fan att man kan grilla på vintern och sojakorv ska det va,vanlig äcklig köttkorv borde förbjudas..

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.