torsdag 16 september 2010

Både positivt och negativt.

Vilken underbar dag.

Vi delade ut ett tusental flygblad och valsedlar igår igen. Det var flera stycken som blev glada och lovade att läsa igenom vår information. Nästa alla av dem var äldre.

Givetvis är det inte alla som gillar vår politik. Sofia Holmström är en av dem och hon har skrivit om det på sin blogg. Det mesta var det vanliga svammlandet om att mångkultur är bra men utan att ta upp något exempel på just vad det är som är bra. Jag tackar för gratisreklamen och kände mig tvungen att svar lite också. Även "Örjan" vars namn jag inte hittar på hans blogg tar upp vår flygbladsutdelning. Mer gratisreklam men han förstod nog inte riktigt min humor misstänker jag.

Idag blir det nog fullt upp också. De sista flygbladen ska ut i stan och sedan kanske tillverka valplakat om det finns tid över.


Dagens citat: Boys of Wexford går på repeat...
"I want no gold, my maiden fair, to fly from home with thee;
Your shining eyes will be my prize - more dear then gold to me.
I want no gold to nerve my arm to do a true man's part
To free my land I'd gladly give the red drops from my heart."
We are the boys of Wexford, who fought with heart and hand
To burst in twain the galling chain, and free our native land!"


12 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Valtemperaturen är på topp i hela landet.

  SvaraRadera
 2. Du behöver nog inte vara orolig Rickard. Men stackars fröken Holmström måste ju ha svimmat när hon fick läsa SvPs flygblad. Se bara hur hon förfäras över rasistiska schampoflaskor:

  http://gerty.blogg.se/2009/december/milda-makter.html

  Fröken Holmström som är så rädd för rasistiska hårvårdsprodukter kanske skulle låta raka av sitt hår som en mångkulturell manifestation!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag undrar bara en sak som jag har läst här i din blogg, att ni vill ha invandring från vissa länder. Vilka länder menar du är okej isåfall? Och vad avgör mer specifikt vad som är okej och inte?

  /Eleonore

  SvaraRadera
 4. Hej eleonore!

  Skrev ett svar i din blogg.

  Mvh Rickard

  SvaraRadera
 5. Hej Rickard! Jag kände direkt att jag hade mer att fråga om.

  1. Språket. Enligt Jonas Andersson är det okej att ha tyskar och finskar i Sverige, men det är språk som jag förstår lika lite som till exempel kinesiska. Hur menar ni att språket är avgörande för vilka som ska få vara i Sverige?

  2. Kulturen. Hur är svensk kultur?

  3. Hur är en svensk i de sociala koderna?

  Jag är enligt dig svensk, men själv vet jag inte ens vad det innebär.

  Mvh Eleonore.

  SvaraRadera
 6. Förresten, hur olika vi än tycker och alltid kommer att göra, så måste jag bara få fråga, hur hittade du min blogg? Blev väldigt förvånad när jag fick ett svar från dig och en Jonas!

  SvaraRadera
 7. Hej igen eleonore!

  Skrev ett par nya svar i din blogg.

  Mvh Rickard

  SvaraRadera
 8. Tycker Rickard ger väldigt tydliga och bra svar, jag hoppas att folk som bor i kommuner där SvP ställer upp kommer rösta in dem.

  SvaraRadera
 9. Svar över vad som är bra med mångkulturen för Sverige.

  Hade vi inte haft en invandring under 50-60-70-talet i Sverige hade vi inte klarat oss speciellt bra när det kommer till arbetsmarknaden. Sverige rekryterade mycket från andra länder här i nord, men även från sydeuropa (vilket är länder som står på er lista över länder som borde "avvecklas"?)

  Om du och ditt parti inte har märkt det så globaliseras hela vår värld och gränserna suddas ut. Hela världen är påväg att bli multikulturell. Genom våra olika kulturer har vi människor olika perspektiv på saker och ting vilket man bör se som en resurs. Se möjligheterna och värdesätta olikheterna. 1+1=3 när man ska lösa problem. Alltså ett bredare perspektiv på kompetensen.

  Enligt forskare som studerat "Diversity management" har dom kommit fram till att en större mångfald ger högre kvalitet, bättre problemlösningsförmåga, större innovationsförmåga samt en högre konfliktsfrekvens (att man vågar ifrågasätta och på så vis hitta bättre lösningar)

  Dessutom tycker jag att en bredare kultur med god mat, musik och fina seder är ett extra plus till oss svenskar. Vi borde se det som en tillgång och något som bör tas vara på istället för att vara både konservativa och inskränkta.

  Du kan säkert komma på flera saker själv här också om du tänker efter lite. =)

  SvaraRadera
 10. Rickard ar du ens sjalv svensk? Du har ju finskt efternamn sa jag forstar inte riktigt- det kanns ju som dubbelmoral eller?

  SvaraRadera
 11. Hej anonym!

  Visst är det roligare att diskutera med någon som har presenterat sig? Men jag gissar om att du förmodligen har väldigt mycket fördomar mot "nazister" som mig.
  Om du läser vårt partiprogram om vilka som är och kan bli svenskar så förstår du.

  "Svenskarnas parti förespråkar därför en avveckling av den mångkultur som genomsyrar dagens samhälle och som otvivelaktigt leder såväl svenskarna som det svenska samhället i fördärvet. Detta innebär att endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap i Sverige för att kunna tas upp av samhället och bli en del av den svenska identiteten."
  http://www.svenskarnasparti.se/vidareutveckling-av-de-politiska-punkterna/

  SvaraRadera
 12. Hej igen Sofia.
  Jag skrev ett svar bland kommentarerna i ditt senaste blogginlägg.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.