söndag 19 september 2010

En stilla brevväxling med KD,

Vilken underbar dag.

Idag är det valdagen och det kommer att bli spännande. Jag har fått svar på mailet jag skickade igår med mitt pizzarecept. Eftersom jag är stolt över att ha hjälpt en medmänniska fast han är kristdemokrat så vill jag publicera vår brevväxling. Tyvärr tro jag att det här inlägget kommer att bli en aning långt. Men det blir värt att läsa det hoppas jag. Det visar hur genomskinliga argument de har egentligen.

Mitt första mail publicerades i det tidigare blogginlägget. Det här är Magnus svar på det och förmodligen är det ett standardsvar som de skickar till alla som gnäller på deras kampanj.

Date: Sat, 18 Sep 2010 08:39:25 +0200
Subject: Re: Hejsan Magnus!
To: minmailgivetvis@hotmail.com
From: magnus.jacobsson@kristdemokraterna.se
God dag
Spännande vilken spridning vår kampanj har fått.
Vi har jobbat med tre affischer, en FB Grupp samt min hemsida. utöver detta har vi även delat ut 5000 flygblad i Uddevalla vilket innebär att vi har nått ca 20-30% av alla Uddevalla bor med våran kampanj.

Budskapen på våra affischer är: Huvud rubrik: Hur sjutton tänker (SD) ? Samt tre olika underrubriker: Vem skall baka våra pizzor?, Vem skall ta hand om farmor?, Vem skall göra våra utlandsaffärer. Genom att jobba med tre olika under rubriker har vi velat visa att invandrare finns i hela samhället och inom alla yrkeskategorier allt i från servicenäringen, offentlig sektor samt import och export industrin. När nu vissa reagerar på den ena affischen och lyfter den ur sitt sammanhang för att på något sätt försöka misstänkliggöra oss blir det bara löjligt. Vi är de parti som på absolut tydligast sätt i hela Uddevalla (och nu mera troligtvis i hela Västsverige ) har tagit avstånd i från (SD)s segregerade människosyn där dom ställer gurpp mot grupp. I stället för att kritisera en enskild affisch borde ni på samma sätt som oss ta debatt med (SD) så att vi sliper dem i riksdagen.

Mvh

Magnus Jacobsson
www.jacobsson2010.se


Jag är inte nöjd för han svarar faktiskt inte på något alls som jag skrev, så jag skickar ett nytt mail:

Hejsan igen Magnus!

Era affischer uppfattas helt klart som löjliga men inte på det sättet som du tror. Det löjliga ligger i att vi skulle behöva en invandring i den storleken som vi idag ser bara för att baka pizzor, ta hand om farmor och göra utlandsaffärer. Allt detta och mer därtill kan ju svenskar göra. Vi har ju gjort det förr, eller hur?
Som det ser ut nu så har vi en öppen arbetslöshet på 8-10% bland befolkningen i stort och närmare 30% bland ungdomar. DÄR kan du hitta arbetare som kan baka pizzor, ta hand om farmor och köra taxi.
Att KD tagit avstånd från SD och deras politik är självklart. Ni är ju rädda att de ska ta era väljare. Att ni däremot inte tagit avstånd från den totalt förkastliga invandringspolitik som förts de senaste 10-15 åren är däremot bara pinsamt. I stället för att kritisera SD och sätta upp ett par affischer borde ni på samma sätt som oss se till att skapa en hållbar politisk utveckling i det här landet så att invandringen stoppas och fler svenskar får arbete.

Mvh Rickard Pekkarinen, (SvP)


Nu svarar Magnus lite annorlunda. Det här är slarvigare skrivet, en del stavfel, särskrivningar och fullt av de vanliga flosklerna om att vi alltid haft invandring och att svenskar tydligen inte kan eller någonsin har kunnat jobba?

Date: Sat, 18 Sep 2010 09:22:55 +0200
Subject: Re: Hejsan Magnus!
To: minmailgivetvis @hotmail.com
From: magnus.jacobsson@kristdemokraterna.se
Vänster politik ger inga jobb utan ett var vänsterpolitiken som byggde upp de getton som vi nu lider av. Det du säger om att vi svenskar jobbade förut mm är rent trams det har aldrig funnits något rent Sverige utan vi har alltid haft invandrare och vi har alltid haft ett utbyte med omvärlden. Det är således inte intressant att dela upp saker och ting i vi och dom som uppenbarligen både du och (SD) gör. För mig är det självklart alla behövs och vi skall vi sund marknadsekonomi se till så att alla som bo och bygga i Sverige får jobb...

mvh
mj


Men envis som jag är så skickar jag ännu ett brev och pekar ut hans felaktigheter:

Hejsan!

Att vänsterns politik ger för lite arbete håller jag med om. Men de senaste 20 åren så har vi haft både blå och röda regeringar i flera omgångar och ändå finns fortfarande ghettona kvar. Borde ni inte kunnat göra något åt dem? De senaste 4 åren, med blått styre, så har problemen i dessa områden ökat markant. Jag syftar på upplopp, stenkastning mot polis och räddningstjänst men även arbetslöshet och bidragsberoende. Det hade med all säkerhet inte varit bättre med en rödgrön röra i regeringen men ni visar ju helt klart en handlingsförlamning när det gäller att ta tag i problemen.

Du menar alltså att det är "trams" att svenskar jobbat förut? När började vi jobba då? Eller jobbar vi ens nu? Vi har ju invandrare här som jobbar åt oss? Och framförallt, hur såg det ut innan vi började jobba? Satt hela den svenska urbefolkningen i sina stenåldersgrottor och väntade på att Abdhalla skulle komma förbi med en sabeltandstiger-pizza?

Sverige har alltid haft invandring och ett utbyte med omvärlden skriver du också. Javisst har vi det. Ingen har påstått något annat. Men det är som att jämföra äpplen och päron. Dagens massinvandring av 100 000tals asylsökande kan man inte jämföra med 400 valloner som kom hit på 1600talet. Det är skillnad på flyktingar och arbetskraftsinvandring, det hoppas jag att du förstår.
Ett sunt utbyte med omvärlden är givetvis vi i Svenskarnas parti intresserade av. Men det betyder inte att vi vill låta vår egen kultur blandas upp och försvinna i mängden. Alltså måste vi till viss del dela upp saker och ting i ett vi och dom, givetvis på ett bra sätt. Vår kultur och andras kulturer, på lika villkor.

För mig är det självklart alla kulturer ska bevaras och inte blandas. För mig är det självklart vi skall ha en sund marknadsekonomi och se till så att alla svenskar får jobb innan vi tillåter mer invandring.

Mvh Rickard Pekkarinen, (SvP)


Efter det har tyvärr Magnus inte svarat mer. Jag hoppas att det är för att han är upptagen med att lära sig att baka pizza och inte att han ignorerar mig när han fick slut på argument.

3 kommentarer:

 1. Du äger Rickard! ;)

  SvaraRadera
 2. Rolig brevväxling som punkterar ett av de fånigaste argumenten för invandring.

  SvaraRadera
 3. Den där kristdemokraten talar egentligen om an avancerad form av slaveri eftersom han vill ta hit människor som "tar hand om våra pensionärer". Det stinker postkolonialism om hans resonemang.

  Han berättar inte heller hur många italienare som faktiskt bakar den basföda han fokuserar på.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.