måndag 6 september 2010

Politikerföraktet frodas... Del IV

Vilken underbar dag.

Dricker kaffe och funderar på hur jag ska göra för att måla dörrarna. Men idag är det ingen stress. Jag ska läsa tidningen i lugn och ro först. Läsa tidningen och att skriva om politikerförakt. Igen. Det är nog fan det jag skrivit mest om tror jag. En snäll tant gav mig ett tips på en artikel igår.Den finns att läsa på FriaTider.se.

Det handlar om hur Europarådet vill bekämpa könsdiskrimineringen. Det är jättebra. Sånt är jag för. Man ska ha lika lön för lika arbete. Men å andra sidan så tycker jag att man inte ska kvotera in män eller kvinnor till arbete om det finns någon som är bättre lämpad. Tex, brandmän eller poliser eller vad tusan som helst. Man ska inte behöva nöja sig med att anställa den näst bästa bara på grund av hans eller hennes kön.

Men det var i alla fall inte deras syfte jag blev arg över. Det var snarare tillvägagångssättet de vill använda. De anser att språket ska ändras. Wooohooo! Vilket genidrag! Om man slutar kalla sin mamma för mamma så blir hon nog mindre förtryckt i samhället! Vad tusan är det för en bunt förvirrade stolpmongon som sitter där och kommer på saker? Jag hoppas att DU är nöjd med att dina skattepengar används för att finansiera den här skiten.

Ett utdrag ur artikeln:
"Initiativet till resolutionen kommer från den socialistiska schweiziska parlamentsledamoten Doris Stump. Enligt Stump ska kvinnor inte längre beskrivas som ”passiva och mindervärdiga varelser, mödrar eller sexualobjekt”.
Schweiz är redan ett föregångsland i kampen mot det sexistiska språket. I huvudstaden Bern har ”könsabstrakta personbeskrivningar” i allmänhet redan företräde i offentliga sammanhang. Det innebär exempelvis att ”förälder” genomgående ska användas istället för ”mamma” eller ”pappa”."


Dagens citat: Utgår till förmån för dagens ursäkt. Jag vill be min lilla mamma och pappa om ursäkt för alla de gånger som jag har kallat dem för just mamma och pappa. Det har inte alls varit min mening att hänge mig åt den fruktansvärda strukturella könsdiskrimineringen som florerar i samhället. Jag hoppas att de och alla andra mammor och pappor överlever ändå.


Vill du att det ska bli slut på tramset i politiken? Rösta på SvP i valet!

3 kommentarer:

 1. Hej kompis!

  Kul att träffa dig i helgen. Det var ju inte igår :)

  Såg du på de lokala nyheterna på TV4 idag? De har Tema politik och de tog upp problemet med invandrarområdena i vår region, Araby, Kungsmarken och Norrliden. Jag la upp en direktlänk på min blogg om inslaget du kan kolla på direkt.

  Vi syns i veckan!

  SvaraRadera
 2. Min mamma är världen bästa mamma!

  SvaraRadera
 3. Tack gubben, Men klockan är 01:42
  Ska du inte ta å gå å lägga dig.
  /Peters mamma

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.