söndag 12 december 2010

Vem är ansvarig för självmordsbombarens idioti?

Vilken underbar dag.

Lördagens terrordåd i Stockholm har väl knappast undgått någon. Media har skrivit massor av artiklar om det och det mesta är det vanliga tramset. En självmordsbombare som sprängt sig själv i Sverige på grund av vårt deltagande i Afghanistan och Lars Vilks provocerande "konst".

Men vem bär egentligen ansvaret för detta vansinnesdåd?

Det slutgiltiga ansvaret för det här vansinnesdådet ligger fortfarande på den individ som utförde dådet men det finns även andra som bör ha del i skulden. Men jag anser att regeringens invandrings- och säkerhetspolitik har en stor del av ansvaret. Enligt det brev som SÄPO fick innan dådet så är Sveriges deltagande i Afghanistan en av anledningarna till det och Sveriges generösa invandringspolitik är anledningen till att den här individen befann sig här. Dessutom så får vi ju den fantastiska möjligheten att njuta av Lars Vilks alster.

Så detta självmordsdåd är alltså en konsekvens av ett krig som vi betalar 1 miljard om året för men det är också en direkt konsekvens av den invandringspolitiken som regeringen för. De har låtit öppna våra gränser för dessa typer av människor och vi får nu skörda frukterna av deras arbete. Jag hoppas förstås att detta var det enda fallet vi får se i Sverige. Jag vill absolut inte att fler oskyldiga svenskar blir utsatta för konsekvenserna av regeringens vansinnespolitik. Men om det skulle ske fler sådana här dåd så vore det kanske lite mer poetisk rättvisa i om det hände i rosenbad där de som är ansvariga för Sveriges deltagande i USAs Afganistankrig sitter och inte på en gågata där folk julhandlar. Hoppas att ni är nöjda med vart era skattepengar går. Jag anser inte att det är värt det.


Jag har tidigare skrivit om hur vi kastar bort Svenska soldaters liv i ett krig som vi inte har något riktigt intresse i och hur media använder sin makt för att avgöra vem som är terrorist och vem som är frihetskämpe. De båda inläggen kan läsas här och här.

http://www.realisten.se/2010/12/11/sjalvmordsbombare-slog-till-i-stockholm

http://politisktinkorrekt.info/2010/12/11/bil-exploderade-i-stockholms-city-en-dod
http://www.nationell.nu/2010/12/11/muslimskt-terrordad-i-stockholm/
http://www.info14.com/2010-12-12-nu_ska_era_barn_dottrar_och_systrar_do__det_ar_dags_att_avveckla_mangkulturen.html
http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1339
http://www.friatider.se/ulandsk-tv-om-bombdadet
http://www.friatider.se/kristdemokratisk-minister-vill-ge-statsbidrag-till-moskebyggen
http://www.friatider.se/han-pekas-ut-som-sjalvmordsbombaren
http://www.friatider.se/etablissemanget-varnar-for-okad-medvetenhet
http://www.friatider.se/polisen-det-var-vantat
http://www.friatider.se/forsvarsanstalld-kande-till-attacken
http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-daden-vacker-fragor-1.1225917
http://www.dn.se/nyheter/sverige/utskrift-av-hotmejlet-till-tt-1.1226018
http://www.barometern.se/nyheter/vapenexpert-flera-kunde-ha-dott%282211289%29.gm
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/29-aringen-uttryckte-radikala-religiosa-asikter-pa-natet_5803869.svd
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.509657-bekampa-fanatismen
http://svt.se/2.22620/1.2266435/sapo_vi_jobbar_dag_och_natt?lid=senasteNytt_675672
http://affarer.cc/start/1.2573084-explosionerna-var-terroristdad
http://affarer.cc/start/1.2573099-sapo-undersoker-explosionerna
http://ekuriren.se/nyheter/inrikes/1.894208-sapo-utreder-terroristbrott
http://ekuriren.se/nyheter/inrikes/1.894349-vapenexpert-flera-kunde-ha-dott

18 kommentarer:

 1. lika lite som jag tror att det är samhällets fel att svenskar begår vansinnesdåd, lika lite tror jag att det är invandringspolitikens fel att en idiot spränger sig själv. Men Sverige har inte i afghanistan att göra och Sverige borde inte vara en dockregering till usa.

  SvaraRadera
 2. Vi får hoppas att detta var det första och sista fallet. En bloggare skrev om att det tydligen redan har skapats massa stödgrupper till självmordsbombaren på fb. Det är ju isf sjukt! Va ska han ha stöd för? Möjligtvis för att han var så klantig så att han bara lyckades spränga sig själv och skonade alla oskyldiga människor. Det kanske är dags för Sverige att ta tag i invandrarpolitiken som alla är så rädda för att beröra. Självklart kan man inte dra alla över samma kam. Men invandrarpolitiken är inte bra så som den är idag.

  SvaraRadera
 3. Med din logik så borde omvärlden låtit Hitler hållas. Vi skall aldrig hjälpa dom svaga när ligisterna ger sig på dom! Är det din moral?

  SvaraRadera
 4. Till filosofen79: Du har nog missat två små detaljer. Det är ingen Svensk som begått något terrordåd och om inte Sverige hade släppt in folk från Iraq så hade hade inte den här självmordsbombaren befunnit sig här.

  Till Klartexten: Med min logik så hade Sverige inte haft 5000 våldtäkter om året eller slängt bort 100 tals miljarder på invandring.

