fredag 26 november 2010

Snokare på internet.

Vilken underbar dag.

Jag har hittat ett par roliga sidor på nätet. De heter creeper och mediacreeper.com. Vilka underbara sidor. Man kan se från vilken IP adressen del av mina besökare kommer. Creeper håller koll på myndigheter och här kan man läsa att skatteverket är synnerligen intresserade av min blogg. Jag har även fått ett par besök från riksdagen. Vad spännande. Jag hoppas att de gillar det jag skriver. Idag har även migrationsverket titta in. De är nog nyfikna på min syn på flyktingpolitiken...

På mediacreeper så kan man istället se vilket mediaföretag som besökt mig. Sveriges radio, GP och TV4 är några exempel. Vad spännande. Jag hoppas att de också gillar det jag skriver. Den statistiken kan ni se här.

Statistiken stiger sakta. Omkring 200 unika besökare om dagen. Det är jag väldigt glad över. Alla besökare kommer ju inte från skatteverket eller media.

I övrigt så läste jag Robert Aschbergs kolumn i AB. Han förfasas där över att nationalister diskuterar alldagliga saker på internetforumet Nordisk.nu
Att folk där framstår som helt vanliga människor som pratar om helt vanliga saker är tydligen hemskt? Hans artikel innebär för mig två saker. Nummer ett så är det ännu en bekräftelse på att han och hans hejdukar på Expo är där och läser. Det har ju inte varit någon hemlighet men det är bra att folk känner till att de som bekänner sig till vänsterextremism får en stor del av sin information i från ett öppet forum. En del får de givetvis från olaglig verksamhet som dataintrång men det är svårare att skydda sig mot.

Det andra som hans artikel innebär är gratis reklam. Att nationalister framstår som vanliga människor är inte så dåligt. "Signaturen tn22ah är styrman i handelsflottan och ”nationell båtälskare”. Han söker likasinnade för umgänge i skärgårdens gästhamnar." kan man läsa. Jag vet inte riktigt om det svenska folket skulle tolka det som börja på en ny förintelse eller tro att signaturen tn22ah därmed planerar att skapa något lebensraum i gästhamnarna.

Aschberg gör oss bara en tjänst genom sin artikel. Jag undrar för övrigt vad han själv pratade med sina partikamrater om när han var han aktiv i det maoistiska partiet SKP. Mysbyxor, matlagning och folkmord kanske?

Foto: Daniel Golabiewski. Hans kolumn i AB kan ni läsa här.

1 kommentar:

  1. De flesta myndigheter har mediabevakning vilket innebär att det räcker med att du nämner vissa nyckelord för att din blogg ska ploppa upp. Det behöver inte betyda att det finns någon bevakning av din blogg från myndigheternas sida, utan att det finns nyfikna arbetare på dessa myndigheter,

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.