torsdag 11 november 2010

Terrorist or Dreamer

Vilken underbar dag.

Hittade en låt på datorn som jag inte visste att jag hade. En av de bästa jag hört på länge. En låt som får en att tänka. Vem avgör vilka som är terrorister eller frihetskämpar?

Man kan nästan varje dag läsa i tidningarna om "terrordåd" eller "terrorister". Hur många döda och skadade, om skräck och rädsla som de sprider. Man får väldigt sällan eller aldrig läsa varför de utför dessa saker. Hur "terroristerna" är villiga att riskera sina egna liv för något som de tror på. Saker som frihet, självständighet, rättvisa och en chans att få leva i fred. Det är saker som de kämpar och dör för men det skrivs sällan eller aldrig i tidningarna.

Medias makt är oerhörd. Vilka är det som avgör om någon är en frihetskämpe eller terrorist? Vilka är det som avgör hur deras handlingar ska ses? Jo, givetvis massmedia för att folk är för dumma för att tänka själva.

Har ni någonsin läst om hur terrorstämplade HAMAS driver skolor och sjukhus samtidigt som de skjuter raketer mot Israel? Eller har ni läst varför ETA eller IRA utförde bombdåd? Vem skriver om deras syn på händelserna? Har ni läst om hur Nelson Mandela bedrev en sabotagekampanj mot både militära och civila mål och han planerade ett fullskaligt gerillakrig för att nå sina mål? Eller varför Bobby Sands dog av hungerstrejk i fängelset? Vilka är terrorister och vilka är frihetskämpar egentligen?

Medias makt är som sagt oerhörd. Vilka är det som bestämmer vad som ska skrivas i tidningen? Aftonbladet har publicerat ett par artiklar där de granskar den största mediaaktören i Sverige. De kan du läsa här och här.

Vill man hitta sanningen så får man leta på egen hand. Ett par rader från låten jag hittade. Lyssna på den. Tänk på de som ger sina liv för frihet, för självständighet och oberoende, för rättvisa och ändå kallas för "terrorister".

"...They said he was a rebel then, and he's a hero now.
In '66 this country sang the praises of the dead,
We didn't call them rebels then we used 'patriot' instead,
On every household TV screen we saw how hard they fought,
How they spilled their life's blood, and how freedom had been bought."

Dagens låt:Gary Og - Terrorist or Dreamer, den kan höras här.

6 kommentarer:

 1. Jag säger: Allt Makt Åt Tengil Vår Befriare.!

  SvaraRadera
 2. Sparv, ta en grogg till och var tyst.

  SvaraRadera
 3. Krig behövs. Definitivt i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Nja. jag skulle inte gå så långt som att säga att krig behövs i Sverige. Vi behöver dock en förändring. En stor och grundlig förändring av politiken och vi behöver det fort.

  SvaraRadera
 5. Hejsan hejsan ! Bra idé där tvinga gubben att hjälpa till vore nått . Skulle jag säga det till honom skulle han nog tro att jag skojjar ;)

  Designen var en klar förbättring , absolut :)
  Det finns kontaktformulär och lägga till om du vill att läsarna ska kunna maila snabbt , enkelt och smidigt .

  Sen kan man ju fixa en header om man vill ha det . Överbilden är ju trots allt första intrycket :)

  Det är väldigt tjusigt med vattnet och solnedgången/uppgången i bakgrunden ! VERKLIGEN !

  SvaraRadera
 6. Dom där jävla araberna som springer runt och självmordsbombar gör det ju bara för att de är övertygade om paradiset hägrar om de dör i jihad. Visst, det krävs ju liiite stake, men ändån.. ;)
  Folk som däremot offrar sitt liv utan någon som helst personlig vinning, bör beundras - oavsett för vilken sak.

  Fin din sida blivit föresten!

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.