tisdag 21 december 2010

Bortkastade pengar och liv i någon annans krig.

Vilken underbar dag.

Jag har tidigare skrivit om den svenska, militära insatsen i Afghanistan. Jag anser det vara kasta bort pengar och liv. I år beräknas kostnaden hamna på 1,5 miljarder. Det är en rätt stor ökning från förra årets nota på 1 miljard. Gör våra soldater där någon skillnad då? Slipper vi få hit flyktingar? Nix, antalet invandrare till Sverige i år är nära 100 000 och över 2000 av dem är asylsökande från Afghanistan. Det kan jämföras med nästan 1700 asylsökande Afghaner under 2009 och inte ens 800 under 2008. Flyktingströmmen därifrån ökar alltså ju mer pengar vi pumpar in. Hmmmm... Det är kanske dags att stänga av biståndet?

Idag så kan man läsa i DN om hur Sverige pressats av USA att öka vår närvaro i Afghanistan. Uppgifterna om hur det gick till kommer från Wikileaks. Så för vår godtrogna statsministers vilja att leka med de stora hundarna så får vi stå ut med en ökad invandring.

Tecknare: Roger Persson
Statistiken hittar man på migrationsverkets hemsida. De tidigare inläggen jag skrivit kan läsas här, här, här och här. Dagens artikel i DN kan ni läsa här. Lite annan intressant läsning hittar ni på Realisten.se, Fria tider, Info14 och Politisktinkorrekt.info. DN, SR Expressen, SR, HD, ÖL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna om ni vill.