lördag 16 januari 2010

Nya hopp och nya sorger...

Vilken underbar dag!

Att få vakna upp en lördagsmorgon och inte vara bakfull är skönt. Sen att man är stel i nacken och har ont i ryggen är ju en annan sak.

En kompis kom förbi igår kväll och fikade. Kaffe och whisky för hans del, kaffe och jordnötter för min. 62 nyktra dagar i rad nu. Det kan vara nyttigt ibland för att få lite perspektiv på saker och ting. Precis som en två veckors fylla kan vara bra för andra saker.
Min vän har i alla fall stora planer. En massa nya idéer. Som vanligt. Vi får väl se vad det blir av dem. Men jag är positiv. Det kan fungera. Det kan faktiskt fungera riktigt bra. Det kan ge en väldigt stor utdelning på en liten insats. Om det inte gör det så spelar det ingen roll. Vi förlorar inget på att försöka. Friskt vågat, halva inne som man säger.
Det är skönt att vara hemma igen. Att få göra något man brinner för. Jag gillar mitt jobb, det är inte det. Att vara på sjön är något av det bästa jag vet. Men det är ändå bara ett sätt att finansiera min fritid.
Fick nyss höra att en vän gått bort. Ihjälslagen på en fyllefest. Tragiskt men kanske inte helt oväntat. Det var så han levde men det var inte så han hade behövt att dö. Må han vila i frid och mina tankar går till hans anhöriga.Dagens citat: (J. talar om kaptalismen)
J: "Att ta in slavar till USA var en genialisk idé som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Men en jävligt efterbliven idé i alla andra sammanhang. Att folk aldrig tänker efter före."

1 kommentar:

  1. Så farbror har en liten bar! Så trevligt att den var fylld med snaskig whisky och kan unna sig nåt gott när han själv känner för det.

    Beklagar förlusten av din vän.

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.