måndag 1 november 2010

Vill du ha ett jobb? 56 000 kr i månaden, med fria resor, inget krav på din kompetens, eller närvaro, eller på att du måste prestera något?

Vilken underbar dag.

Vill du ha ett jobb där du får 56 000 kr i månaden, med fria resor, inget krav på din kompetens, eller närvaro, eller på att du måste prestera något? Du behöver fan inte ens vara nykter eller drogfri heller. Det sker ingen som helst kontroller. Anställningstiden är 4 år åt gången men har du tur blir det förlängt.

Det enda du behöver oroa dig för är tydligen att folk inte ska ta dig på allvar på grund av din höga lön.

Det är bara att bli riksdagsledamot. Här har vi en artikel av en kommunist som verkligen har koll på läget. Hon vill sänka riksdagsledamöternas löner. Men inte för att de suger ut folkets skattepengar. Nej, hon tror att folk inte tar dem på allvar när de har så höga löner. "Det handlar om trovärdighet" skriver hon.

Trovärdighet, my ass. När jag ser var mina skattepengar läggs så blir jag bara förbannad. Jag har inget som helst förtroende för ett sånt system. Ställ krav på dem som ska bestämma över oss. Det ska fan krävas lite kompetens för att styra ett land.

I mitt yrke så krävs det 3(eller 4)år på högskolan med godkänt i ett antal kurser för att få köra båt. Vart 5 år måste man gå en ny kurs för att få behålla en del av sina behörigheter. Vi får inte dricka eller knarka och det görs regelbundna drogtester. Vi måste faktiskt vara på arbetet och prestera något för att få vår lön. Och lönen? Det är en tredjedel av vad de tjänar. Men jag får vara glad att jag kanske är "trovärdig" tack vare lönen...


Dagens citat: "Det handlar om trovärdighet"

5 kommentarer:

 1. Haha, vilket härligt inlägg! För det är ju verkligen trovärdigheten på grund av den höga lönen som sviker. Eller så kanske det har att göra med att dom tjänar alldeles föör mycket pengar för alldeles för lite arbete.

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet...kan bara hålla med.

  SvaraRadera
 3. Viktigt är!Naturligtvis skedde höjningarna av den
  avgågne Göran Persson,Socialdemokrat,VEM ANNARS?
  Men vi pensionärer,bestals på 258 miljarder kr.
  vilka vi tillsammans med våra arbetsgivare lagt undan för att ha till ev.sämre kommande tider!
  Också ett initiativ av Göran Persson!Samt alla de
  olika statliga verk som såg dagens ljus under hans
  tid som Socialdemokratisk ledare.
  Svensk medborgare sedan 1935.Tillika
  Mölnlyckebo

  SvaraRadera
 4. hur får man jobbet då?? fatta inte

  SvaraRadera
 5. Till Anonym: Det är enkelt, du blir politiker.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.