måndag 15 november 2010

Flykting här, flykting där, flykting fucking everywhere....Del II

Vilken underbar dag.

Ännu flera ”flyktingar” kommer till Oscarshamn. Förra veckan skrev Barometern att ett 40-tal asylsökande ska förläggas i Kristdala och idag kan man läsa hur det ska bli ett 50tal i Kristinebergsområdet i Oskarshamn. Det blir bara fler och fler. På senaste tiden så har dessa asylturister till stor del bestått av zigenare från balkan. På vilket sätt de skulle ha flyktingstatus och att Sverige är det första EU-land de kommer till och är för mig obegripligt.

I Barometerns artikel så berättar Lars Borgemo, enhetschef vid Migrationsverket i Högsby att det är gratis att hjälpa dessa flyktingar för kommunen. ”Enligt Borgemo kommer inte anläggningsboendet att belasta kommunens kassa på något vis eftersom det är Migrationsverket som står för alla kostnader.”

Att oscarshamnsborna och alla andra svenskar likväl få betala för dessa ”flyktingar” med sina skattepengar verkar han inte bry sig om. Ingenting är gratis när det gäller att ta emot flyktingar hur gärna folk vill att det ska vara så. Alltid är det någon som får betala i slutändan. "migrationsverket betalar" och "det kostar inte kommunen en krona" är argument som vi hört förr och det är samma genomskinliga bluff då som nu. Det är och förblir de svenska skattebetalarna som får stå för notan. Jag börjar bli jävligt trött på det.

Jag har tidigare skrivit om flyktingförläggningarna i både Oscarshamn och ute på Öland. De inläggen kan ni läsa här, här, här och här. Det börjar bli tjatigt nu.


Dagens citat: Bara för att det är så jävla dumt sagt av Borgemo.
"...kommer inte anläggningsboendet att belasta kommunens kassa på något vis eftersom det är Migrationsverket som står för alla kostnader.”

1 kommentar:

  1. I min kommun sade det socialdemokratiska topphönset angående en miljökonsekvensbeskrivning som skulle göras, med en kostnad på ca 200 000 kronor, att "den kostar inget". Förvånade kommuninnevånare frågade då vad han menade - att den inte skulle kosta någonting. Svaret löd: "-Den är ju redan budgeterad!"

    Med andra ord så fungerar det så här: om man ser till att budgtera något så kostar det inget. Skitsmart!

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.