tisdag 7 september 2010

Robert Aschberg, "en intressant diskussion" och 9000 jobb ska bort...

Vilken underbar dag.

Fick ett tips igår av en av mina gamla elever om en intressant aktivitet imorgon. Det handlar om sjöfartens framtid. Det är ju mitt politiska område så att säga. En ännu roligare sak är att de ska ha Robert Aschberg som "moderator". Är det bara jag som tror att det kommer att bli lite partiskt att ha en fd kommunist och maoist när fackföreningarna står på den ena sidan i debatten?

Men det kan nog bli roligt att följa debatten ändå. Speciellt nu när en kommande statlig utredning om ett Svenskt Internationellt Skeppsregister presenteras. Förslaget innebär att omkring 9.000 svenska sjömän riskerar att förlora sina jobb som istället skulle gå till arbetskraft från låglöneländer.

Mitt parti säger klart NEJ till ett sådant register. Vill du hjälpa till att rädda svenska jobb på svenska fartyg så rösta på oss i valet. Vi säger NEJ till ett Svenskt Internationellt Skeppsregister och JA till införandet av en tonnageskatt för rederierna.
Om inte annat så finns det en intressegrupp på facebook.


Angående föreläsningen så står det
på Linnéuniversitetets sida

"9 september
Paneldiskussion om svensk sjöfarts framtid
Moderator: Robert Aschberg
Välkommen till en intressant diskussion med fokus på svensk sjöfarts framtid och utmaningar. Med en panel sammansatt av riksdagsledamöter, Sjöfartsverket,
Transportstyrelsen, Sveriges Redareförening och de sjöfackliga organisationerna. För hela deltagarlistan, se högerkolumnen.
Plats: KalmarSalen
Tid: 1800-1930"

Dagens citat: Av utkastet till förslaget om Svenskt internationellt skeppsregister framgår att:

-"Lagen om anställningsskydd behöver ändras så, att ett rederi har möjlighet säga upp svenska sjömän till förmån för arbetskraft från lågkostnadsländer."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.