onsdag 29 september 2010

En hjälpande hand på vägen till mångkultur.

Vilken underbar dag.

Jag har aldrig gillat aftonbladet. De är väldigt snabba med att skriva skit, oftast lite förvrängda halvsanningar och det är väldigt sällan man får läsa någon positiv nyhet i den. Den senaste hetsen de bedrivit mot nationalism är inte speciellt trevlig heller. ”Vi gillar olika” påstår de. Men gör de verkligen det? Den där Jan Helin som är chefredaktör bor i ett villaområde Äppelviken i Bromma, och på en insändare där en man erbjuder honom att byta bostadsområde till ett mer "olikt" så förklarar Janne att han minsann faktiskt gillar lika. Fast ändå olika. Han gillar lika men gillar inte folk som inte gillar olika. Lite svårt att greppa men han måste ju ha rätt. Han är ju trots allt ansvarig utgivare på en stor tidning. Här kan ni läsa en liten notis om det.

På aftonbladet så gillar de i alla fall olika. Där är mångkulturen väldigt uppskattad. Där kan man läsa om hur det arbetar 86 st svenskar. Det är konstigt. De gillar tydligen lika fast de ogillar folk som inte gillar olika. Fria tider skriver: ”Med undantag för ledarskribenten Helle Klein, som är av judisk börd, så utgörs listan över redaktionsmedlemmar på Aftonbladet helt och hållet av svenskar. Inte en enda person är invandrare.”

Så eftersom jag är en vänlig man vill jag givetvis hjälpa AB att bli så mångkulturella som möjligt. Jag skickar ett brev till Janne…

Hejsan Janne.

Eftersom du och din tidningsredaktion är förtjusta i mångkultur så vill jag hjälpa er i ER kampanj ”Vi gillar olika”. Jag har nämligen märkt att ni är alldeles för LIKA på er redaktion.
Sverige består idag av nästan 25% invandrare. Eftersom det speglas dålig på er redaktion där jag kunde läsa ut på er sida http://www.aftonbladet.se/hjalpinfo/article560529.ab att det inte finns några speciellt invandrarklingande namn så vill jag nu för att underlätta för dig ge dig en lista på vilka du bör säga upp omedelbart för att istället kvotera in Muhammed, Abdalla och Fatima från Rinkeby. 25% av 86 personer är 21,5 och eftersom det är mångkulturen som ska främjas så borde ju vi ju knappast vara rädda att avrunda uppåt.

Vi kan dra till med 25 personer då? Låter inte det bra? Jag gjorde en lista åt dig för att det ska gå snabbare. Jag hoppas att ni gemensamt avgår och ställer era platser till förfogande så snabbt som möjligt.

Marica Finnsiö, utvecklingschef, print
Nils Franchell, kommunikationschef
Annika Söderberg, tf affärsområdeschef, print
Markus Gustafsson, nyhetschef
Maria Trägård, projektchef
Joakim Ottosson, editionschef
Anne Kindahl, bildchef
Klas Lindberg, chef
Nicklas Hermansson, redaktionschef
Göran Fröjdh, redaktör Blogg, Chatt
Åsa Linderborg, kulturchef
Jonas Bladh, redaktör, Bil
Sofia Wadensjö Karén, featurechef
Anna Kult, redaktör, Sofis mode
Göran Fröjdh, redaktör Blogg, Chatt
Bo.Svernström, bitr redaktör, Härligt hemma
Bjarne Frykholm, redaktionell projektledare
David Nilsson, nyhetssamordnare
Martin Wåhlstedt, biträdande redaktionschef
Håkan Andreasson, editionschef
Magnus Persson, redaktör, TV-bilagan, Kryss-bilagan
Magnus Ringman, redaktionschef, print
Sigge Ennart, sajtchef
Och sedan sist men inte minst, du själv, Janne. Jag hoppas att du tar dig i kragen och lämnar din plats till förfogande åt någon stackars invandrare som behöver ett instegsjobb.

Mvh Rickard Pekkarinen


Dagens citat: Som farbror Frej hade sjungit den...
"Hej alla barn, nu ska ni höra. På vad farbror Helin med en penna kan göra.
Sätt ihop några lögner och skriv dem på rad. Så har man gjort sig ett Aftonblad!"


Det blir en dagens tröja också. En tröja till Janne.
Den finns att köpa här.

5 kommentarer:

 1. Förövrigt så har Helle Klein slutat.. ;) http://jinge.se/mediekritik/helle-klein-slutar.htm

  SvaraRadera
 2. Hahahaha fyfan va bra! Med lista och allt. Nu är farbror sådär härligt elak! :D

  SvaraRadera
 3. De går ju inte säga att man gillar lika heller för det är ju makthavarnas egentliga mål; att sveriges befolkning enbart blir en grå massa av rotlösa konsumenter. Att de säger att de gillar "olika" är ju bara hyckleri, liksom så mycket annat, anser jag.

  SvaraRadera
 4. Jag är inte själv svensk. Och inte heller rasist. Men jag tänker inte "gilla olika". Jävla hets har det blivit! Jag skrev ett inlägg här om dagen där jag skrev "jag gillar olika, olika åsikter". Det är väl det de ska handla om!? Att vi i Sverige har rätt att tycka vad vi vill! Vill någon av mina vänner rösta på sd så är de mina vänner exakt lika mycket som någon som röstar på något annat parti. Hade vi inte fri rösträtt och demokrati i detta landet?

  www.prinsessanadia.se

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.