fredag 15 oktober 2010

Who gives a fuck?

Vilken underbar dag.
Äntligen fredag. Nu är vi på väg söderut igen. Vädret har blivit lite bättre men nästa vecka blir det skit igen. Sydostliga vindar och det kommer att gunga en del. Två dagar till med kass mat och sedan byter vi kock. Det är fan inte en dag för tidigt.

Hittade en artikel i DN som jag blir en aning förbannad på. ”Demokratin kränks i Irak” heter den. Wooohooo! Vilket nyhetsvärde! Det är fan patetiskt. Är det på den nivån journalistiken ska ligga? De två första meningarna lyder: ”Medborgarna i Irak har väntat i över sju månader på att landet ska få en ny regering. Svenskirakiska Abir al-Sahlani, nybliven riksdagskvinna, är arg och besviken på de irakiska politikerna som inte lyckats häva dödläget.”

Handlar artikeln om finn fem fel? Jag blir så besviken på det här tramset. Hon är väl för det första inte svensk och även om hon skulle varit det så borde hon väl som riksdagsledamot ha betydligt bättre frågor att ägna sig åt? Kanske att arbeta för det folket som röstat fram henne? Det anser jag iaf vara en SVENSK politikers första och enda mål. Jag är fan arg och besviken på henne. Arg för att hon inte arbetar för Svenskarnas bästa och besviken på att hon är här och inte i Irak.

Artikeln handlar i övrigt om hur lång tid det tagit för de irakiska partierna att forma en regering efter deras val för 7 månader sedan. Den är också full med lite mer roliga citat och visar på de många skillnaderna ( läs likheter) mellan Sverige och Irak.
En hälsning från Irak lyder: ”Det är roligt att demokratin fungerar i Sverige. Här i Irak är den rutten.”
Och angående de Irakiska politikerna: ”Men så länge vi har politiker som sätter sina egna intressen före landets kommer ingen utveckling att ske.”
Det är ju precis så det är här i dagsläget. Svenska folket kränks dagligen, demokratin är rutten och våra ”folkvalda” sätter i många fall sina egna intressen före folkets.

Är du nöjd med de politiker du röstat fram?

6 kommentarer:

 1. Jag är väldigt nöjd med den person som fick min röst i riksdagsvalet. ;) Han bryr sig lika mycket om svenskarnas bästa vare sig det är valår eller inte.

  SvaraRadera
 2. men föddes du med syrebrist, eller vad? det förstår du väl själv att man som politiker även ska vara intresserad av omvärldspolitik?

  SvaraRadera
 3. Hmmm... Nej, Ingen syrebrist. Men skulle det på något sätt vara något negativt? Gillar du inte olika? Menar du att handikappade skulle vara mindre värda?
  Som politiker ska man vara intresserad av att arbete för det folket som valt dig och inte för något annat folk.

  SvaraRadera
 4. Jag känner historien om denna kvinna. Har kontakter i Irak och fick bekräftat att hon utarbetats utav sitt eget parti för hon var ett fiasko. Hennes politiska åsikter var väldigt udda och skulle späda på hatet mellan irakiska etniska grupper.

  Hon misslyckades brutalt i Irak och försöker bli politiker i Sverige. Eftersom hon är invandrare och kvinna blir hon helgonförklarad. Lite som 18åringen emot våld som fick plats i riksdagen. Hennes "närvaro" lockar röster från förorten. Thats all.

  SvaraRadera
 5. Sveriges demokrati är långt ifrån rutten, vi är, tro det eller ej, världens mest välfungerande demokrati. Men den som vill sprida politikerförakt skyr ju inga medel.

  Som någon annan skrev, Sveriges politik innefattar utrikespolitik. Folket förutsätter det (uppenbarligen inte hela folket). Dessutom finns det minst 100 000 svenskar som härstammar från Irak.

  Just den här tjejen verkar däremot inte vara så skarp.

  SvaraRadera
 6. Jo, demokratin ÄR rutten. "Det har sagts att demokrati är den sämsta styrelseformen som har prövats, bortsett från alla andra former som har prövats genom tiderna." sa Winston Churchill.
  Varför ska vi vara nöjda med ett system som bara är halvbra?
  Idag så så har vi 329 personer som sitter i riksdagen och bestämmer åt oss. Dessa har inga som helst krav på kompetens utan sitter där för att folk röstat på deras partier. De har heller inga som helst krav på att vara insatta i frågorna de röstar om eller krav att ens vara närvarande och nyktra. De har dessutom ansvarsfrihet så de kan inte ställas till svars för dåliga beslut och vill du ge dem "sparken" så tar det 4 år. Deras löner ska vi inte ens nämna då de är så fjärmade från vanligt folk genom dem att det är skrattretande. De tjänar inte folket utan de tjänar endast PÅ folket.
  Svenskarnas parti vill ha ett system som grundar sig på ansvar och kompetens. Tänk er som att det vore ett större företag. Väljs då ledningen genom att arbetarna röstar? Nej, de tillsätts av ägarna tack vare sin kompetens. Om det går dåligt för företaget så får ägarna avsätta chefen och tillsätta någon ny.

  Sedan finns det för övrigt inga Svenskar som härstammar från Irak. Det finns dock ett 100 000tal Irakier i Sverige som gör det. Dessa individer är inte och kommer aldrig att kunna bli svenskar.

  Våra folkvalda politiker bör inte lägga sig i utrikespolitiken utan den bör regeringen sköta. Hur intresserade de än är.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.