fredag 3 december 2010

Hur fan tänker en miljöpartist? Ett svar till Mikaela.

Vilken underbar dag.

Hittade en artikel idag på Politisktinkorrekt.info om hur en miljöpartist tänker. Det var rätt rolig läsning. Hon verkade ju inte ha alla höns hemma efter det korta stycke som var citerat där. Men jag blev nyfiken och läste artikeln som det handlar om på newsmill.

Jag blir lite irriterad direkt. Bara rubriken säger allt, "Mänsklig rättighet att invandra till vilket land man vill". Det är inte och ska för fan inte vara en mänsklig rättighet? Skulle hon anse samma sak om en vit massinvandring till Sydafrika? Där vi sedan kan ställde absurda krav på staten i form av skyhöga bidrag, en egen lagstiftning och andra förmåner? Jag undrar om Mikaela sitter och tuggar svamp i skogen med de andra trädkramarna när hon fantiserat ihop något sånt.

Men visst, nyfiken som jag är så läser jag vidare i hennes artikel. Första meningen lyder "När svenska bönder på slutet av 1800-talet och början av 1900-talet bröt upp från sina hem för att söka sig bättre ekonomiska förutsättningar i Amerika så följde de en tradition som är lika gamla som den mänskliga civilisationen." Jaha ja... Den gamla vanliga visan. Svenskar har minsann också invandrat till andra länder. Visst har vi det. Men nu jämför Mikaela äpplen och päron. Arbetskraftsinvandring och asylturister är inte riktigt samma sak, lilla gumman. Hur tror du förresten de nordamerikanska indianerna kände inför invandringen? Blev de glada över hur berikade de blev av den nya kulturen? Blev de gynnade av det nya tillskottet till deras samhällen? Eller ska du kalla dem "rasister" för att de inte var så förtjusta?

Men visst, nyfiken som jag är så läser jag ändå vidare i hennes artikel. I nästa stycke så hittar man meningarna "Flyttandet har varit en av själva grundförutsättningar för att sprida kunskap, erfarenheter och för att utveckla samhället." och "Migration har också i alla tider skapat utveckling." Snälla, lilla Mikaela, kan du inte berätta hur de somaliska flyktingarna har utvecklat vårt samhälle? Eller de "ensamkommande flyktingbarnen" för den delen? Ett litet exempel? Inte det? Nähä...

Nu börjar min nyfikenhet att avta lite men jag läser ändå vidare. En bit till ner i artikeln hittar jag stycket: "Genom arbetskraftsinvandring och migration får Sverige in kompetens, arbetskraft, nya företag och förbättrar sina handelsrelationer. Sverige är ett litet land med stort beroende av omvärlden och vårt välstånd bygger på vår handel med andra länder. Ny forskning visar att ökad invandring från ett land är intimt sammankopplat med ökat handelsutbyte med det landet."
Hmmm... Nja. Vi har ju handlat med andra länder under lång tid f.m. (före massinvandringen) och det kan man alltså göra utan invandring. Sen är jag väldigt nyfiken på hur vårt handelsutbyte med tex Somalia ser ut. Det är ju ändå därifrån en stor del av våra invandrare kommer. Hur påverkar det handelsutbytet får svenska välfärd? Khat är nog den största importprodukten misstänker jag...

Har tröttnat på hennes trams nu. Men jag fortsätter att läsa vidare bara för att jag är så jävla envis. Ännu en bit ner står det: "Sist, men inte minst så är Sverige också ett land med en åldrande befolkning. De flesta som migrerar gör det mellan de är 20 och 40 år. Det betyder för Sveriges del att vi får in utbildad relativt ung arbetskraft."
Utbildad arbetskraft? Jaha ja... Är det stor efterfrågan på fåraherdar? Vänta lite så ska jag kolla på arbetsförmedlingens sida. Ledsen, inga träffar på just fåraherde. Och var ska vi göra av alla dessa högutbildade invandrare? Det gnälls ju ändå ständigt om hur de som kommer hit med universitetsutbildning bara får städjobb eller kör taxi. Vi har en arbetslöshet på närmare 8%, så varför behöver vi då dem? Och att befolkningen måste föryngras kan inte ske genom invandringen. Här kan du läsa en bra artikel om det, Mikaela.

