måndag 29 november 2010

Parasiter eller flyktingar?

Vilken underbar dag.

Ligger på soffan med en kopp kaffe. Är proppmätt efter hembakad pizza och chokladkaka. Jag är glad att jag har en spis och en vattenkokare. Ibland är man bara jävligt nöjd med livet. Men det hade varit trevligt att få lagad restaurangmat tre gånger om dagen och att få slippa disken.

Hittade en artikel i expressen som jag irriterade mig oerhört på. Irriterad är kanske ett för milt ord. Förbannad är nog mer rätt. Den handlar om hur hjälpgruppen Behov i fokus i Östersund tycker synd om "flyktingarna" som är inhysta på Frösön. I Östersund så härjar nämligen tarmparasiten Cryptosporidium, som ger olika svåra diarréer. Detta har befolkningen informerats om i radio och TV. Men ingen har tydligen talat om det för "flyktingarna". Om någon av dem drabbats framgår inte i expressens artikel.

Men iaf... I artikeln kan man läsa hur Carina Herkules från flyktingkramarna har försökt få vanligt folk att skramla ihop till några vattenkokare åt dem. Dessutom kan man läsa att det saknas TV, spis och allting annat som dessa "flyktingar" kräver för att kunna njuta av den svenska gästfriheten.

Men det allra bästa kommer längst ner i artikeln. K-G Holmström som är teamledare vid Migrationsverkets mottagningsenhet i Sundsvall får besvara Expressens frågor om de saknade vattenkokarna.

"Expressen: Flyktingarna har inte fått några vattenkokare, trots tarmparasiten?

K-G. - I så fall kan vi hjälpa till med det. Tidigare var det restaurangen, där de äter frukost, lunch och middag, som skaffade in vattenkokare. Men de försvann från de allmänna utrymmena ett tag. De trodde att det var deras egna."

Dessa "flyktingar" har alltså ingen spis för att de behöver det inte. De får lagad mat tre gånger om dagen från en restaurang. Läs den meningen en gång till. Restaurangmat tre gånger om dagen. Vilka svenskar får det? Och sedan gnälls det för att de inte har en spis? Vad ska de med en spis till när skattebetalarna redan står för deras restaurangnota? Och vidare så har de FÅTT vattenkokare av restaurangen som de stulit?

Jag hoppas att du, Carina Herkules, skäms. Du tigger vattenkokare åt folk som redan stulit flera. Spendera dina egna jävla pengar på dem om du vill. Det skiter jag i. Men spring fan inte och tigg för deras skull. De har det redan bättre än många svenskar.http://www.expressen.se/nyheter/1.2232319/de-informerades-inte-om-tarmparasiten
https://politisktinkorrekt.info/2010/11/29/snyftreportage-om-saknade-vattenkokare-med-oavsiktlig-slutknorr/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8197606.ab
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4208420
http://www.blt.se/nyheter/tt_inrikes/parasit-hittad-i-kranvattnet%282196463%29.gm
http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.1024169-parasitsmittor-kommer-att-oka
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5668875

2 kommentarer:

  1. Jag tycker Carina gjort rätt. Är det bättre att drygt 200 asylsökande får kraftiga magproblem och därför behöver sjukvård än att någon faktiskt tar tag i problemet i sin linda? Genom att agera har Carina troligtvis sparat lite av våra skattepengar.
    /Maud

    SvaraRadera
  2. Vi skulle kunna spara ännu mera skattepengar genom att inte ta emot några "flyktingar".

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.