måndag 4 oktober 2010

Det är som att be ett gäng bankrånare att redovisa hur de vill fördela bytet.

Vilken underbar dag.

Har fått sova 8 timmar för första gången på en vecka. Helt underbart. Det lutar åt att folk vill läsa mina mer politiska inlägg enligt omröstningen. Men vi får väl se hur det slutar. Tills dess så kan ni få göra det iaf.

Alla politiska partier är i behov av pengar. Det är fan inte billigt att syssla med politik. Nu har Svenskarnas parti fått in foten i det underbara Grästorp så nu kommer miljonerna att rulla in...
Eller kanske inte. Det blir inte många kronor som partiet får i stöd där, tyvärr. Men det är en början. Det är en god jävla början.
Det är en lång väg fram tills vi kan avskaffa partistödet helt. Att olika politiska partier ska få pengar från folket innebär ju mer eller mindre att dina skattepengar går till ett parti som du förmodligen inte alls sympatiserar med. Jag gillar inte SD men eftersom de får partistöd så är det ju från mina skattepengar det kommer. Vänsterpartiet? Ja, de kommunisterna fullkomligt vältrar sig i mina skattekronor. De skrattar hela vägen till banken. Jag hittade en artikel idag i DN. Den handlar till stor del om att vi inte får granska vart pengarna läggs. Det struntar jag faktiskt i. Det är som att be ett gäng bankrånare att redovisa hur de vill fördela bytet.
Ur artikeln:

"Utöver 19,5 miljoner i särskilda medel tilldelades de politiska partierna även det sedvanliga allmänna partistödet om 164,01 miljoner under år 2009. Den totala summan av offentliga medel till partierna under 2009 uppgick med andra ord till den ansenliga summan av 183,51 miljoner kronor. Pengar vars användning inte behöver redovisas.... ...Inför årets val erhöll de politiska partierna, som nämnts, 30 extramiljoner. Av regleringsbrevet framgår att man även den här gången avsatt 500.000 kronor för uppföljning och utvärdering. Dessvärre rymmer dokumentet inte heller nu några som helst regler eller riktlinjer för hur pengarna skall redovisas."
Det som gör mig förbannad är dels att de får en sån mängd pengar av folket och dels att de inte redovisar de privata bidragen. Vilken lobbygrupp som helst kan alltså ge ett parti pengar mot löften att verka för just det som de vill utan att behöva redovisa något. Förbannade skitsystem. Vi närmar oss en amerikanisering av politiken där lobbygrupper styr partiernas politik.

Dagens citat: Det blir en dagens insamling och ett dagens löfte istället...

Så mina vänner, i sann demokratisk anda så tänkte jag också samla in pengar till mitt partis politik. Här kan ni donera pengar till partiet. Ange "BLOGG" som meddelande så ska jag DUBBLA det ni sätter in. I slutet av månaden så kommer jag att redovisa vad som kommit in. Det gör minsann inget av de andra partierna. Tänk på det.

8 kommentarer:

 1. Har nu läst en del av dina inlägg och vissa av de är imponerande.
  Jag har dock velat ställa en fråga till någon som för lite mer "extrem politik".

  Jag har bott i HongKong i ca 8 år och arbetat på ambassaden där. Det är ca 22000 svenskar som bor och arbetar i provinsen. Det är alltså hela familjer som bor där, med mamma pappa och barn.
  Mammorna arbetar inte då de inte kan språket utan det är männen som arbetar, oftast på större företag och ofta inom företagsledning eller liknande.
  Det är så många familjer där att ambassaden bestämde sig för 14 år sedan att öppna en skola på svenska för barnen.
  Under mina 8år där har jag träffat tonåringar som är födda och uppvuxna i HonKong men som inte pratar mandarin. Jag har träffat mammor som kommer till ambassaden för att få hjälp med översättning på deras räkningar för att de inte förstår vad som står på pappret.
  vissa av de kvinnorna har bott i HonKong och Kina 15-20 år och kan fortfarande inte förstå vad som står på deras räkning.

  Så min fråga till dig är:
  Borde Kinas nationall parti utvisa de svenskarna?
  De kan inte språket, kvinnorna tillför inte någonting samhället och barnen kan inte ens språket i det land de är födda!