Jag ger upp läsandet för idag. Ska ta och tvätta istället. Det är mer givande att titta på när tvättmaskinen snurrar än att läsa en miljöpartists framtidsvisioner.

http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/02/m-nsklig-r-ttighet-att-invandra-till-vilket-land-man-vill
http://politisktinkorrekt.info/2010/12/03/en-miljopartists-syn-pa-invandring/#more-69293
http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/01/orealistisk-h-g-invandring-f-r-att-f-ryngra-befolkningen
http://www.expressen.se/debatt/1.2236956/jimmie-akesson-sla-vakt-om-den-svenska-modellen
http://www.newsmill.se/artikel/2010/11/30/d-rf-r-anser-vi-att-arbetskraftsinvandring-r-bra-f-r-sverige
http://www.newsmill.se/artikel/2010/11/29/arbetskraftsinvandring-kan-inte-l-sa-v-lf-rdens-finansiering
http://www.dn.se/nyheter/varlden/illegal-invandring-minskar-i-europa-1.1219141http://www.nsk.se/article/20101201/HASSLEHOLM/712019729/1129/hassleholm/*/brist-pa-arbetskraft-loses-av-seniorerna
http://www.dn.se/nyheter/sverige/forskare-varnar-for-hogre-arbetsloshet-1.1219283
http://drommerjagbara.blogspot.com/2010/12/en-miljopartists-syn-pa-migration.html
http://svt.se/2.22584/1.2254025/ryssland_behover_invandring?lid=senasteNytt_675672
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.501237-sa-ska-integrations-politiken-stopas-om

3 kommentarer:

 1. De flesta som migrerar gör det mellan de är 20 och 40 år:
  Jag bor i ett invandrartätt område och här vimlar det av äldre invandrare. Dessa människor kan inte ett ord svenska och har aldrig gjort ett handtag i det här landet. Men rätt till pension har de. Sverige är väl fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Apropå vad vi har för utbyte med Somalia så består det väl främst av det som Mikaela så kärleksfullt kallar "cirkulär migration" - d.v.s att folk åker fram och tillbaka mellan länder och tar med sig sina sociala förmåner. I det här fallet från Sverige till Somalia.

  Tycka vad man vill om s.k ensamkommande flyktingbarn, Al-Shabab-rekryteringsvideor och allt annat som sker här på hemmaplan; det som sker i den Somaliska "regeringen" saknar motsvarighet någon annanstans i västvärlden.

  I stort sett alla höga poster där innehas numera av personer med svenskt medborgarskap och svensk utbildning och det kommer inte att dröja länge innan presidenten är en somali-svensk som levt i Sverige och talar flytande svenska.

  Vi förser alltså inte bara Somalia med vapen och militär träning - Somalia är numera en svensk koloni. Och somalierna fortsätter att fly till Sverige. Det hela är så surrealistiskt att man nästan inte tror att det är sant. Finns det olja i Somalia, tro?

  SvaraRadera
 3. brukar roa mig med att försöka sätta mig in i hur folk tänker och motiverar sina åsikter och ställningstagande. hon mikaela har ju blandat äpplen och päron på sett och vis då sverige i princip har fri invandring, dvs vem som helst kan komma hit och göra sig en framtid. problemet med hennes retorik är ju att hon tycker det är en mänsklig rättighet att få asyl och försörjning i sverige, vilket det aldrig kommer att vara. rätt som det är så kommer en gräns där ekonomin säger stopp. ex om det kommer 5 milijoner på ett bräde, finns det ekonomiskt utrymme för hela högen eller måste hon börja välja vilka som kan stanna? tog en stor siffra för att visa det absurda i hennes retorik. så länge de handlar om tusental så finns det utrymme att vara godhjärtad med allmäna medel.

  joziette, finns troligvis gott om olja i och omkring somalia.

  SvaraRadera

Kommentera gärna om ni vill.