lördag 9 oktober 2010

Det underbara Kalmargardet

Vilken underbar dag.

Ibland krävs det så lite för att man ska bli glad. Det räcker med att läsa tidningen. Gårdagens artiklar i Barometern om Kalmargardet gjorde fan hela min dag. I somras så satte Kalmargardet stopp för AFAs verksamhet genom att hänga ut en av deras ledande aktivister i ett egenproducerat flygblad. Mer än så krävs inte för att de ljusskygga trollen ska lägga av.

När han inte är anonym längre så är det inte lika roligt att kasta sten på folks fönster. Det roligaste i sammanhanget är att både han och hans mamma stod som kandidater på Vänsterpartiets lista i kommunvalet förra månaden. Hans mor sitter för övrigt i Barn- och ungdomsnämnden. Jag hoppas att hon är nöjd med sin son och hans odemokratiska arbetsmetoder.

När flygbladet spreds i Kalmar så gjorde de en anmälan. Vänsterpartiets högsta höns, Bertil Dahl, försäkrade minsann att deras medlem lovade att han inte hade något med AFA att göra. Godtrogen och blåögd som ett barn. Eller visste han egentligen vad som skedde och valde att titta bort? Är det sånt här deras partiledare lovade på valnatten när han talade om ”utomparlamentarisk kamp”?

Barometerns första artikel kan ni läsa här och där framgår även den utpekade AFAitens namn, gårdagens två artiklar här och här och mitt blogginlägg om deras första artikel i somras här. Även den gamle Sd:aren Thoralf har bloggat om det och publicerar även flygbladet som Kalmargardet delade ut. Både Realisten och Nationell.nu skriver också om det. De flesta artiklarna går att kommentera och det är en väldigt rolig läsning där.

Det enda pinsamma i sammanhanget är polisen som inte verkar ha koll på läget. Ett trettiotal nerlagda anmälningar de senaste åren och det enda de gör för att kolla upp AFA är att kika lite på deras hemsida. Frågan är hur de ska gå till väga nu när Kalmargardet har släckt ner den?

Dagens citat: Uffe på polisen beskriver sina spaningsmetoder gentemot AFA...
"– Vi har följt dem via hemsidan, men nu är den ju nedsläckt. Men jag tror inte de är så aktiva längre."

2 kommentarer:

  1. Är polisen helt hjärndöd eller finns det hopp för honom?

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.