fredag 26 november 2010

Vilka skor sig själva på folkets bekostnad?

Vilken underbar dag.

Trots de andra politikernas fulspel där de pressar skatteverket att tvångsskriva Daniel i grannkommunen så är Svenskarnas parti inte på latsidan. Den 25 november var det nämligen dags för det andra kommunfullmäktigemötet i Grästorp efter valet. På detta mötet fick Svenskarnas parti igenom sitt första förslag.

Från artikeln på partiets hemsida.
"Nästa punkt som togs upp var Höglunds förslag om att man skulle ha hänsyn till miljöaspekten även vid köp av tjänster så att svenska arbetare skall väljas för arbeten i kommunen. Där röstade en klar majoritet för SvP:s tillägg. Första gången Svenskarnas parti lade in ett politiskt förslag fick man alltså gehör. Frågan är dessutom viktig och en av partiets profilfrågor.

Problemet med billig utländsk arbetskraft som konkurrerar mot svenska arbetstagare är växande. Problemet uppstod i och med Sveriges medlemskap i EU och exploderade i och med östutvidgningen. Nu kommer Grästorp att i första hand anlita tjänster och köpa in varor som gynnar människor i omgivningen. Detta medför naturligtvis också fördelar för Grästorps kommun genom att skattepengar kommer tillbaka till kommunen och fler har arbete.
"

Även kommunens kommande budget röstades igenom och de borgerliga partierna fick igenom sin skattehöjning. I den kommande budgeten fanns även ett förslag om att höja partibidragen från 5 000 kronor per kandidat till cirka 7 000 kronor. Att man höjer skatten för invånarna i kommunen samtidigt som man höjer partibidragen var det BARA Svenskarnas parti som reserverade sig mot. De övriga partierna vill alltså att Grästorps invånare betalar mer i skatt så att de själva kan få mer i bidrag.
Jag anser att politiker är till för att tjäna folket och inte tjäna på folket.

Från artikeln på partiets hemsida.
"När ordet blev fritt begärde Daniel Höglund ordet.

- Jag tycker det är vansinne att höja partistödet när det ekonomiska läget är som det är i kommunen. I Svenskarnas parti anser vi att politiskt arbete huvudsakligen skall baseras på idealism och det partistöd som går ut redan nu är absolut tillräckligt. Jag tycker det är oerhört respektlöst mot invånarna att ena stunden prata om besparingar och höjda skatter och i nästa prata om att höja bidragen till sig själv. Jag hoppas verkligen inte att det här går igenom utan förordar att förslaget inte bifalles."

Artikeln kan läsas i sin helhet här och även nättidningen Realisten.se skriver om det här.


1 kommentar:

  1. Hej! Visa din blogg på iPhone!
    http://www.icornr.com/sv/adduser.php

    SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.