onsdag 24 november 2010

Ett politiskt beslut av skatteverket?

Vilken förbannad skitdag.

Nu försöker skatteverket sätta käppar i hjulet för Svenskarnas parti.

"Huvudregeln är att du ska vara folkbokförd där du är bosatt. Du anses vara bosatt där du normalt bor." står det på skatteverkets hemsida och Daniel bor i Grästorp. Hur svårt kan det vara? Ska de förbjuda honom att träffa sin familj som bor i grannkommunen?

I Sveriges radio så intervjuas centerpartisten Roger Andersson. Han tycker att det är bra att slippa konkurrensen. Han är väldigt rädd att Svenskarnas parti ska ta hans väljare. Han har även stensäkra argument för att Daniel inte bor i Grästorp. I intervjun säger han: "Det såg vi ju under valrörelsen, att det var personer som inte hade koppling till Grästorp som var aktiva här. Det finns mycket som tyder på att han inte har vistats här."

Nähä? Var det så? Hemska tanke! Att Svenskarnas parti hade hjälp av folk som bodde i grannkommunerna? Jag själv var i både Emmaboda och Mönsterås och hjälpte till med valarbetet. Det hade nog inte Roger gillat misstänker jag. Han kanske är så pass inskränkt att han aldrig lämnat Grästorps kommun för någon partiaktivitet? Jag ska nog maila honom och fråga.

"–Jag kommer givetvis att överklaga beslutet och om de tror att de kan stoppa oss med sådana här metoder så inser de inte att vi inte är ett vanligt parti, vi viker oss inte. Mandatet har SvP självklart kvar oavsett om de nu skulle lyckas få bort mig från det. Det försvårar i viss mån vårt arbete i kommunen men stoppar oss inte på något sätt, säger han och tillägger att en längre kommentar kommer publiceras på partiets hemsida." säger Daniel till Nationell.nu


Lite relevanta länkar:

http://www.nationell.nu/2010/11/24/extra-hoglund-mister-sin-plats-i-grastorp/
http://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing.4.18e1b10334ebe8bc800039.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=4202266
http://nlt.se/startsidan/grastorp/1.1036335-svenskarnas-parti-ut-ur-fullmaktigehttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/492882-nazistpartiledaren-kastas-ut-ur-kommunfullmaktige
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2226542/svenskarnas-parti-pa-vag-ut-ur-fullmaktige
http://www.lidkopingsnytt.nu/2010/11/24/daniel-hoglund-mister-fullmaktigeplats/
http://ttela.se/start/vanersborg/1.1036384-hoglund-ut-ur-fullmaktige
http://svt.se/2.22620/1.2245142/nazistledare_pa_vag_ur_fullmaktige
http://svt.se/2.22620/1.2245142/hogerextrem_ledare_pa_vag_ur_fullmaktige?lid=senasteNytt_1765014

5 kommentarer:

 1. Företrädarna för dagens system skall en vacker dag att ställas inför rätta landsförräderi!

  SvaraRadera
 2. Läste precis på nätet om denna nyhet. Tanken som slog mig direkt är att inget har förändrats när det gäller debattklimatet, åsikts- och yttrandefriheten som NSF under 90-talet blev "kända" för genom uteslutningar från fackförbund, uppsägningar från arbete, nekad både bostad och arbete. Allt i s.k. demokratisk anda.

  SvaraRadera
 3. För att förutsätta att han faktiskt tillbringar sin lediga tid med sin familj är väl helt uteslutet.........

  SvaraRadera
 4. Sv. Shit, man tackar man tackar! :)

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.