  Skulle verkligen uppskatta om du kunde skriva några tankar kring den frågan

  Tommy/Mönsterås

  SvaraRadera
 2. Hejsan Tommy.
  Jag kan tyvärr inte svara för vad ett Kinesiskt parti skulle göra i den frågan. De har säkert lite annorlunda åsikter än vad jag har. Alla gillar ju olika...

  Men rent hypotetisk om situationen skulle vara densamma i Sverige. Då skulle vi givetvis inte utvisa de personer som tillhör ambassaden. Det är en rätt grundläggande funktion för kontakt mellan länder och givetvis vill vi ha en sån funktion även i framtiden. De får även ha en skola för sina barn där de talar vilket språk de nu behagar. Dock ska inte svenska skattebetalare stå för notan utan det får det egna landets ambassad sköta.
  Vad det gäller utländska arbetare som inte ingår i de som mitt parti anser kan bli svenskar så bör de utvisas då vi knappt har arbete åt vårt eget folk i dagsläget.
  I Sverige ska företrädesvis svenskar arbeta men även utlänningar ska kunna ges tillfälliga arbetstillstånd under en begränsad period. Det är dock inga 15-20 år det blir tal om.

  Mvh Rickard

  SvaraRadera
 3. Men saken är den att de Svenskar som bor i hongKong inte arbetar på ambassaden. Endast ett fåtal av de gör det.
  Deras barn känner inte till Sverige som vi gör det. De åker hit endast 1 månad per år. De är lika mycket Svenskar som utvandrarna.

  Sen har jag en annan fundering. Här i Mönsterås har vi en del utländska medborgare. Men min närmaste granne är utlänning som är gift med en Svensk kvinna. Han ser ut som vi, han pratar som vi och han har ett stabilt arbete som vi. Vad händer med honom. Borde han bli utvisad?

  Tommy

  SvaraRadera
 4. Det är det kinesiska folket som får ta ställning till vad de vill göra i den frågan.

  Det beror på vart din granne kommer ifrån. Vi vill ju inte utvisa alla invandrare. Om du läser på vår hemsida så är vi ju för en invandring av folk från länder som tillhör det västerländska genetiska arvet. Om han talar svenska eller har ett arbete spelar ju mindre roll då. Och vi hindrar ju absolut inte hans fru ifrån att följa med honom ifall han tillhör dem som kommer att få åka hem igen. http://www.svenskarnasparti.se/vidareutveckling-av-de-politiska-punkterna

  SvaraRadera
 5. Han är från Jugoslavien. Dvs före detta kommunistregim. Fat Jugoslavien var ju ett land som var västerländsk om man jämför med tex Ryssland.

  Det jag dock inte kunde läsa var slutar gränsen för västerländsk kulturarv. Jag fick lära mig i skolan att Rysska befolkningen härstammar från Sverige.

  Tommy

  SvaraRadera
 6. Hmmm... Det är lite svårt att säga på rak arm. Jugoslavien är väldigt blandat och har även en muslimsk befolkning. Det beror lite på hans härkomst. Men givetvis så finns möjligheten att han får stanna också. Det är ett senare problem att lösa. Vår förstahandsprioritering är att stoppa den nuvarande invandringen.

  Det finns inga direkt klara gränser för hur långt det västerländska arvet sträcker sig. Även den vita delen av Sydafrika kan ju omfattas av det då de tidvis hade en väldigt stor invandring av europeer.

  En liten del av den ryska befolkningen stammar säkert från Sverige men de allra flesta gör det inte.

  SvaraRadera
 7. Håller med att invandringen måste stoppas men jag håller inte med att tex Sydaffrikaner skulle tillhöra den västerländska kulturen bara för att de härstammar från europa.
  Men vi har olika åsikter så vi behöver inte gå ingående på det nu.

  Min granne är kristen. Inte muslim. Vad jag förstår så gillar han inte ens muslimer.

  ha en bra dag

  SvaraRadera
 8. Med det västerländska arvet så menade jag det genetiska arvet i inlägget ovan. Vita sydafrikaner är mer lika oss än svarta sådana.

  Religionen hos din granne spelar ingen roll utan det är härkomsten som är det viktiga. Det finns ju även kristna som vi anser inte hör hemma i Sverige. Svenskarnas parti är för religionsfrihet och vi vill inte förbjuda någon personer som utövar någon speciell religion att vistas i Sverige.

  Ledsen att det tagit tid att svara. Har mycket på jobbet och ett långsamt internet.

  Mvh Rickard

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.