tisdag 30 november 2010

Att arbeta eller inte arbeta, det är frågan...

Vilken underbar dag.

Det är skönt att vara ledig. Man kan sova länge på dagarna. Funderar på att söka lite jobb men kan nog skjuta upp det till nästa vecka. Jag har inte så bråttom.

Hittade två artiklar i DN idag om arbetslösheten i Sverige. Den ena handlar om hur bra svensk jobbpolitik är och den andra handlar om hur nyanlända ska få jobb snabbt. I den ena artikeln så kan man läsa att "Till skillnad från den senaste genomgången är den övergripande bedömningen att arbetsmarknadspolitiken fungerar ganska väl." Jaså? Nästan 23% av ungdomar mellan 15-24 år är arbetslösa enligt SCB. Hos befolkningen i helhet så är siffran 7,5%. Då döljs ändå stora delar av olika program och åtgärder. Men det fungerar tydligen "ganska väl".

Trots den här arbetslösheten så fortsätter ändå våra politiker att driva invandringen till nya höjder. Över 88000 nya människor har kommit till Sverige hittills i år enligt migrationsverket. Och i den andra artikeln i DN kan man läsa: "Alla politiska partier är överens om att integrationspolitiken varit ett stort misslyckande. Det finns även en stark majoritet för att Arbetsförmedlingen blir huvudansvarig."

Som det ser ut nu så tar det i genomsnitt sju år för en nyanländ(läs "flykting") att komma i arbete. Sju jävla år. Sju år som vi ska försörja den personen. Kul. Skitkul. Jag kanske skulle ta 7 års semester också. Söka lite jobb, gå lite kurser, bara njuta av livet och låta staten betala...

Det tar alltså sju år (i genomsnitt) för dem att få jobb trots nystartsjobb, trots jobblotsar, trots instegsjobb, trots statligt betalda språkkurser i svenska. Trots att det tar så pass lång tid för dem att få ett arbete så fortsätter ändå våra politiker att driva invandringen till nya höjder.

Jag hoppas att du som svensk inte känner dig förbisedd av regeringens politik. Det är ändå du som röstat fram dem och "arbetsmarknadspolitiken fungerar ganska väl." Men du kan ju tänka på det till nästa gång du har chansen att påverka politiken. Det finns ju ett parti som alltid prioriterar de svenska arbetarna. Ett parti som vill stoppa invandringen och skaffa arbete åt ALLA svenskar.

Ge ditt stöd till Svenskarnas parti. Hjälp oss att hjälpa de SVENSKA arbetarna.
http://www.svenskarnasparti.se/hjalp-till     http://www.svenskarnasparti.se/blimedlem/

Några relevanta artiklar.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-ska-nyanlanda-snabbt-fa-arbete-1.1218532
http://www.dn.se/ekonomi/svensk-jobbpolitik-far-godkant-1.1218769
http://www.scb.se/Pages/Product____23262.aspx
http://www.migrationsverket.se/info/1903.html
http://svt.se/2.22620/1.2251341/svensk_jobbpolitik_fungerar_ganska_val?lid=senasteNytt_1765014
http://www.metro.se/se/article/tt/2010/11/30/jobbpolitik/index.xml
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.498793-arbetsmarknadsatgarder-fel-vag-till-fler-jobb
http://www.dn.se/nyheter/sverige/forskare-varnar-for-hogre-arbetsloshet-1.1219283https://politisktinkorrekt.info/2010/11/30/hogsta-arbetslosheten-i-europa-pa-12-ar
http://www.friatider.se/nytt-miljardregn-over-invandrarnahttp://www.friatider.se/ahmed-hamburgervandaren-viktig-bricka-i-arbetskraftsbristens-sverige 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.