tisdag 14 december 2010

Musse smäller bomber och Säpo får en ursäkt för att hålla koll på oss.

Vilken underbar dag.

Abdulwahabs lilla missöde i Stockholm får en hel del olustiga konsekvenser. Sossarna som lovade att riva upp FRA lagen har hastigt och lustigt ändrat sig. Deras vallöfte är alltså inte speciellt mycket värt. Nu vill de istället utöka den så att Säpo ska få rätt att signalspana på internettrafik som sker över landets gränser. Under förra året gavs Försvarets radioanstalt (FRA) laglig rätt till sin avlyssning av internettrafik medan Säpo inte gavs samma möjligheter.

Det innebär att de kommer att läsa en stor del av all Internet- och e-post-trafik. Om du trodde att storebror såg dig innan så kan man säga att han sitter med förstoringsglas nu. Jag undrar vad som blir nästa steg.

Nättidningen Realisten.se har en artikel om det med en träffande analys av läget.

"Det svenska folket ska nu avlyssnas ännu mer som straff för att en irakier sprängt sig själv i luften. Sverige fortsätter att delta i krig i bland annat Afghanistan. Samtidigt tar man hit invandrare från de länder som man krigar i. För att försöka väga upp den hotbild som man skapar straffar man svenskarna."


De få meningarna säger det mesta. Vi blir övervakade för att regeringen vill leka krig med USA. Jag hoppas att alla som röstade på Sossarna är nöjda med sitt val. Det finns ett parti som är emot den här typen av övervakning nämligen Svenskarnas parti.


Lite relevanta länkar: Realisten.se, DN, DN igen, SvD, SvD igen, Allehanda, Lidköpingsnytt, SR, SR igen, VK, GP, AB, BLT, Fria tider, SMP och Sydsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.