  SvaraRadera
 5. Jag håller faktiskt med! Och problemet är att folk som inte är berörda av hur samhället ser ut, inte bryr sig och tycker man har rasistiska åsikter om man uttrycker sig! Men, nu börjar fler och fler bli drabbade av hur vårt samhälle ser ut! Hur många oskyldiga blir inte drabbade av hur dem beter sig i Rosengård? Det är synd att en liten skara människor ska förstöra för så många! Fast inte ens nu får folk upp ögonen över hur FEL Sverige tar invandrar politiken!

  SvaraRadera
 6. Media,politiker och polis säger att det inte finns något fortsatt hot, att det var en enskild galning som agerade på egen hand. Tidigare idag bedyrade Beatrice Ask betydelsen av FRA fastän det bevisligen inte stoppade den här självmordsbombaren. Om FRA är en sådan framgång så måste det betyda att man tidigare förhindrat terrorattentat vilket betyder att det finns fler potentiella "enskilda galningar" i landet.

  I SVT's AGENDA sa man även att svenska självmordsbombare inte alls var något nytt men att de begått terrordåd utanför Sveriges gränser, men man glömde att göra situationstecken när man sa svenskar:)

  SvaraRadera
 7. Sionismens främste sakkunnige Jinge (Jan Inge FLÜCHT) avslöjar: ”Rörbomberna” det talas om var 3-4 cm långa och har en diameter på 1,5 cm. Mindre än ordinära kinapuffar.
  ¤ Menas att det absolut inte funnits någon förödande bomb . "Mindre än ordinära kinapuffar" då man försiktig tittar på foton.Enligt judiska medier funnits nästan en atombomb fast tvålopera-bomb-kvaliteten.

  Mvh.'
  Linda Svensson

  SvaraRadera
 8. Jaaaaa, sjääälklart.
  Av 25 000 pers som kommer hit varje år, så är det endast 1 som sprängt sig. Måste ju visa på att varenda en är av precis samma typ...

  SvaraRadera
 9. @Linda
  Kraftiga kinapuffar som sliter upp hål i en mage och sliter loss murbruk från en vägg. Eller hur? Och nu smällde bara en.
  Såna kinapuffar fanns inte när jag var liten.

  SvaraRadera
 10. Till Someone: Jaha? Ingen har påstått att alla som kommer hit är självmordsbombare. Men om vi måste stoppa 25 000 st för att slippa en sån här händelse per år så tycker jag det är ett billigt pris.

  SvaraRadera
 11. Angående kostnaden av kriget i Afghanishan så har du fel om kostnaden på 1 miljard, det kostar det dubbla, iaf enligt Sveriges fd FN-ambassadör Pierre Schori.
  Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister verkar ju vara muslimer...

  Passar även på att tacka för en bra blogg!

  SvaraRadera
 12. Till anonym: Siffran 1 miljard hittade jag i en artikel i DN för ett tag sedan. Det är den militära insatsen som kostar så mycket. Men vi ger även annat bistånd som kostar nästan lika mycket till.

  "Den svenska insatsen kostade 2009 cirka 1,9 miljarder, varav cirka 1 miljard gick till den militära delen." http://www.dn.se/nyheter/varlden/afghanistan-svenska-insatsen-1.930863

  SvaraRadera
 13. "Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister verkar ju vara muslimer..."
  De i IRA, ANC, ETA med muslimer? Eller menade du så här "Alla islamistiska terrorister verkar vara muslimer"?

  SvaraRadera
 14. Tror det inlägget kan syfta på hur media vinklar sina nyheter. Alla muslimer är "terrorister" och de andra är frihetskämpar. Sen vilka som bestämmer vad som ska skrivas i tidningar och vad som står på deras agenda är en annan sak...

  SvaraRadera
 15. Det pratas alltid om att man inte vill se oskyldiga människor skadas. Men tyvärr gör man skillnad mellan oskyldiga. Jag tycker de oskyldiga som dör i muslimska länder är lika oskyldiga som våra oskyldiga folk i väst. Så länge vi gör distinktion i "oskyldighet" bara baserad på etnicitet eller religion så kommer vi att se såna här händelser och det går inte att stoppa det på nåt sätt

  SvaraRadera
 16. Jag håller absolut med er om att invandringspolitiken i Sverige är för taskig - varför släppa in mängder med flyktingar när vi inte har arbete eller plats för dem som redan finns här? Men att stoppa all invandring för att undvika att nån enstaka terrorist skulle ta sig in, det är ju likadant som att sluta köra bil för att man är rädd för att en dag krocka. Se över och minska invandringen - ja. Stoppa den totalt - definitivt inte. Vi behöver invandringen, oavsett risk för terror.

  SvaraRadera
 17. Islamofobi är vackert!

  SvaraRadera
 18. Bedöm själva... Om man exempelvis citerar koranen: (min version är på både engelska och arabiska och är utgiven av Penguin Books Ltd, 27 Wrights Lane, London w8 5tz, England och författaren är N. J. Dawood det är hans 10:e revision och den är ifrån 1995) Två exempel av många som kan kopplas ihop med "terror" eller inte...

  "He will put terror into the hearts of the unbelievers. They serve other deities besides God for whom He has revealed no sanction. The Fire shall be their home; dismal indeed is the dwelling of the evil-doers. (3:151)

  "Those who deny God's revelations shall be sternly punished; God is mighty and capable of revenge. Nothing on earth or in heaven is hidden from God. (3:5)

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.